Τρίτη, 19 Μαρ.
13oC Αθήνα

Καιρός – Μεγάλη Πέμπτη: Μικρή άνοδος της θερμοκρασίας με ήλιο και αφρικανική σκόνη – Πού μπορεί να βρέξει

Καιρός – Μεγάλη Πέμπτη: Μικρή άνοδος της θερμοκρασίας με ήλιο και αφρικανική σκόνη – Πού μπορεί να βρέξει
Φωτογραφία Αρχείου / Intime

Ηλιοφάνεια με αραιή συννεφιά παροδικά αυξημένη, τοπικές βροχές σε Μακεδονία και στα βόρεια της Θεσσαλίας, αναφέρει στην πρόβλεψή του για τον καιρό για αύριο Μεγάλη Πέμπτη (21.4.2022) το meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Όμως, η ατμοσφαιρική κυκλοφορία λόγω της ηλιοφάνειας και των παροδικών νεφώσεων του καιρού, ευνοεί ξανά από αύριο Μεγάλη Πέμπτη, τη μεταφορά σκόνης από τη Βόρεια Αφρική, κυρίως στα δυτικά και κεντρικά τμήματα της χώρας και για αυτό θα είναι κατά τόπους περιορισμένη θα είναι η ορατότητα τις βραδινές και πρώτες πρωινές ώρες στα ηπειρωτικά.

Η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο, θα κυμανθεί από 6 έως 19 βαθμούς στη βόρεια Ελλάδα (στη δυτική Μακεδονία από 3 έως 18 βαθμούς), 6 έως 22 βαθμούς στην κεντρική και νότια Ελλάδα (στη Θεσσαλία έως τους 23 βαθμούς), 8 έως 25 βαθμούς στη δυτική Ελλάδα (στην Ήπειρο από 5 έως 21 βαθμούς), 10 έως 21 βαθμούς στις Κυκλάδες και στην Κρήτη, 10 έως 21 βαθμούς στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς και πρόσκαιρα τις πρωινές ώρες στο βορειοανατολικό Αιγαίο και τις βραδινές ώρες στο νοτιοδυτικό Αιγαίο από ανατολικές διευθύνσεις μέτριοι 4-5 Μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο θα πνέουν από νοτιοανατολικές διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3-4 Μποφόρ, βαθμιαία ενισχυόμενοι σε μέτριους 5 Μποφόρ και από το απόγευμα στο κεντρικό και νότιο Ιόνιο σε ισχυρούς 6 Μποφόρ.

Αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πυκνότερες αναμένονται στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 20 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς.

Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες αναμένεται στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 19 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στον Θερμαϊκό θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις