Δευτέρα, 29 Απρ.
19oC Αθήνα

Καιρός: Νέο κύμα κακοκαιρίας θα σαρώσει τη χώρα – Καταιγίδες και πτώση της θερμοκρασίας

Καιρός: Νέο κύμα κακοκαιρίας θα σαρώσει τη χώρα – Καταιγίδες και πτώση της θερμοκρασίας

Κακοκαιρία εξπρές θα χτυπήσει την χώρα τις επόμενες ώρες με κύρια χαρακτηριστικά τις έντονες καταιγίδες και την πτώση της θερμοκρασίας.

Η μετεωρολόγος Χριστίνα Ρήγου αναλύει στο newsit.gr πως θα κινηθεί η κακοκαιρία και σε ποιες περιοχές θα χτυπήσουν οι καταιγίδες.

Όπως τονίζει η Χριστίνα Ρήγου σε εξέλιξη βρίσκεται η νέα κακοκαιρία στην χώρα μας που έχει ξεκινήσει από τις απογευματινές ώρες της Δευτέρας (04/03/2024) με ισχυρές καταιγίδες στα νησιά του Ιονίου. Ένα οργανωμένο σύστημα βροχοπτώσεων κινείται ανατολικότερα περνώντας πάνω από την δυτική Ελλάδα.

Οι ισχυρές καταιγίδες θα σημειωθούν κατά την διάρκεια της νύχτας στην Ήπειρο, στην δυτικά Στερεά και στην δυτική Πελοπόννησος καθώς και στα δυτικότερα τμήματα της Θεσσαλίας αλλά και στα κεντρικά της Μακεδονίας (Πέλλα, Ημαθία, Πιερία)

Οι καταιγίδες εξαπλώνονται σε όλη την Ελλάδα

Σταδιακά οι κακοκαιρία και οι έντονες καταιγίδες σύμφωνα με την μετεωρολόγο Χριστίνα Ρήγου θα κινηθούν ανατολικότερα χτυπώντας και την Αθήνα κατά την διάρκεια της νύχτας σε μικρότερη ένταση σε σχέση με τη υπόλοιπη χώρα. 

Στην Αττική τα φαινόμενα τις πρωινές ώρες θα έχουν σταματήσει με τον καιρό να βελτιώνεται  ενώ θα επανέλθουν μικρής έντασης βροχές τις μεσημεριανές ώρες. Από τις βραδινές ώρες ο καιρός θα βελτιωθεί. 

Δείτε live την εξέλιξη της κακοκαιρίας

Έντονα καιρικά φαινόμενα όλη την Τρίτη

Τις πρωινές ώρες της Τρίτης σε Μακεδονία,Θράκη και νησιά του βορείου  και ανατολικού Αιγαίου  τα φαινόμενα θα είναι έντονα με καταιγίδες. Πρόσκαιρα και στα Δωδεκάνησα θα δούμε κάποιες καταιγίδες να σημειώνονται κατα την διάρκεια της ημέρας όμως απο το μεσημέρι και μετά ο καιρός θα βελτιωθεί.

Μικρή πτώση θερμοκρασίας

Η θερμοκρασία δεν θα παρουσιάσει κάποια σοβαρή μεταβολή. Μικρή πτώση στην θερμοκρασία θα έχουμε στα βόρεια τους 14 βαθμούς Κελσίου και τους 15 με 17 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά ένω στο νότιο Αιγαίο η μέγιστη θερμοκρασία θα φτάσει τους 18 βαθμούς Κελσίου.Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί με ένταση 4 με 6 μποφόρ. 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις