Ελλάδα

Καιρός – Κλέαρχος Μαρουσάκης: Επιμένει ο καύσωνας – Ισχυροί άνεμοι με 45°C

Σημαντική ενίσχυση των ανέμων αναμένεται σήμερα σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη, γεγονός που – μαζί με τον παρατεταμένο καύσωνα – αναμένεται να δυσχεράνει ακόμα περισσότερο το έργο των πυροσβεστών, ενώ από την Παρασκευή η χώρα θα μπει σε «κόκκινο» συναγερμό για τον κίνδυνο πυρκαγιάς.

Ο μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης έκανε λόγο για πολύ επικίνδυνες συνθήκες στο μέτωπο των πυρκαγιών, καθώς οι άνεμοι θα ενισχυθούν σημαντικά ενώ ο καύσωνας θα κάνει την κατάσταση επικίνδυνη. 

Σε ανάρτησή του στο Facebook σημείωσε πως και η σημερινή ημέρα θα είναι ιδιαίτερα δύσκολη μιας και ο υδράργυρος θα παραμείνει σε πολύ υψηλά επίπεδα στις περισσότερες περιοχές. Εξήγησε πως, χρειάζεται μεγάλη προσοχή καθώς ενισχύονται οι άνεμοι, από τα δυτικά προς τα ανατολικά και θα ξεκινήσει ένας νοτιοδυτικός άνεμος ο οποίος θα λειτουργήσει σαν λίβας.

Από την Παρασκευή, η χώρα θα μπει σε «κόκκινο» συναγερμό αναφορικά με τον κίνδυνο εκδήλωσης πυρκαγιάς καθώς έρχονται πολύ ισχυροί βορειοδυτικοί άνεμοι. Αν και το σαββατοκύριακο θα πάρουμε μια ανάσα δροσιάς, όπως όλα δείχνουν θα είναι πολύ σύντομη μιας και από την Δευτέρα έρχεται νέο ισχυρό θερμό κύμα και μάλιστα θα συνδυαστεί και με έντονα μελτέμια.

Τέλος, εκτίμησε πως λίγο πριν τις 15 Αυγούστου θα λάβει τέλος αυτή η «παρέλαση» των πολύ θερμών αερίων μαζών από την Αφρική προς τη χώρα μας.


ΕΜΥ: Στους 45 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία

Γενικά αίθριος καιρός. Τοπικές νεφώσεις θα αναπτυχθούν στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά και το βόρειο Ιόνιο από νωρίς το απόγευμα και είναι πιθανό να σημειωθούν τοπικοί όμβροι στα ηπειρωτικά ορεινά.

Οι άνεμοι στα βόρεια θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ στρεφόμενοι γρήγορα σε νότιους νοτιοδυτικούς έως 5 μποφόρ. Στα κεντρικά και νότια θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και τοπικά έως 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα παραμείνει σε υψηλά επίπεδα και πιο συγκεκριμένα θα φτάσει:

α. στα βόρεια ηπειρωτικά τους 39 με 42 βαθμούς,
β. στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά τους 43 και κατά τόπους τους 44 με 45 βαθμούς και
γ. στις νησιωτικές περιοχές τους 38 με 41 βαθμούς Κελσίου.

Οι ελάχιστες θερμοκρασίες θα διατηρηθούν σε αρκετές περιοχές της κεντρικής και νότιας ηπειρωτικής χώρας και στα νησιά πάνω από 27 βαθμούς Κελσίου, εντείνοντας το αίσθημα δυσφορίας.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Ηλικιωμένος στη Θεσσαλονίκη έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου του και χτύπησε 8 σταθμευμένα οχήματα - Δύο ελαφρά τραυματίες
«Ακούσαμε έναν δυνατό θόρυβο, τρέξαμε αμέσως και είδαμε τα αυτοκίνητα μας κατεστραμμένα - Χτύπησε και δύο πεζούς που ευτυχώς είναι καλά» λέει ιδιοκτήτης αυτοκινήτου που υπέστη ζημιές από την καραμπόλα
Θέρμη
Πειραιάς: Τέσσερις ανήλικοι προσπάθησαν να κλέψουν αυτοκίνητο με λοστό – «Κρεμάστηκαν όλοι μαζί πάνω στην πόρτα και την τραβούσαν»
Τέσσερις ανήλικοι επιχείρησαν τα ξημερώματα της Δευτέρας να ανοίξουν σταθμευμένο αυτοκίνητο στον Πειραιά χρησιμοποιώντας λοστό....
Η στιγμή που ο δράστης να παραβιάσει με αυτοκίνητο λοστό
Η καθηγήτρια που πέθανε από εγκεφαλικό είχε κάνει αναφορά στο υπουργείο Παιδείας - Μαθητές της πέταγαν μπουκάλια και την έβριζαν
Στην αναφορά της τόνιζε πως κατάσταση έθετε σε κίνδυνο και τη σωματική της ακεραιότητα και γι' αυτόν τον λόγο ζητούσε την άμεση παρέμβαση της αρμόδιας Διεύθυνσης
Η καθηγήτρια στην αναφορά της κατήγγειλε περιστατικά μπούλινγκ εναντίον της 56