Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

Καιρός – Μαρουσάκης: Χιόνια και μέσα στις πόλεις και πολικές θερμοκρασίες

Καιρός – Μαρουσάκης: Χιόνια και μέσα στις πόλεις και πολικές θερμοκρασίες

ΚΑΙΡΟΣ – ΚΛΕΑΡΧΟΣ ΜΑΡΟΥΣΑΚΗΣ: Ενα ιδιαίτερα σημαντικό σύστημα κακοκαιρίας αναμένεται να πλήξει το μεγαλύτερο μέρος της χώρας από την προσεχή Παρασκευή.

Ο καιρός θα δείξει τα… δόντια του τις επόμενες μέρες στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας με πολικό ψύχος και χιόνια ακόμη και μέσα σε μεγάλες πόλεις.

Ο γνωστός μετεωρολόγος του OPEN Κλέαρχος Μαρουσάκης, στην πρόγνωση καιρού, υποστήριξε για την κακοκαιρία που θα πλήξει τη χώρα τις επόμενες μέρες, ότι πρόκειται για μια πολύ ισχυρή ψυχρή εισβολή, που προκαλείται από ένα «ατμοσφαιρικό βουνό που θα υψωθεί στην κεντρική και δυτική Ευρώπη και θα συνδυαστεί με ένα βαρομετρικό χαμηλό στα βορειοανατολικά τμήματα».

Αυτή η διεργασία, προσέθεσε, «θα ωθήσει πολικής προέλευσης αέριες μάζες προς τη χώρα μας. Καθώς θα αλληλεπιδράσουν αυτές οι αέριες μάζες με τα νερά της Μεσογείου θα δώσουν ένα πολύ ισχυρό κύμα κακοκαιρίας από την Παρασκευή και μετά».

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Κλέαρχο Μαρουσάκη «θα χιονίσει ακόμα και μέσα σε μεγάλες πόλεις, ενώ δεν αποκλείεται να δούμε τον υδράργυρο να κατρακυκλά στους -15 και -18 βαθμούς στη βορειοδυτική Ελλάδα. Υποχώρηση του πολικού ψύχους αναμένουμε από το επόμενο Σαββατοκύριακο», τόνισε καταλήγοντας.

Ο καιρός την Τετάρτη 09/02/2021

Σύμφωνα με την πρόγνωση καιρού, στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τη Θράκη προβλέπονται παροδικές νεφώσεις με τοπικές βροχές και τις πρώτες πρωινές ώρες καταιγίδες γρήγορα όμως ο καιρός θα βελτιωθεί. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες κυρίως τις πρωινές ώρες στα δυτικά και στα Δωδεκάνησα όπου θα σημειωθούν τοπικές βροχές.

Ευνοείται η μεταφορά αφρικανικής σκόνης στα κεντρικά και νότια. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες στα βόρεια ηπειρωτικά θα είναι κατά τόπους περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Βαθμιαία από το μεσημέρι και από τα δυτικά θα στραφούν σε νότιους νοτιοδυτικούς 5 με 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις