Τρίτη, 16 Απρ.
21oC Αθήνα

Καιρός: Με βροχές και χαλάζι σε όλη τη χώρα μπαίνει ο Μάρτιος

Καιρός: Με βροχές και χαλάζι σε όλη τη χώρα μπαίνει ο Μάρτιος
Φωτογραφία: Eurokinissi

Άστατος θα είναι ο καιρός σε όλη τη χώρα την πρώτη ημέρα του Μαρτίου, καθώς αναμένονται βροχές, καταιγίδες, ακόμα και χαλάζι. 

Σύμφωνα με την πρόγνωση του meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, η πρωτομηνιά δεν θα θυμίζει… άνοιξη, καθώς ο καιρός θα είναι βροχερός, η θερμοκρασία θα πέσει και οι άνεμοι θα φτάσουν πρόσκαιρα τα 8 μποφόρ στο Νοτιοανατολικό Αιγαίο. 

Βροχές θα εκδηλωθούν αρχικά στα δυτικά και βορειοδυτικά τμήματα της χώρας, ενώ στο Ιόνιο και στα παράκτια τμήματα των δυτικών ηπειρωτικών θα εκδηλωθούν και καταιγίδες με πιθανότητα χαλαζοπτώσεων. Σταδιακά έως το απόγευμα, οι βροχοπτώσεις θα επηρεάσουν και την υπόλοιπη χώρα, ενώ καταιγίδες και χαλαζοπτώσεις θα εκδηλωθούν σε νησιωτικές και παράκτιες περιοχές. Εξαίρεση αποτελούν η Θράκη και τα ανατολικά και νοτιοανατολικά τμήματα του Αιγαίου.

Στη συνέχεια τα φαινόμενα θα εντοπίζονται κυρίως στη Μακεδονία, στη Θεσσαλία και στο Βόρειο, Ανατολικό και Νοτιοανατολικό Αιγαίο. Οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα θα είναι σχετικά αυξημένες και κατά τόπους θα σημειωθούν λασποβροχές.

Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από 4 έως 9 βαθμούς Κελσίου, στην Κεντρική Μακεδονία από 8 έως 17, στη Ανατολική Μακεδονία και στη Θράκη από 8 έως 18, στη Θεσσαλία από 9 έως 14, στην Ήπειρο από 7 έως 16, στη Στερεά από 9 έως 15, στην Πελοπόννησο από 6 έως 15 στα νησιά του Ιονίου από 10 έως 16, στα νησιά του Βορείου και Ανατολικού Αιγαίου από 10 έως 19, στις Κυκλάδες από 13 έως 16, στα Δωδεκάνησα από 15 έως 18 και στην Κρήτη από 12 έως 22 βαθμούς Κελσίου. Σημειώνεται ότι η ελάχιστη θερμοκρασία αναμένεται προς το τέλος του εικοσιτετραώρου με εξαίρεση τα βορειοανατολικά τμήματα της χώρας.

Οι άνεμοι στο Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από ανατολικές έως νοτιοανατολικές διευθύνσεις 4 έως 6 μποφόρ. Στο Κεντρικό Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από νοτιοανατολικές διευθύνσεις 5 έως 7 μποφόρ. Στο Νοτιοδυτικό Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από ανατολικές διευθύνσεις 5 έως 7 μποφόρ όμως από το απόγευμα θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς 4 έως 6 μποφόρ.
Στο Νοτιοανατολικό Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από νοτιοανατολικές διευθύνσεις 5 έως 7 μποφόρ και από το πρωί έως το απόγευμα 6 έως 8 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από νοτιοανατολικές διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ όμως από το απόγευμα θα στραφούν σε βορειοδυτικούς ίδιας έντασης.

Ο καιρός σε Αττική και Θεσσαλονίκη

Στην Αττική αναμένονται ασθενείς βροχοπτώσεις, που από το πρωί θα ενισχυθούν και θα εκδηλωθούν καταιγίδες με μικρή πιθανότητα χαλαζοπτώσεων. Η θερμοκρασία στο κέντρο της Αθήνας θα κυμανθεί από 14 έως 16 βαθμούς Κελσίου με την ελάχιστη να αναμένεται προς το τέλος του εικοσιτετραώρου.
Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ. Οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα θα είναι σχετικά αυξημένες. 

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις, ενώ τοπικές βροχές θα εκδηλωθούν από το μεσημέρι. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 11 έως 15 βαθμούς Κελσίου με την ελάχιστη να αναμένεται προς το τέλος του εικοσιτετραώρου.
Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ. Οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα θα είναι σχετικά αυξημένες. 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις