Δευτέρα, 17 Ιουν.
31oC Αθήνα

Καιρός: Μετά την ψυχρή λίμνη έρχεται ζέστη – Προβλέψεις ακόμα και για 37°C την επόμενη εβδομάδα

Καιρός: Μετά την ψυχρή λίμνη έρχεται ζέστη – Προβλέψεις ακόμα και για 37°C την επόμενη εβδομάδα

Η Ψυχρή Λίμνη υποχωρεί αλλά οι νεφώσεις και οι τοπικές βροχές παραμένουν σε αρκετές περιοχές της χώρας, σύμφωνα με την πρόγνωση του καιρού. Ωστόσο, η θερμοκρασία θα αρχίσει να ανεβαίνει από τις αρχές της επόμενης  εβδομάδας.

Στις περισσότερες περιοχές θα επικρατήσει ηλιοφάνεια, ωστόσο μέσα στην ημέρα νεφώσεις θα κάνουν την εμφάνισή του, που σταδιακά θα πυκνώνουν. Σύμφωνα με την πρόγνωση του καιρού της μετεωρολόγου του Mega, Χριστίνας Ρήγου, τοπικές βροχές θα σημειωθούν στην Κρήτη, στη Ρόδο και το Καστελόριζο μέχρι το μεσημέρι, με πιθανότητα καταιγίδας στα ορεινά της Κρήτης το πρωί.

Στα ηπειρωτικά, περισσότερη θα είναι η συννεφιά σε περιοχές βορειότερα της Στερεάς Ελλάδας και θα σημειωθούν διάσπαρτες βροχές στο βόρειο Ιόνιο, στα ορεινά της Ηπείρου και στη δυτική Μακεδονία, με βελτίωση το απόγευμα.

Μέχρι το βράδυ όμως οι νεφώσεις θα έχουν διαλυθεί και ο καιρός θα είναι αίθριος και στα ηπειρωτικά, αλλά και στα νησιωτικά τμήματα.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές. Θα πλησιάσει το θερμόμετρο τους 26-28 στα ηπειρωτικά, και 29, τοπικά 30 στα δυτικά. Οι μέγιστες τιμές στο Αιγαίο θα κυμανθούν κοντά στους 23-27 βαθμούς. Κανονικές οι θερμοκρασίες για την εποχή.

Από βόρειες διευθύνσεις θα πνέουν οι άνεμοι στα πελάγη. Στο Ιόνιο 3-5. Στο Αιγαίο οι βοριάδες θα είναι πιο ισχυροί, ως 7 μποφόρ, αλλά από το απόγευμα θα αρχίσουν να υποχωρούν.

Στην Αττική προβλέπεται αίθριος καιρός με λιακάδα και αραιές νεφώσεις στο λεκανοπέδιο. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16-27 βαθμούς κελσίου και οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 4-6, στα ανατολικά 7 μποφόρ.

Ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις κατά τόπους πιο πυκνές, θα πρέπει να περιμένουμε στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18-26 βαθμούς Κελσίου και οι άνεμοι ασθενείς, 2-4 μποφόρ, μεταβλητοί και θα στραφούν σταδιακά σε νότιους.

 

Σύμφωνα με το μετεωρολογικό μοντέλο που χρησιμοποιεί η Yahoo, οι θερμοκρασίες θα αρχίσουν να ανεβαίνουν από το τέλος της εβδομάδας, ενώ δεν αποκλείεται την επόμενη εβδομάδα να αγγίξουν ακόμα και τους 37 βαθμούς Κελσίου. Ωστόσο, όπως υποστηρίζουν οι μετεωρολόγοι, είναι ακόμα αρκετά νωρίς για μια σίγουρη πρόβλεψη.

Η πρόγνωση των επόμενων ημερών

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΑΥΡΙΟ ΤΡΙΤΗ 28-05-2024

Στην ανατολική και νότια νησιωτική χώρα προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός και μόνο νωρίς το πρωί στα Δωδεκάνησα θα υπάρχουν παροδικές νεφώσεις, με τοπικές βροχές και πιθανότητα πρόσκαιρης καταιγίδας. Στην υπόλοιπη χώρα αρχικά γενικά αίθριος καιρός, από το μεσημέρι θα αναπτυχθούν νεφώσεις και στα κεντρικά και βόρεια κυρίως ηπειρωτικά, θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι και στα βορειοδυτικά μεμομωμένες καταιγίδες. Βελτίωση του καιρού το βράδυ.
Οι άνεμοι στα δυτικά και τα βόρεια θα είναι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ, στρεφόμενοι βαθμιαία στα δυτικά σε δυτικούς με την ίδια ένταση. Στις υπόλοιπες περιοχές θα πνέουν αρχικά από βόρειες και σταδακά από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 και τοπικά στο Αιγαίο έως 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο, κυρίως στην ανατολική χώρα. Θα φτάσει στα νησιά τους 25 με 27 βαθμούς, στην ηπειρωτική χώρα τους 27 με 29 βαθμούς και κατά τόπους στα ανατολικά ηπειρωτικά τους 30 βαθμούς Κελσίου.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 29-05-2024

Στα ηπειρωτικά προβλέπονται λίγες νεφώσεις, οι οποίες από το μεσημέρι θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι και κυρίως στα ορεινά σποραδικές καταιγίδες. Βελτίωση του καιρού το βράδυ. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός.
Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες στα ηπειρωτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη.
Οι άνεμοι στα βόρεια θα είναι μεταβλητοί ασθενείς και στις υπόλοιπες περιοχές θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 4 και στα νότια πελάγη τοπικά 5 μποφόρ.
Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 30-05-2024

Γενικά αίθριος καιρός με αραιές νεφώσεις, οι οποίες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι και στα βόρεια κυρίως στα ορεινά θα εκδηλωθούν μεμονωμένες καταιγίδες.
Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες στα δυτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη.
Οι άνεμοι στα δυτικά θα είναι μεταβλητοί ασθενείς και στα ανατολικά θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο κυρίως στα νότια.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 31-05-2024

Γενικά αίθριος προβλέπεται ο καιρός στη χώρα. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις και στα βόρεια ορεινά ενδέχεται να σημειωθούν τοπικοί όμβροι.
Η ορατότητα τις πρωινές ώρες στα δυτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη.
Οι άνεμοι στα δυτικά θα είναι μεταβλητοί ασθενείς και στα ανατολικά θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις