Ελλάδα

Καιρός – Μαρουσάκης: Έρχονται βροχές που θα λιώσουν τα χιόνια, κίνδυνος για πλημμύρες

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Πυκνές χιονοπτώσεις και καταιγίδες αναμένεται να σημειωθούν στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, καθώς από το βράδυ της Παρασκευής (28.1.2022). Ο μετεωρολόγος του Open, Κλέαρχος Μαρουσάκης, αναφέρει πως οι βροχές που θα σημειωθούν αναμένεται να λιώσουν απότομα μεγάλο όγκο χιονιού και προειδοποιεί για το κίνδυνο πλημμυρικών φαινομένων.

Συγκεκριμένα, ο Κλέαρχος Μαρουσάκης με νεότερη ανακοίνωσή του αναφέρει πως θα πέσουν πυκνές χιονοπτώσεις στα βόρεια ορεινά της Αττικής, πιθανόν σε πιο χαμηλά υψόμετρα, ενώ και στα Βίλια αναμένεται μεγάλος όγκος χιονιού.

Αναλυτικά η ανάρτηση του Κλέαρχου Μαρουσάκη:

«Σχετικά με το νέο κύμα κακοκαιρίας ακολουθούν χάρτες βροχόπτωσης, χιονόπτωσης και ανέμου σύμφωνα με την πρωινή ανανέωση των μετεωρολογικών μας μοντέλων.

Επισημαίνονται τα παρακάτω:

1. Αρκετές βροχές στην Αττική που θα λιώσουν απότομα μεγάλο όγκο χιονιού και που με τη σειρά του μπορεί να οδηγήσει σε πλημμυρικά φαινόμενα

2. Πυκνές χιονοπτώσεις στα βόρεια ορεινά της Αττικής, πιθανόν και πιο χαμηλά στα υπερβόρεια τμήματα.

3. Μεγάλος όγκος χιονιού στα Βίλια όπου ήδη υπάρχει μεγάλο πάχος χιονοκάλυψης.

4. Πυκνές χιονοπτώσεις ακόμη και σε πολύ χαμηλά υψόμετρα προς τα κεντρικά, πρόσκαιρα τα βόρεια γεωγραφικά διαμερίσματα όπως επίσης και προς κεντρική – ανατολική και βόρεια Πελοπόννησο.

5. Ισχυρές βροχές – καταιγίδες προς τα νότια νοτιοανατολικά θαλάσσια τμήματα.

6. Θυελλώδεις βοριάδες προς το κεντρικό – νότιο νοτιοδυτικό Αιγαίο.

Από βδομάδα ακολουθεί και νέα κακοκαιρία τα χαρακτηριστικά της οποίας θα μελετηθούν και θα παρουσιαστούν τις επόμενες ημέρες.

Καλό υπόλοιπο ημέρας σε όλες και σε όλους!»

 

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
«Ο κόσμος μας είναι κβαντικός στα θεμέλια του: Δεν μπορούμε να κοτσάρουμε τη λέξη “κβαντικό” για να βγάζουμε λεφτά» – Τί είναι η «κβαντική»
Ο Διευθυντής Ερευνών του Ινστιτούτου Αστρονομίας, Αστροφυσικής, Διαστημικών Εφαρμογών % Τηλεσκόπησης (ΙΑΑΔΕΤ), του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (ΕΑΑ) Μάνος Σαριδάκης εξηγεί
Αστεροσκοπείο Αθηνών
Καταθέτει η Μαρία Καρυστιανού στη δίκη για τα Τέμπη - Αίτημα να εξεταστεί το κινητό του βοηθού μηχανοδηγού της εμπορικής αμαξοστοιχίας
Η οικογένεια του μηχανοδηγού υπέβαλε αίτημα να κληθούν να καταθέσουν ο Άδωνις Γεωργιάδης, και ο Δημήτρης Μαρκόπουλος ως πρόεδρος της εξεταστικής επιτροπής για το σιδηροδρομικό δυστύχημα
Μαρία Καρυστιανού
Ανανεώθηκε πριν 57 λεπτά
48χρονος στην Καισαριανή επιτέθηκε σε δύο γυναίκες τροχονόμους που του έκοψαν κλήση - «Δεν θα γράψεις εσύ εμένα»
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο άνδρας επιτέθηκε στις αστυνομικούς, χτυπώντας τη μία με αγκωνιά στην κοιλιά και τη δεύτερη με κουτουλιά στο κεφάλι, ενώ παράλληλα προσπάθησε να αρπάξει το μπλοκάκι παραβάσεων
Γυναίκα τροχονόμος 27