Σάββατο, 27 Απρ.
15oC Αθήνα

Καιρός – meteo: Από το μεσημέρι σποραδικές καταιγίδες στην Αττική – Πού θα χτυπήσει η κακοκαιρία

Καιρός – meteo: Από το μεσημέρι σποραδικές καταιγίδες στην Αττική – Πού θα χτυπήσει η κακοκαιρία

Βροχερός θα είναι σήμερα ο καιρός σε όλη σχεδόν τη χώρα και μάλιστα σε κάποιες περιοχές δεν αποκλείεται να εκδηλωθούν εκτός από βροχές και καταιγίδες.

Βροχές τοπικού χαρακτήρα που εκδηλώνονται τις πρωινές ώρες, προοδευτικά θα επηρεάσουν το μεγαλύτερο μέρος της ηπειρωτικής χώρας και περιοχές της Κρήτης. Μέχρι το βράδυ ο καιρός θα συνεχίσει να είναι άστατος και οι βροχές θα επεκταθούν στα περισσότερα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίο αναφέρει το meteo.gr.

Χιόνια θα πέσουν στα βόρεια ορεινά. Από αργά το απόγευμα και κυρίως κατά τις βραδινές ώρες τοπικά έντονα φαινόμενα αναμένονται στην Κεντρική και Ανατολική Μακεδονία, στη Χαλκιδική, στα νησιά του Βορείου Αιγαίου, στις Σποράδες, στην Εύβοια, στις Κυκλάδες και πιθανώς σε περιοχές της ανατολικής ηπειρωτικής χώρας .

Σε ότι αφορά τα δύο μεγάλα αστικά κέντρα, τόσο στη Θεσσαλονίκη, όσο και στην Αθήνα θα εκδηλωθούν βροχές και πιθανώς σποραδικές καταιγίδες, κυρίως από το μεσημέρι και μετά.

Σύμφωνα με την πενταβάθμια κατηγοριοποίηση του επεισοδίου βροχόπτωσης (Regional Precipitation Index), η οποία εφαρμόζεται από τη μονάδα Meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, το επεισόδιο βροχόπτωσης κατατάσσεται στην Κατηγορία 1 (Χαμηλή).

Στον χάρτη αποτυπώνεται ο εκτιμώμενος αθροιστικός υετός έως και τις βραδινές ώρες της Τρίτης 19/03.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις