Παρασκευή, 29 Μαρ.
16oC Αθήνα

Καιρός – Λαγουβάρδος: Είναι επικίνδυνη κακοκαιρία, ιδιαίτερη προσοχή την Τρίτη

Καιρός – Λαγουβάρδος: Είναι επικίνδυνη κακοκαιρία, ιδιαίτερη προσοχή την Τρίτη

Νέο κύμα κακοκαιρίας επηρεάζει τη χώρα μας με μεγάλα ύψη βροχής και ισχυρούς νοτιάδες. Ο μετεωρολόγος Κώστας Λαγουβαρδος μιλάει αναλυτικά στο newsit.gr για τα χαρακτηριστικά του νέου αυτού κύματος κακοκαιρίας και δίνει λεπτομέρειες για τον καιρό των επόμενων ημερών.

Ο Κώστας Λαγουβάρδος σημειώνει πως ήδη το πρώτο κύμα κακοκαιρίας έχει έρθει στη χώρα μας, το οποίο επηρεάζει κυρίως την δυτική Ελλάδα αυτή τη στιγμή «με πολύ υψηλές βροχές, κυρίως σε περιοχές της Αχαΐας, που έχουν ξεπεράσει τα 80 χιλιοστά κατά τόπους και ήδη υπάρχουν προβλήματα». Ήδη τα πρώτα προβλήματα έχουν εμφανιστεί σε Κέρκυρα, Ζάκυνθο εξαιτίας των ισχυρών ανέμων, αλλά και στη Ναυπάκτο, όπου ύστερα από έντονη βροχόπτωση σημειώθηκε κατολίσθηση. 

Σημείωσε πως η νέα κακοκαιρία «θα δώσει βροχές και αργότερα σε αρκετές περιοχές της χώρας. Από το μεσημέρι και μετά, θα κοπάσουν τα φαινόμενα στην Δυτική Ελλάδα και θα συνεχιστούν οι βροχές στην Θεσσαλία, στην κεντρική-ανατολική Μακεδονία και στην Θράκη. Κατά τόπους μπορεί να έχουμε και μια ένταση των φαινομένων και στην Αττική, μέχρι να σταματήσουν, το βράδυ».

Συνεχίζει λέγοντας πως «από τις απογευματινές ώρες του Σαββάτου και την Κυριακή περιμένουμε ένα νέο κύμα κακοκαιρίας από τα δυτικά, το οποίο θα επηρεάσει σχετικά γρήγορα όλη τη χώρα.

Οι βροχές συνεχίζονται και την Τρίτη απ’ότι δείχνουν τα στοιχεία. Την Τρίτη θα έχουμε πολύ μεγάλα ύψη βροχής σε όλη την χώρα και θα δίνει βροχές σε περιοχές που ήδη έχει βρέξει αρκετά».

Επομένως, είναι μια «επικίνδυνη κακοκαιρία, θέλει πολύ προσοχή» τονίζει ο μετεωρολόγος στο newsit.gr.

Ο καιρός στην Αττική

Η Αττική, όπως υπογραμμίζει, «δεν φαίνεται να έχει τόσο μεγάλα ύψη βροχής όσο άλλες περιοχές, θα έλεγα ότι εστιάζουμε περισσότερο στην Δυτική Ελλάδα, όπου ήδη έχουν ξεκινήσει τα προβλήματα».

Τέλος, οι ενισχυμένοι νοτιάδες, σύμφωνα με τον κ. Λαγουβάρδο, είναι άλλο ένα χαρακτηριστικό αυτής της κακοκαιρίας.

Ρεπορτάζ: Αναστασία Σταματοπούλου

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις