Ελλάδα

Καιρός – meteo: Ισχυρές καταιγίδες και χαλαζοπτώσεις την Τετάρτη 09/06

Βροχές και καταιγίδες σε αρκετά μέρη της χώρας, με κατά τόπους ισχυρά φαινόμενα και χαλαζοπτώσεις, αναμένονται αύριο, Τετάρτη 09.06.2021, σύμφωνα με το meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών. Πιο αναλυτικά, την Τετάρτη αναμένεται ιδιαίτερα άστατος καιρός, με βροχές και καταιγίδες, αρχικά σε περιοχές στο εσωτερικό της ηπειρωτικής χώρας και πιθανώς στις Σποράδες.

Αναλυτικά πώς θα… χαλάσει ο καιρός

Από τις μεσημεριανές ώρες, τα φαινόμενα θα επηρεάσουν τα υπόλοιπα ηπειρωτικά, το Ιόνιο, περιοχές του Βορείου Αιγαίου και ενδεχομένως τα ορεινά της Κρήτης. Οι καταιγίδες κατά τόπους θα είναι ισχυρές και θα συνοδεύονται από έντονη ηλεκτρική δραστηριότητα, ριπαίους ανέμους και σε ορισμένες περισσότερες από χαλαζοπτώσεις.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 8 έως 25 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από 12 έως 30, στην Κεντρική Ελλάδα από 12 έως 31, στην Ήπειρο από 12 έως 29, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 15 έως 31, στα νησιά του Ιονίου από 15 έως 29 και στα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου και στην Κρήτη από 14 έως 29, ενώ στα Δωδεκάνησα και στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου οι μέγιστες θερμοκρασίες θα φτάσουν στους 30 και 32 βαθμούς Κελσίου αντίστοιχα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις με εντάσεις 4-5 μποφόρ, στο Ιόνιο βόρειοι βορειοδυτικοί με εντάσεις 3-5 μποφόρ και στα νοτιότερα πελάγη από δυτικές διευθύνσεις με ίδιες εντάσεις.

Τι περιμένουμε σε Αττική και Θεσσαλονίκη

Στην Αττική αναμένονται λίγες νεφώσεις, οι οποίες τις θερμές ώρες της ημέρας θα πυκνώσουν, δίνοντας βροχές και σποραδικές καταιγίδες, κυρίως στα δυτικά τμήματα του νομού. Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις με εντάσεις έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 29 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται λίγες νεφώσεις, οι οποίες τις θερμές ώρες της ημέρας θα πυκνώσουν, οπότε υπάρχει πιθανότητα να εκδηλωθεί πρόσκαιρη βροχή ή καταιγίδα. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες κυρίως διευθύνσεις με εντάσεις έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία στην πόλη της Θεσσαλονίκης θα κυμανθεί από 17 έως 27 βαθμούς.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ
Φωτογραφίες αρχείου: Reuters.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Έμπειρος ορειβάτης από την Ηλεία μεταξύ των τεσσάρων νεκρών από τη χιονοστιβάδα στα Βαρδούσια Όρη – Τελευταία στιγμή δεν πήγε μαζί τους και πέμπτος
Οι επαγγελματικές υποχρεώσεις κράτησαν μακριά από το βουνό τον 5ο της παρέας και σώθηκε - Ήταν εκείνος που ειδοποίησε τις αρχές ότι οι φίλοι του αγνοούνται - Η επιχείρηση ανάσυρσης των σορών αναμένεται να ξεκινήσει τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου
ΦΩΤΟ tempo24.news 8
Για εμπρησμό από αμέλεια κατηγορείται η μητέρα του 7χρονου που πέθανε από φωτιά στο σπίτι της οικογένειας στη Ροδόπη
Ο έξι ετών αδελφός του επτάχρονου και ο πατέρας νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση - Η ξυλόσομπα που βρισκόταν στο δωμάτιο φέρεται να στάθηκε αιτία για τη μοιραία πυρκαγιά
Φωτιά σε σπίτι στη Ροδόπη
Ένα κρυμμένο μπιτόνι πρόδωσε τον γιο της Ελένης Παπαδοπούλου που συνελήφθη για τη δολοφονία της - «Σχέδιο σε 3 φάσεις» περιγράφει η Αγγελική Νικολούλη
Σύμφωνα με την Αγγελική Νικολούλη που ερεύνησε σε βάθος την υπόθεση μέσα από την εκπομπή της, «πέρα από τα χάπια, της προκάλεσε ασφυκτικό θάνατο και έβαλε φωτιά»
Ελένη Παπαδοπούλου: Ένα κρυμμένο μπιτόνι πρόδωσε τον γιο της που συνελήφθη για τη δολοφονία της – «Σχέδιο σε 3 φάσεις» περιγράφει η Αγγελική Νικολούλη
6
«Ετοιμάσαμε την τελευταία της βαλίτσα, δεν γύρισε ποτέ» λέει ο σύντροφος της 42χρονης αεροσυνοδού του μοιραίου Falcon
Την ίδια ώρα, οι τουρκικές αρχές εξετάζουν κάμερες ασφαλείας, προκειμένου να δουν αν υπήρξε εξωτερική παρέμβαση από τρίτους πριν από τη μοιραία πτήση
Μαρία Παππά