Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

Καιρός – Κρήτη: «Σε ελάχιστο χρόνο έπεσε ένα τρομερό ύψος βροχής» λέει ο Λέκκας

Καιρός – Κρήτη: «Σε ελάχιστο χρόνο έπεσε ένα τρομερό ύψος βροχής» λέει ο Λέκκας

Δύσκολες στιγμές περνά η Κρήτη με την κακοκαιρία να έχει σαρώσει τα πάντα στο πέρασμά της, καθώς σε ελάχιστο χρονικό διάστημα έπεσαν τεράστιες ποσότητες νερού.

Ο καθηγητής Δυναμικής Τεκτονικής & Εφαρμοσμένης Γεωλογίας, Ευθύμης Λέκκας, μιλώντας στον ΑΝΤ1 έκανε λόγο για «ακραίο στιγμιότυπο που μέσα σε ελάχιστο χρόνο έπεσε ένα τρομερό ύψος βροχής, σε μια περιοχή η οποία έχει τις προϋποθέσεις να αναπτυχθούν τα πλημμυρικά φαινόμενα «στιγμιαίες πλημμύρες. Τα ρέματα ήταν ευθεία στο βουνό αποφορτίστηκε το νερό που υπήρχε και ακαριαία κατευθύνθηκε στην Αγία Πελαγία».

«Διερευνούμε τα αίτια στα οποία οφείλεται αυτή η καταστροφή και αυτό που πρέπει να κάνουμε τις επόμενες ώρες είναι να συνδράμουμε στους κατοίκους της Αγίας Πελαγίας, αλλά και στις Αρχές, στην Περιφέρεια και στους Δήμους», πρόσθεσε ακόμα ο κ. Λέκκας.

Ανέφερε επίσης ότι πρόκειται για μια μεγάλη καταστροφή, προσθέτοντας ότι ήταν τέτοια η ένταση του φαινομένου «που κανένα αντιπλημμυρικό έργο δεν θα μπορούσε να τη σταματήσει. Όπως ανέφερε ο κ. Λέκκας, μέσα σε τριάντα λεπτά έπεσαν 130 χιλιοστά νερού, τα οποία κατέβαιναν σαν τσουνάμι προς τη θάλασσα, παρασύροντας στο πέρασμα τους, από αυτοκίνητα, μέχρι μπάζα και φερτά υλικά.

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις