Ελλάδα

Καιρός: Μάρτης – Γδάρτης με το “καλημέρα”! Έρχονται βροχές και χιόνια

Ο καιρός... μόνο ανοιξιάτικος δεν θα είναι την Παρασκευή (02.03.2018).
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Φαίνεται πως ο ήλιος θα κρυφτεί και ο καιρός θα γίνει χειμωνιάτικος. Έρχονται βροχές, καταιγίδες και χιόνια σε όλη τη χώρα.

Γενικά χαρακτηριστικά

Πρόσκαιρη μεταβολή του καιρού από τα δυτικά με βροχές και στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια. Σποραδικές καταιγίδες, πιθανόν στο βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο τοπικά ισχυρές. Παροδικές χιονοπτώσεις στα δυτικά και κυρίως στα βόρεια ορεινά. Ευνοείται η μεταφορά σκόνης στα νότια.

Οι άνεμοι νότιοι νοτιοδυτικοί στα πελάγη 6 με 7 και πρόσκαιρα στο βόρειο Ιόνιο έως 8 μποφόρ. Από το βράδυ σταδιακά στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια θα στραφούν σε δυτικούς νοτιοδυτικούς στα πελάγη έως 6 μποφόρ. Παγετός κατά τόπους τις πρωινές ώρες στα βόρεια Ηπειρωτικά. Η θερμοκρασία σε άνοδο.

Ο καιρός την Παρασκευή (02.03.2018)

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

ΚΑΙΡΟΣ: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά. Σταδιακά οι βροχές θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες κυρίως στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη.

ΑΝΕΜΟΙ: Από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 και βαθμιαία στα ανατολικά έως 6 μποφόρ. Σταδιακά από το βράδυ και από τα δυτικά δυτικοί νοτιοδυτικοί με την ίδια ένταση.

ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: Από -2 έως 11 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

ΚΑΙΡΟΣ: Νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες στα βόρεια όπου από το βράδυ πιθανόν στο βόρειο Ιόνιο (κυρίως στην Κέρκυρα) και την Ήπειρο θα είναι τοπικά ισχυρές. Παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά της Ηπείρου και πρόσκαιρα το πρωί της δυτικής Στερεάς. Από το απόγευμα τα φαινόμενα στα νότια θα εξασθενήσουν και τη νύχτα θα σταματήσουν.

ΑΝΕΜΟΙ: Νότιοι νοτιονατολικοί 6 με 7 και πιθανώς στο βόρειο Ιόνιο πρόσκαιρα έως 8 μποφόρ. Σταδιακά από το απόγευμα θα στραφούν σε δυτικούς νοτιοδυτικούς 4 με 6 μποφόρ.

ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: Από 08 έως 18 βαθμούς κελσίου. Στην Ήπειρο 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

ΚΑΙΡΟΣ: Νεφώσεις με ασθενείς τοπικές βροχές οι οποίες βαθμιαία θα ενταθούν και είναι πιθανό να εκδηλωθούν μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα νότια. Σταδιακά από τη νύχτα ο καιρός θα βελτιωθεί.

ΑΝΕΜΟΙ: Νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 6 και στα ανατολικά και νότια έως 7 μποφόρ που σταδιακά από το βράδυ θα στραφούν σε δυτικούς νοτιοδυτικούς 4 με 6 μποφόρ.

ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: Από 06 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

ΚΑΙΡΟΣ: Νεφώσεις και βαθμιαία τοπικές βροχές.

ANΕΜΟΙ: Νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 6 και σταδιακά έως 7 μποφόρ. Βαθμιαία από τη νύχτα και από τα δυτικά θα στραφούν σε δυτικούς νοτιοδυτικούς 4 με 6 μποφόρ.

ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: Από 11 έως 19 και στην Κρήτη τοπικά έως 20 βαθμούς κελσίου.

Δωδεκάνησα, Αττική και Θεσσαλονίκη

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

ΚΑΙΡΟΣ: Αραιές νεφώσεις οι οποίες βαθμιαία από τα βόρεια θα πυκνώσουν. Τοπικές βροχές θα εκδηλωθούν από το μεσημέρι και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Από το απόγευμα σποραδικές καταιγίδες.

ΑΝΕΜΟΙ: Νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 5 και βαθμιαία 6 με 7 μποφόρ.

ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: Από 12 έως 19 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΑΤΤΙΚΗ

ΚΑΙΡΟΣ: Νεφώσεις και σταδιακά τοπικές βροχές. Βαθμιαία από το βράδυ ο καιρός θα βελτιωθεί.

ΑΝΕΜΟΙ: Νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 5 και βαθμιαία 6 μποφόρ. Σταδιακά από τη νύχτα θα στραφούν σε δυτικούς νοτιοδυτικούς 3 με 5 μποφόρ.

ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: Από 08 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

ΚΑΙΡΟΣ: Νεφώσεις με ασθενείς τοπικές βροχές οι οποίες από το μεσημέρι θα ενταθούν και πιθανώς θα εκδηλωθούν μεμονωμένες καταιγίδες.

ΑΝΕΜΟΙ: Μεταβλητοί ασθενείς.

ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: Από 04 έως 11 βαθμούς κελσίου.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Συντριβή ελικοπτέρου στη Σίφνο: Βίντεο ντοκουμέντο από την πτώση και η μοιραία διαδρομή – «Ακούσαμε έναν περίεργο θόρυβο και ακαριαία είδαμε καπνό»
Τρεις νεκροί, ο Έλληνας πιλότος και νιόπαντρο ζευγάρι από την Βρετανία - Το ελικόπτερο είχε απογειωθεί από την περιοχή του όρους Μερέντα και κατέπεσε μόλις 30 μέτρα από το ελικοδρόμιο του νησιού - Οι μαρτυρίες και το οπτικό υλικό στο επίκεντρο της έρευνας
Συντριβή ελικοπτέρου στη Σίφνο: Βίντεο ντοκουμέντο από την πτώση και η μοιραία διαδρομή – «Ακούσαμε έναν περίεργο θόρυβο και ακαριαία είδαμε καπνό»
11
Σύγκρουση ελικοπτέρων στην Ψάθα: «Δεν είχαμε οπτική επαφή, νομίζαμε ότι πέσαμε σε καλώδια» – Τι κατέθεσαν οι διασωθέντες
Οι δύο επιζώντες περιέγραψαν στις Αρχές τι συνέβη πριν από τη μοιραία πρόσκρουση - Στο μικροσκόπιο οι εντολές, τα ηχητικά και τα κρίσιμα 15 λεπτά
Πτώση ελικοπτέρου στην Ψάθα
5