Ελλάδα

Καιρός: Ξεπέρασε τους 37 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία την Πέμπτη – Συνεχίζεται η ζέστη και την Παρασκευή

Η υψηλότερη μέγιστη θερμοκρασία καταγράφηκε στο μετεωρολογικό σταθμό στο Αστέρι Λακωνίας και ήταν ίση με 37.3˚C

Σε υψηλά επίπεδα για την εποχή διατηρήθηκε η θερμοκρασία την Πέμπτη (12/06/2025) κυρίως στη νότια Ελλάδα σύμφωνα με το meteo, με τις μέγιστες τιμές να ξεπερνούν τοπικά τους 37 °C.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με το meteo η υψηλότερη μέγιστη θερμοκρασία καταγράφηκε στο μετεωρολογικό σταθμό στο Αστέρι Λακωνίας και ήταν ίση με 37.3˚C.

Επίσης στη Σκάλα Λακωνίας καταγράφηκαν 36,8 βαθμοί Κελσίου, στη Σκάλα Μεσσηνίας, στα προσφυγικά της Πάτρας και στο Κρανίδι 36,5 βαθμούς Κελσίου.

Στις Αιγιές Γυθείου και στον Μυστρά η θερμοκρασία έφτασε τους 36,1 βαθμούς Κελσίου.

Όπως παρουσιάζεται στον παραπάνω χάρτη, σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr, 38 μετεωρολογικοί σταθμοί του δικτύου κατέγραψαν μέγιστες θερμοκρασίες άνω των 35 °C. 

Χάρτης meteo

Ο καιρός την Παρασκευή (13/06/2025)

Σύμφωνα με το meteo ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με τοπικές βροχές και καταιγίδες στα ηπειρωτικά ορεινά τις θερμές ώρες της ημέρας. Άνεμοι έως 5-6 μποφόρ στο Αιγαίο.

Πιο αναλυτικά, την Παρασκευή 13 Ιουνίου 2025, αναμένεται γενικά αίθριος καιρός με τοπικές βροχές και καταιγίδες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά ορεινά τμήματα.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 13 έως 29-30 βαθμούς Κελσίου, στην υπόλοιπη Μακεδονία και στη Θράκη από 14 έως 32-34 βαθμούς Κελσίου, στη Θεσσαλία από 15 έως 34 βαθμούς Κελσίου, στην Ήπειρο από 13 έως 33, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 14 έως 32-34 βαθμούς Κελσίου, στα Επτάνησα από 16 έως 32-34 βαθμούς Κελσίου, στα νησιά του Αιγαίου και στην Κρήτη από 15 έως 32-34 βαθμούς Κελσίου (τοπικά στη Ρόδο και στην Κρήτη έως 36-38 βαθμούς Κελσίου).

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες γενικά διευθύνσεις με εντάσεις έως 4-5 και τοπικά έως 6 μποφόρ. Στο Ιόνιο θα πνέουν βορειοδυτικοί γενικά άνεμοι με εντάσεις έως 3-4 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένεται αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες γενικά διευθύνσεις με εντάσεις έως 3-4 και στα ανατολικά του νομού τοπικά έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24 έως 34-35 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένεται αίθριος γενικά καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις με εντάσεις 2-3 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 33-34 βαθμούς Κελσίου .

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Ευάγγελος Βενιζέλος για την συζήτηση στη Βουλή για τον ΟΠΕΚΕΠΕ: «Ευτελισμός των θεσμών – κρίση νομιμοποίησης του Κοινοβουλίου»
Σφοδρή επίθεση από τον πρώην πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ για τη χθεσινή διαδικασία στη Βουλή για τις προτάσεις για σύσταση Προανακριτικής για τον ΟΠΕΠΕΚΕ κατά Βορίδη και Αυγενάκη και τις επιλογές της κυβερνητικής πλειοψηφίας
Ο Ευαγγελος Βενιζέλος 1