Δευτέρα, 15 Απρ.
20oC Αθήνα

Καιρός – meteo: Η κακοκαιρία φέρνει μεγάλα ύψη βροχής, δεν αποκλείεται χαλαζόπτωση στην Αττική

Καιρός – meteo: Η κακοκαιρία φέρνει μεγάλα ύψη βροχής, δεν αποκλείεται χαλαζόπτωση στην Αττική

Σε εξέλιξη βρίσκεται κακοκαιρία η οποία επηρεάζει πολλές περιοχές της χώρας με κύρια χαρακτηριστικά τα μεγάλα ύψη βροχής. Δεν αποκλείεται να πέσει χαλάζι στην Αττική σύμφωνα με το meteo.gr.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας ισχυρές βροχές και καταιγίδες σημειώθηκαν στα ηπειρωτικά της χώρας και στο Ιόνιο. Η κακοκαιρία θα συνεχιστεί μέχρι και το πρωί του Σαββάτου.

Χαρακτηριστικό είναι ότι έως το πρωί της Παρασκευής (01.03.2024) καταγράφηκαν 57 χιλιοστά βροχής από τον μετεωρολογικό σταθμό Τρικάλων Κορινθίας.

Στον πίνακα, μάλιστα, παρουσιάζονται οι 8 σταθμοί του δικτύου αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του meteo.gr / Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών  που κατέγραψαν τα μεγαλύτερα ύψη βροχής έως το πρωί της Παρασκευής 01/03.

Να σημειωθεί ότι σήμερα Παρασκευή (01.03.2024) αναμένονται βροχές στα ηπειρωτικά με εξαίρεση την Ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και την Ήπειρο ενώ βροχές και καταιγίδες θα σημειωθούν σε θαλάσσιες, νησιωτικές και παράκτιες περιοχές του Αιγαίου με εξαίρεση τα βορειοανατολικά και νοτιοανατολικά τμήματά του. Πιθανότητα χαλαζοπτώσεων υπάρχει κυρίως για τις θαλάσσιες, νησιωτικές και παράκτιες περιοχές του Κεντρικού και Νοτιοδυτικού Αιγαίου.

Στην Αττική αναμένονται βροχές και καταιγίδες με μικρή πιθανότητα χαλαζόπτωσης ενώ στο νομό Θεσσαλονίκης θα σημειωθούν βροχοπτώσεις χαμηλής έως μέτριας έντασης.

Στον χάρτη παρουσιάζεται ο αθροιστικός υετός που αναμένεται έως το βράδυ της Παρασκευής 01/03.

Σύμφωνα με την κατηγοριοποίηση των επεισοδίων βροχόπτωσης (Regional Precipitation Index), η οποία εφαρμόζεται από τη μονάδα Meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, το επεισόδιο βροχόπτωσης κατατάσσεται στην Κατηγορία 3 (Σημαντική).

Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει πτώση και δεν θα ξεπεράσει τους 16 έως 18 °C στα ηπειρωτικά και στο Ιόνιο, τους 17 έως 19 °C στο Αιγαίο και τους 20 έως 22 °C στην Κρήτη. Οι άνεμοι θα φτάνουν τα 4-5 μποφόρ στο Ιόνιο και τα 6-7 μποφόρ στο Αιγαίο.

Από τις πρώτες ώρες  έως το μεσημέρι του Σαββάτου (02.03.2024) βροχές θα σημειωθούν κυρίως στη Μακεδονία, στα δυτικά της Θράκης και στη Θεσσαλία ενώ βροχές και καταιγίδες με πιθανότητα σποραδικών χαλαζοπτώσεων υπάρχει για το Βόρειο, Ανατολικό και Νοτιοανατολικό Αιγαίο. Στη συνέχεια αναμένονται τοπικές βροχοπτώσεις σε όλη τη χώρα με σταδιακή εξασθένηση. Την Κυριακή (03.03.2024) ο καιρός θα είναι βελτιωμένος.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις