Κυριακή, 5 Μαΐ
21oC Αθήνα

Καιρός – meteo: Υψηλές θερμοκρασίες έως την Παρασκευή – Στους 38 βαθμούς Κελσίου το θερμόμετρο

Καιρός – meteo: Υψηλές θερμοκρασίες έως την Παρασκευή – Στους 38 βαθμούς Κελσίου το θερμόμετρο

Ένα θερμό κύμα αναμένεται να «επισκεφτεί» τη χώρα μας τις επόμενες μέρες, όπως αναφέρει το meteo, καθώς η θερμοκρασία θα φτάσει τους 38 βαθμούς Κελσίου σε κάποιες περιοχές, με τον καιρό πλέον να αφήνει πίσω του την αστάθεια των τελευταίων ημερών.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την πρόγνωση του καιρού από το meteo.gr, υψηλές θερμοκρασίες θα επικρατήσουν στη χώρα μας μέχρι την Παρασκευή (7.7.2023). 

Η θερμοκρασία αναμένεται να φτάσει κατά τόπους τους 37 με 38°C, τόσο σε ηπειρωτικές όσο και σε νησιωτικές περιοχές. Η μικρή ενίσχυση του μελτεμιού το Σάββατο θα συμβάλει στη πτώση των μεγίστων θερμοκρασιών κατά 1 έως 2°C.

Υπενθυμίζεται πως το meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (ΕΑΑ), σε συνεργασία με την επιστημονική επιτροπή του Arsht-Rock Resilience Center του ιδρύματος Atlantic Council πλέον κατηγοριοποιεί επιχειρησιακά τις ημέρες με υψηλές θερμοκρασίες για 6 μεγάλες ελληνικές πόλεις.

Σύμφωνα με την συγκεκριμένη κατηγοριοποίηση, την Παρασκευή αναμένονται θερμοκρασιακές συνθήκες Κατηγορίας 2 για τις πόλεις των Αθηνών και της Λάρισας.

Προβλέπονται κίνδυνοι για την υγεία λόγω των εξαιρετικά υψηλών θερμοκρασιών και πρέπει να ληφθούν οι απαραίτητες προφυλάξεις και μέτρα.

Στις εικόνες 1 και 2 παρουσιάζονται οι χάρτες της νέας μας υπηρεσίας για την Πέμπτη και την Παρασκευή. Το σύνολο των προγνώσεων για την κατηγοριοποίηση υψηλών θερμοκρασιών παρουσιάζεται στον ακόλουθο σύνδεσμο: https://meteo.gr/heatwave.cfm.

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις