Ελλάδα

Καιρός – Λαγουβάρδος: Είναι επικίνδυνη κακοκαιρία, ιδιαίτερη προσοχή την Τρίτη

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Νέο κύμα κακοκαιρίας επηρεάζει τη χώρα μας με μεγάλα ύψη βροχής και ισχυρούς νοτιάδες. Ο μετεωρολόγος Κώστας Λαγουβαρδος μιλάει αναλυτικά στο newsit.gr για τα χαρακτηριστικά του νέου αυτού κύματος κακοκαιρίας και δίνει λεπτομέρειες για τον καιρό των επόμενων ημερών.

Ο Κώστας Λαγουβάρδος σημειώνει πως ήδη το πρώτο κύμα κακοκαιρίας έχει έρθει στη χώρα μας, το οποίο επηρεάζει κυρίως την δυτική Ελλάδα αυτή τη στιγμή «με πολύ υψηλές βροχές, κυρίως σε περιοχές της Αχαΐας, που έχουν ξεπεράσει τα 80 χιλιοστά κατά τόπους και ήδη υπάρχουν προβλήματα». Ήδη τα πρώτα προβλήματα έχουν εμφανιστεί σε Κέρκυρα, Ζάκυνθο εξαιτίας των ισχυρών ανέμων, αλλά και στη Ναυπάκτο, όπου ύστερα από έντονη βροχόπτωση σημειώθηκε κατολίσθηση. 

Σημείωσε πως η νέα κακοκαιρία «θα δώσει βροχές και αργότερα σε αρκετές περιοχές της χώρας. Από το μεσημέρι και μετά, θα κοπάσουν τα φαινόμενα στην Δυτική Ελλάδα και θα συνεχιστούν οι βροχές στην Θεσσαλία, στην κεντρική-ανατολική Μακεδονία και στην Θράκη. Κατά τόπους μπορεί να έχουμε και μια ένταση των φαινομένων και στην Αττική, μέχρι να σταματήσουν, το βράδυ».

Συνεχίζει λέγοντας πως «από τις απογευματινές ώρες του Σαββάτου και την Κυριακή περιμένουμε ένα νέο κύμα κακοκαιρίας από τα δυτικά, το οποίο θα επηρεάσει σχετικά γρήγορα όλη τη χώρα.

Οι βροχές συνεχίζονται και την Τρίτη απ’ότι δείχνουν τα στοιχεία. Την Τρίτη θα έχουμε πολύ μεγάλα ύψη βροχής σε όλη την χώρα και θα δίνει βροχές σε περιοχές που ήδη έχει βρέξει αρκετά».

Επομένως, είναι μια «επικίνδυνη κακοκαιρία, θέλει πολύ προσοχή» τονίζει ο μετεωρολόγος στο newsit.gr.

Ο καιρός στην Αττική

Η Αττική, όπως υπογραμμίζει, «δεν φαίνεται να έχει τόσο μεγάλα ύψη βροχής όσο άλλες περιοχές, θα έλεγα ότι εστιάζουμε περισσότερο στην Δυτική Ελλάδα, όπου ήδη έχουν ξεκινήσει τα προβλήματα».

Τέλος, οι ενισχυμένοι νοτιάδες, σύμφωνα με τον κ. Λαγουβάρδο, είναι άλλο ένα χαρακτηριστικό αυτής της κακοκαιρίας.

Ρεπορτάζ: Αναστασία Σταματοπούλου

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
«Είδα τη ζωή να περνά από μπροστά μου» λέει ο φοιτητής που τραυματίστηκε από τσεκούρι στα επεισόδια στου Ζωγράφου
«Ήταν μία μολότοφ που έπεσε πάνω στα κάγκελα και ένας φοιτητής ήταν μπροστά και άρπαξε ολόκληρος, από το πόδι μέχρι το κεφάλι είχε αρπάξει» λέει στο Mega και συγκλονίζει ο φοιτητής του ΕΚΠΑ
Ζωγράφου
Από 200 μέχρι 700 ευρώ τον μήνα έδινε το κύκλωμα της Θεσσαλονίκης στον γνωστό ηθοποιό που λειτουργούσε ως «αχυράνθρωπος»
Ο ηθοποιός και μοντέλο ομολόγησε ότι τον προσέγγισαν επειδή είχε οικονομικό πρόβλημα, γνωστός δικηγόρος ανάμεσα στους εμπλεκόμενους - Από βδομάδα οι απολογίες των 16 που παραμένουν υπό κράτηση, ελεύθεροι αφέθηκαν οι 2
Οι συλληφθέντες του κυκλώματος στην Θεσσαλονίκη, έξω από τα δικαστήρια
71
Υπόθεση Μαζωνάκη: Είχε γίνει και δεύτερη καταγγελία για το ιατρείο της Καρνεάδου – Νέοι διάλογοι «καίνε» την 56χρονη γιατρό
Ένα χρόνο πριν τον θάνατο του Γιώργου Μαζωνάκη, είχε σημειωθεί και άλλο ένα επικίνδυνο περιστατικό με 45χρονη που υποβλήθηκε σε πλασμαφαίρεση και κατέληξε στο νοσοκομείο
Γιώργος Μαζωνάκης, ιατρείο και 56χρονη γιατρός