Κυριακή, 28 Απρ.
24oC Αθήνα

Καιρός: Ο χιονιάς φεύγει, το κρύο παραμένει – Στους -11°C το θερμόμετρο, θυελλώδεις άνεμοι έως 9 μποφόρ

Καιρός: Ο χιονιάς φεύγει, το κρύο παραμένει – Στους -11°C το θερμόμετρο, θυελλώδεις άνεμοι έως 9 μποφόρ

Πυκνό χιόνι κάλυψε τα ορεινά της βορειοδυτικής Ελλάδας, ενώ χιονοπτώσεις σημειώθηκαν σε πολλές περιοχές ακόμα και στην πόλη της Θεσσαλονίκης. Η κακοκαιρία επισκέφτηκε και την Αττική, καθώς την Κυριακή (21.1.2024) χιόνισε στην Πάρνηθα με αποτέλεσμα να κλείσει η λεωφόρος Πάρνηθας από το ύψος του τελεφερίκ.

Παράλληλα, δεμένα έμειναν τα πλοία της γραμμής στα λιμάνια, λόγω των θυελλωδών ανέμων. Όπως είχαν προβλέψει εξαρχής οι μετεωρολόγοι, η κακοκαιρία και οι χιονοπτώσεις έχουν ήδη αρχίσει να υποχωρούν. Ωστόσο, όπως όλα δείχνουν το τσουχτερό κρύο θα παραμείνει και τη Δευτέρα, ενώ θα συνεχιστούν οι θυελλώδεις άνεμοι.

Χιόνισε σε Φλώρινα, Κοζάνη, Πήλιο και Σέρρες

Στα Χάνια Πηλίου, το χιόνι έφτασε τους τριάντα πόντους. Τα εκχιονιστικά μηχανήματα δουλεύουν πυρετωδώς για να μείνουν ανοιχτοί οι δρόμοι, ενώ πολλοί ήταν αυτοί που επέλεξαν το Πήλιο για να απολαύσουν το χιόνι. 

Πυκνή ήταν και η χιονόπτωση στη Φλώρινα. Ωστόσο, οι κάτοικοι είναι μαθημένοι από το χιόνι και δεν δυσκολεύτηκαν ιδιαίτερα, σημειώνει σε σχετικό ρεπορτάζ η ΕΡΤ. 

Στην Κοζάνη, οι υπηρεσίες του Δήμου, καθάριζαν συνεχώς τους δρόμους και τα σκαλοπάτια από το χιόνι. Οι θερμοκρασίες στην πόλη κατρακύλησαν κάτω από το μηδέν.

Στον Χορτιάτη, οι χιονισμένες καμινάδες κάπνιζαν συνεχώς και λιγοστοί ήταν οι κάτοικοι που κυκλοφορούσαν στους δρόμους. Οι υπάλληλοι του Δήμου Πυλαίας Χορτιάτη, με 30 εκχιονιστικά, δούλευαν πυρετωδώς για να παραμείνουν καθαροί όλοι οι δρόμοι.

 

Ο καιρός τη Δευτέρα

Σύμφωνα με την πρόγνωση του καιρού από το meteo.gr, η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από -11 έως 1 βαθμούς Κελσίου, στην υπόλοιπη Μακεδονία και στη Θράκη -3 έως 7, στη Θεσσαλία από -2 έως 9, στην Ήπειρο από -2 έως 11, στη Δυτική Στερεά από 1 έως 11, στην υπόλοιπη Στερεά από -1 έως 9, στα νησιά του Ιονίου από 4 έως 11, στα νησιά του Βορείου Αιγαίου από 4 έως 9, στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου από 5 έως 11, στις Κυκλάδες από 6 έως 10, στα Δωδεκάνησα από 10 έως 16 και στην Κρήτη από 9 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

Ισχυροί βοριάδες θα πνέουν στο Αιγαίο που θα φτάσουν μέχρι τα 8 μποφόρ και τοπικά στα νοτιοδυτικά 9 μποφόρ, όμως σταδιακά θα εξασθενήσουν και προς το βράδυ δεν θα ξεπερνούν τα 6 έως 7 μποφόρ. 

 

Μέχρι 9°C η θερμοκρασία στην Αττική, μέχρι 5 στη Θεσσαλονίκη

Συννεφιασμένος θα είναι ο καιρός στην Αττική, ενώ η θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει τους 9 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 έως 6 μποφόρ και στα νότια και ανατολικά 5 έως 7 μποφόρ όμως από το απόγευμα θα παρουσιάσουν εξασθένηση και προς το βράδυ δεν θα ξεπερνούν τα 4 και τοπικά τα 5 μποφόρ. 

Στον νομό Θεσσαλονίκης αναμένεται ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν έως 2 μποφόρ και στα δυτικά από βόρειες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης θα κυμανθεί από -1 έως 5 βαθμούς Κελσίου.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις