Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

Καιρός – meteo: Θυελλώδεις βοριάδες, καταιγίδες και χαλάζι

Καιρός – meteo: Θυελλώδεις βοριάδες, καταιγίδες και χαλάζι

Βόρειοι άνεμοι στα πελάγη, καταιγίδες και χαλαζοπτώσεις τις επόμενες ώρες. Αναλυτική πρόγνωση για τα φαινόμενα εξέδωσε η υπηρεσία meteo.gr του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Οι βόρειοι άνεμοι που θα επικρατήσουν στο Αιγαίο και τα φαινόμενα που θα σημειωθούν κυρίως στα δυτικά και βόρεια τμήματα της χώρας, είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού, σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr.

Στον Χάρτη 1 παρουσιάζονται οι περιοχές όπου ο άνεμος θα φτάσει τα 6 μποφόρ καθώς και η επικρατούσα διεύθυνσή του. Στο Αιγαίο θα επικρατήσουν βόρειοι άνεμοι έως 5 και τοπικά έως 6 μποφόρ ενώ στο Ιόνιο οι βορειοδυτικοί άνεμοι θα φτάνουν τα 4 μποφόρ.

Σύμφωνα με τον Χάρτη 2, ο οποίος παρουσιάζει τον ολικό υετό που αναμένεται την Κυριακή 11/07, τοπικές βροχές αλλά και σποραδικές καταιγίδες αναμένονται από το μεσημέρι στη Δυτική Μακεδονία, στα ορεινά της Πίνδου, και ενδεχομένως σε τμήματα της Κεντρικής και Ανατολικής Μακεδονίας, της Θεσσαλίας, της Ηπείρου, των νησιών του Ιονίου και της ορεινής Πελοποννήσου. Πιθανότητα χαλαζοπτώσεων υπάρχει για τη Δυτική Μακεδονία και τμήματα της Ηπείρου.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις