Σάββατο, 20 Απρ.
13oC Αθήνα

Καιρός – Κώστας Λαγουβάρδος στο newsit.gr: Επιδείνωση με βροχές και κατακόρυφη πτώση της θερμοκρασίας

Καιρός – Κώστας Λαγουβάρδος στο newsit.gr: Επιδείνωση με βροχές και κατακόρυφη πτώση της θερμοκρασίας

Για το νέο κύμα κακοκαιρίας τα επόμενα τρία 24ωρα, μίλησε στο newsit.gr, ο διευθυντής Ερευνών του Αστεροσκοπείου Αθηνών και υπεύθυνος της ιστοσελίδας meteo.gr, Κώστας Λαγουβάρδος.

«Θα έχουμε αρκετές βροχές. Θα δούμε επιδείνωση από το πρωί της Τρίτης (22.02.2022) μέχρι και την Πέμπτη (24.02.2022). Βροχές θα ξεκινήσουν από την δυτική Ελλάδα και θα επηρεάσει όλη τη χώρα, όλα τα ηπειρωτικά, συμπεριλαμβανομένης και της Αττικής. Οι άνεμοι θα είναι από νότιες διευθύνσεις και θα φτάνουν έως και 6 μποφόρ. Την Τετάρτη (23.02.2022) θα έχουμε βροχές κυρίως στο ανατολικό τμήμα της χώρας, δηλαδή Θεσσαλία, ανατολική Στερεά Ελλάδα, τα νησιά και την Κρήτη. Οι άνεμοι θα στραφούν σε βορειοδυτικούς στο Ιόνιο ίδιας έντασης. Την Πέμπτη (Τσικνοπέμπτη) τα φαινόμενα θα περιοριστούν κυρίως στην ανατολική και νότια χώρα, Εύβοια, Αττική, Βοιωτία, Κυκλάδες, Κρήτη και Δωδεκάνησα. Οι βοριάδες θα ενισχυθούν αρκετά και μπορεί παροδικά να φτάσει μέχρι και 8 μποφόρ σε κάποιες από τις περιοχές που θα είναι στο επίκεντρο», αναφέρει στο newsit.gr.

Κατακόρυφη πτώση της θερμοκρασίας

Σύμφωνα με τον κ. Λαγουβάρδο, ο υδράργυρος θα πέσει έως και 8 βαθμούς Κελσίου από τις σημερινές θερμοκρασίες. «Την Τρίτη και την Τετάρτη, σε περιοχές της δυτικής Μακεδονίας, όπως στην Φλώρινα θα φτάσει ακόμα και τον 1 βαθμό Κελσίου, ενώ αναμένεται να εκδηλωθεί και χιονόπτωση, κάτι που είναι σύνηθες σε αυτά τμήματα της χώρας, δεν είναι κάτι ιδιαίτερα ανησυχητικό. Ωστόσο την Πέμπτη η κακοκαιρία «μετατίθεται» κυρίως στα ανατολικά και νότια τμήματα. Στην Αττική και συγκεκριμένα στο κέντρο της Αθήνας, την Τρίτη η ελάχιστη θερμοκρασία θα είναι οι 10°C,  ενώ η μέγιστη στους 16°C, την Τετάρτη υποχωρεί η θερμοκρασία στους 9 με 13°C και την Πέμπτη υποχωρεί ακόμη περισσότερο με μέγιστη θερμοκρασία τους 10°C. Στα βόρεια προάστια, η ελάχιστη θερμοκρασία μπορεί να αγγίξει και τους 5°C».

Πότε θα βελτιωθεί ο καιρός

Ο διευθυντής Ερευνών του Αστεροσκοπείου Αθηνών και υπεύθυνος της ιστοσελίδας meteo.gr καταλήγει μιλώντας στο newsit.gr ότι «από την λιακάδα που είχαμε τις τελευταίες ημέρες, θα έχουμε βροχές και υποχώρηση της θερμοκρασίας λόγω των φαινομένων, ενώ από την Παρασκευή αναμένουμε εξασθένηση», αποκαλύπτοντας μάλιστα και τον ερχομό ενός νέου κύματος κακοκαιρίας την επόμενη εβδομάδα.

Της Άννας Τριανταφυλλιάς Τσούτσα

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις