Δευτέρα, 29 Απρ.
22oC Αθήνα

Καιρός – Κλέαρχος Μαρουσάκης: Έρχεται νέο «ισχυρό επεισόδιο αφρικανικής σκόνης»

Καιρός – Κλέαρχος Μαρουσάκης: Έρχεται νέο «ισχυρό επεισόδιο αφρικανικής σκόνης»
ΦΩΤΟ Eurokinissi

Το καλοκαιρινό σκηνικό του καιρού θα είναι το κύριο χαρακτηριστικό έως και την Κυριακή 15 Απριλίου, σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη. Ωστόσο, ο γνωστός μετεωρολόγος προβλέπει δυναμική επιστροφή της αφρικανικής σκόνης στις αρχές της άλλης εβδομάδας.

Όπως αναφέρει σε ανάρτησή του στο Facebook ο μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης, θα επιμείνουν για λίγο οι βοριάδες, οι οποίοι θα υποχωρήσουν από αύριο Πέμπτη, 11 Απριλίου.

«Περιορίζεται πρόσκαιρα ο βοριάς σήμερα, εξαπλώνεται και πάλι αύριο με τη ξηρασία να συνεχίζεται κι ένα νέο ισχυρό επεισόδιο αφρικανικής σκόνης να μας “χτυπά” και πάλι την πόρτα στις αρχές της άλλης εβδομάδας που πολύ πιθανό να συνοδευτεί και από λασποβροχές».

 

Την Τετάρτη 10 Απριλίου επικρατεί ηλιοφάνεια με αραιές συννεφιές στα δυτικά, στο Ιόνιο.

Ο υδράργυρος θα κινηθεί μεταξύ 26-28 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός σε Αττική και Θεσσαλονίκη

Στην Αττική, θα επικρατήσουν ήπιες καιρικές συνθήκες και ηλιοφάνεια. Ο βοριάς θα είναι εξασθενημένος, ενώ ο υδράργυρος θα αγγίξει τους 28 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη, θα επικρατήσει ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα είναι ασθενείς, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί στους 25 – 26 βαθμούς.

Επιστρέφει δριμύτερη η αφρικανική σκόνη

Όπως προαναφέρθηκε, από τις αρχές της άλλης εβδομάδας, ένα επεισόδιο με νέες ποσότητες αφρικανικής σκόνης θα έρθει από τη Βόρεια Αφρική και θα επηρεάσει Στερεά Ελλάδα και Κρήτη.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις