Σάββατο, 27 Απρ.
19oC Αθήνα

Καιρός: Ξαφνικός χειμώνας το Σαββατοκύριακο (18-19/11) – Χαμηλές θερμοκρασίες σε όλη την Ελλάδα

Καιρός: Ξαφνικός χειμώνας το Σαββατοκύριακο (18-19/11) – Χαμηλές θερμοκρασίες σε όλη την Ελλάδα
Φωτογραφία: Eurokinissi

Αλλάζει ο καιρός από τα ξημερώματα του Σαββάτου (18.11.2023), καθώς ένα βαρομετρικό χαμηλό από τα βόρεια – βορειοδυτικά, συνοδευόμενο από ψυχρό μέτωπο, θα φέρει ξαφνικό… χειμώνα

Σύμφωνα με το επικαιροποιημένο έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού, που εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), τα κύρια χαρακτηριστικά της κακοκαιρίας “εξπρές” θα είναι οι θυελλώδεις άνεμοι σχεδόν σε όλη τη χώρα και οι -κατά τόπους- ισχυρές βροχές και καταιγίδες στη βόρεια και την ανατολική νησιωτική Ελλάδα. 

Θυελλώδεις βορειοδυτικοί άνεμοι εντάσεων 8 με 9 και πρόσκαιρα με ριπές έως 10 μποφόρ θα πνέουν από τις πρωινές ώρες του Σαββάτου στα δυτικά και βαθμιαία και στα ανατολικά. Οι άνεμοι σταδιακά θα εξασθενήσουν από το απόγευμα της Κυριακής.

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται από τις πρώτες ώρες του Σαββάτου έως και το απόγευμα της ίδιας ημέρας στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και πρόσκαιρα πολύ νωρίς το πρωί στη Θράκη.

Τσουχτερό κρύο σε όλη τη χώρα

Άλλο ένα χαρακτηριστικό του καιρού το Σαββατοκύριακο, θα είναι το τσουχτερό κρύο, καθώς ο υδράργυρος θα πέσει κατακόρυφα. Η θερμοκρασία θα υποχωρήσει κατά 6 με 8 βαθμούς Κελσίου, το Σάββατο στα κεντρικά και βόρεια, και την Κυριακή (19.11.2023) και στην υπόλοιπη χώρα.

Δείτε live την πορεία της κακοκαιρίας

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις