Site icon NewsIT

Καιρός – «Μήδεια»: Πότε θα χιονίσει στην Αττική – Από την Παρασκευή «βουτιά» της θερμοκρασίας

11.02.2021 | 23:17
Καιρός – «Μήδεια»: Πότε θα χιονίσει στην Αττική – Από την Παρασκευή «βουτιά» της θερμοκρασίας

Ο χειμώνας άργησε δυο μήνες αλλά ήρθε για να μείνει αρκετά 24ωρα. Τα χιόνια θα έρθουν και στην Αττική και η «Μήδεια» καταφθάνει αποφασισμένη να παγώσει όλη την χώρα. Η πρόγνωση του Κων/νου Λαγουβάρδου στο newsit.gr και οι χάρτες που δίνει το meteo. Σε ισχύ έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων.

«H Μήδεια θα έχει διάρκεια και θα δώσει και έντονα φαινόμενα», λέει στο newsit.gr ο διευθυντής ερευνών του Αστεροσκοπείου Αθηνών, Κωνσταντίνος Λαγουβάρδος αναφερόμενος στην απότομη αλλαγή του καιρού και συμπληρώνει: «Θα ξεκινήσει από το Σάββατο 13/2 με βροχές και χιόνια από τα δυτικά και τα βόρεια, δίνοντας κατά τόπους έντονα φαινόμενα. Από το Σάββατο το μεσημέρι θα αρχίσουμε να βλέπουμε έντονες χιονοπτώσεις στη Δυτική Μακεδονία».

Την Κυριακή 14/02 οι χιονοπτώσεις θα κάνουν πια την εμφάνισή τους στο μεγαλύτερο κομμάτι της ηπειρωτικής χώρας, ενώ να θυμίσουμε εδώ πως σε ισχύ βρίσκεται το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού που εξέδωσε η ΕΜΥ.

click4more: Καιρός – Καλλιάνος: Χιόνια και στην Αθήνα φέρνει η «Μήδεια» (video)

«Από την Κυριακή και μετά, τα φαινόμενα θα αρχίσουν να κατεβαίνουν νοτιότερα.Το σημερινό στοιχείο των προβλέψεων είναι ότι η χιονόπτωση φαίνεται να καθυστερεί μια ημέρα στις νοτιότερες περιοχές λόγω του ότι το βαρομετρικό χαμηλό και οι βροχές θα έχουν κρατήσει πιο ψηλά απ’ ό,τι περιμέναμε τις θερμοκρασίες», εξηγεί ο κ. Λαγουβάρδος.

Δείτε LIVE την εξέλιξη της κακοκαιρίας

Πότε θα χιονίσει στην Αττική και ως πότε θα παραμείνει η «Μήδεια»

Στην Αττική, χιόνια θα δούμε τελικά από την Κυριακή το μεσημέρι και μετά, στα μεγάλα υψόμετρα όμως. Σε όλο το λεκανοπέδιο η χιονόπτωση θα ξεκινήσει από Κυριακή βράδυ αργά και Δευτέρα πρωί.

H θερμοκρασία πάντως σε όλη τη χώρα θα πέφτει διαρκώς από την Παρασκευή 12/2 και έπειτα. Ενδεικτικά, το Σάββατο το πρωί, η θερμοκρασία στο κέντρο της Αθήνας θα είναι γύρω στους 9 βαθμούς Κελσίου, την επόμενη ημέρα θα πέσει σταδιακά στους 5, ενώ την Δευτέρα 15/2 το πρωί θα είναι 3.

click4more: Καιρός – Μαρουσάκης: Πότε θα χιονίσει στην Αθήνα – Πολικό ψύχος διαρκείας (video)

Αντίστοιχα, στη Θεσσαλονίκη, το Σάββατο το πρωί η θερμοκρασία θα είναι 3 βαθμοί Κελσίου ενώ Κυριακή, Δευτέρα και Τρίτη θα είναι 0 βαθμοί. Δηλαδή, η θερμοκρασία τη Δευτέρα 15/02 θα έχει πια πέσει έως και 20°C σε σχέση με τη σημερινή.

Στην Αττική, η θερμοκρασία αναμένεται να πέσει κι άλλο από την Δευτέρα 15/2, σε αυτό το δεύτερο κομμάτι της κακοκαιρίας που θα επηρεάσει περισσότερο τη νοτιότερη χώρα και θα έχει μια εμμονή στη διάρκεια. Τα ισχυρά φαινόμενα θα εστιάζονται πια περισσότερο σε Θεσσαλία, Εύβοια, Στερεά Ελλάδα, Πελοπόννησο, Κρήτη, ενώ ο καιρός θα «καθαρίζει» στη Βόρεια Ελλάδα αν και οι πολύ χαμηλές θερμοκρασίες εκεί θα παραμένουν. Οι χιονοπτώσεις όμως θα αρχίσουν να περιορίζονται.

Οι πολύ χαμηλές θερμοκρασίες της «Μήδειας» θα παραμείνουν τουλάχιστον μέχρι την ερχόμενη Τετάρτη.

Ρεπορτάζ: Δήμητρα Τριανταφύλλου

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version