Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

Καιρός – meteo: Λασποβροχές, αφρικανική σκόνη και νεφώσεις την Κυριακή

Καιρός – meteo: Λασποβροχές, αφρικανική σκόνη και νεφώσεις την Κυριακή

Νεφώσεις που κατά διαστήματα θα είναι πυκνές καθώς και υψηλές συγκεντρώσεις σκόνης αναμένονται την Κυριακή. Παράλληλα, θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες σε ορεινές και ημιορεινές ηπειρωτικές περιοχές και προς το βράδυ στα νησιά του Νοτίου Ιονίου.

Η ορατότητα έως το πρωί θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι συγκεντρώσεις σκόνης στη χώρα, με εξαίρεση τα βόρεια, θα είναι σχετικά αυξημένες και κατά τόπους θα εκδηλωθούν λασποβροχές.

Η θερμοκρασία σε φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα, σύμφωνα με το meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 9 έως 19 βαθμούς Κελσίου, στην υπόλοιπη Μακεδονία και στη Θράκη από 9 έως 23, στη Θεσσαλία, στην Ανατολική Στερεά και στην Πελοπόννησο από 11 έως 24, στην Ήπειρο και στη Δυτική Στερεά από 10 έως 26, στα νησιά του Ιονίου από 13 έως 23, στα νησιά του Βορείου Αιγαίου από 13 έως 22, στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου από 14 έως 25, στις Κυκλάδες και στα Δωδεκάνησα από 14 έως 22 και στην Κρήτη από 10 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 έως 6 Μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις 2 έως 4 Μποφόρ.

Στην Αττική αναμένονται αραιές νεφώσεις που από το απόγευμα θα πυκνώσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 2 έως 4 Μποφόρ και το μεσημέρι και απόγευμα 3 έως 5 Μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 16 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Στον νομό Θεσσαλονίκης αναμένονται νεφώσεις και υπάρχει πιθανότητα πρόσκαιρων τοπικών βροχών. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 3 Μποφόρ και το μεσημέρι και απόγευμα από νότιες διευθύνσεις 2 έως 4 Μποφόρ. Η ορατότητα έως το πρωί θα είναι τοπικά περιορισμένη. Η θερμοκρασία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης θα κυμανθεί από 15 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις