Παρασκευή, 3 Μαΐ
19oC Αθήνα

Καιρός – meteo: Ισχυρές βροχές και καταιγίδες στα δυτικά της χώρας

καιρός

Έντονες βροχές και καταιγίδες αναμένονται σχεδόν σε όλη τη χώρα για σήμερα Τρίτη (11.10), σύμφωνα με την πρόβλεψη του καιρού από το meteo.gr

Μάλιστα, η έντονη κακοκαιρία ξεκίνησε ήδη από την Κέρκυρα, όπου σύμφωνα με το meteo.gr, ο μετεωρολογικός σταθμός στα Γουβιά κατέγραψε 83 χιλιοστά βροχής έως το πρωί της Τρίτης.

Οι βροχές σταδιακά επεκτάθηκαν κατά κύριο λόγο στην Ήπειρο, στη Στερεά, στη Θεσσαλία και στη Δυτική Μακεδονία.

Για το υπόλοιπο της ημέρας αναμένονται βροχές και καταιγίδες στο Ιόνιο, στην Ήπειρο, στη Δυτική Στερεά και στη Βορειοδυτική Πελοπόννησο.

Τα φαινόμενα στο Νότιο Ιόνιο, στη Δυτική Στερεά και στη Βορειοδυτική Πελοπόννησο θα είναι κατά τόπους ισχυρά.

Πρόσκαιρες τοπικές βροχές θα σημειωθούν και σε ορεινά κυρίως τμήματα των υπολοίπων ηπειρωτικών, με εξαίρεση τη Θράκη. Ύφεση των φαινομένων αναμένεται από το βράδυ της Τρίτης.

Στον χάρτη που ακολουθεί παρουσιάζεται ο αθροιστικός υετός που αναμένεται κατά τη διάρκεια της ημέρας, καθώς και οι περιοχές όπου αναμένονται τα ισχυρότερα φαινόμενα.

Το επεισόδιο βροχόπτωσης αναμένεται να είναι κατηγορίας 2 σύμφωνα με τον Δείκτη Επικινδυνότητας Επεισοδίου Βροχόπτωσης (Regional Precipitation Index – RPI) που έχει αναπτυχθεί και εφαρμόζεται επιχειρησιακά στο Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών / meteo.gr.

Σημειώνεται όμως ότι τα ισχυρά φαινόμενα αφορούν τα δυτικά τμήματα της χώρας.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις