Δευτέρα, 17 Ιουν.
32oC Αθήνα

Καιρός: Οι 8 περιοχές όπου θα πέσουν βροχές και καταιγίδες σήμερα – Με αστάθεια φεύγει ο Μάιος, με έντονη ζέστη έρχεται ο Ιούνιος

Καιρός: Οι 8 περιοχές όπου θα πέσουν βροχές και καταιγίδες σήμερα – Με αστάθεια φεύγει ο Μάιος, με έντονη ζέστη έρχεται ο Ιούνιος

Άστατος αναμένεται ο καιρός σήμερα, Κυριακή (26.05.24) στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, με το φαινόμενο της «ψυχρής λίμνης» να φέρνει βροχές και καταιγίδες, ενώ η θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει τους 28 βαθμούς Κελσίου.

Με σκαμπανεβάσματα στο σκηνικό του καιρού μας αποχαιρετά σιγά σιγά ο τελευταίος μήνας της άνοιξης, ο Μάιος, ενώ ο Ιούνιος αναμένεται να κάνει ποδαρικό με το πρώτο ισχυρό κύμα ζέστης για το φετινό καλοκαίρι. Σήμερα, η «ψυχρή λίμνη» θα κάνει αισθητή την παρουσία της με βροχές και καταιγίδες, για να υποχωρήσει σταδιακά από το βράδυ.

Όπως αναφέρει σε νεότερη ανάρτησή του ο Θοδωρής Κολυδάς, σήμερα στη Θράκη και στο βορειοανατολικό Αιγαίο προβλέπονται λίγες νεφώσεις.

Σύμφωνα με τον γνωστό μετεωρολόγο, στην υπόλοιπη χώρα θα επικρατήσει άστατος καιρός με τοπικές βροχές και καταιγίδες κατά διαστήματα, οι οποίες θα εκδηλώνονται από τις πρώτες πρωινές ώρες στο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη Στερεά και την Πελοπόννησο, από τις προμεσημβρινές ώρες στις Κυκλάδες και την Κρήτη και από τις μεσημβρινές ώρες στα Δωδεκάνησα. Τα φαινόμενα το βράδυ στις περισσότερες περιοχές θα σταματήσουν.

 

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5, στο Αιγαίο 6 και τοπικά στα βόρεια 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση και θα φτάσει στα βορειοδυτικά ηπειρωτικά τους 23 βαθμούς και στην υπόλοιπη χώρα τους 24 με 28 βαθμούς Κελσίου.

Αστάθεια και την ερχόμενη εβδομάδα

Την ίδια ώρα, οι μετεωρολόγοι προβλέπουν ότι η αστάθεια του καιρού θα συνεχιστεί και την ερχόμενη εβδομάδα, με τον Μάιο να παραδίδει το σκυτάλη στον Ιούνιο, ο οποίος καταφτάνει μ πολύ υψηλές θερμοκρασίες των 36 βαθμών Κελσίου, ήδη από τις πρώτες ημέρες. 

Πιο αναλυτικά, η πρόγνωση της ΕΜΥ από Δευτέρα έως Πέμπτη (30.05.24) έχει ως εξής:

Δευτέρα 27-05-2024

Στο βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο και τη δυτική Μακεδονία παροδικές νεφώσεις με τοπικές βροχές και κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες μεμονωμένες καταιγίδες. Βελτίωση τις βραδινές ώρες. Στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και στην Κρήτη τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες και στα Δωδεκάνησα μετά το απόγευμα μεμονωμένες καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις στα βόρεια ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο 5 με 6 και τοπικά 7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση τις βραδινές ώρες.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο κυρίως στα ηπειρωτικά που θα φτάσει τους 27 με 29 βαθμούς και στη νησιωτική χώρα τους 26 με 28 βαθμούς Κελσίου.

Τρίτη 28-05-2024

Στα Δωδεκάνησα νεφώσεις με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες τις πρωινές ώρες και βαθμιαία αίθριος. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός και μόνο στα κεντρικά και βόρεια κυρίως ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι και στα βορειοδυτικά μεμομωμένες καταιγίδες.

Οι άνεμοι στα βόρεια θα είναι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και στις υπόλοιπες περιοχές θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο, κυρίως στην ανατολική ηπειρωτική και νησιωτική χώρα.

Τετάρτη 29-05-2024

Γενικά αίθριος καιρός με λίγες νεφώσεις που τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αυξηθούν στα ηπειρωτικά και θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι και κυρίως στα κεντρικά και βόρεια ορεινά θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες.

Η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη στα ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες.

Οι άνεμοι στα βόρεια θα είναι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και στις υπόλοιπες περιοχές θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 4 και στα νότια τοπικά 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Πέμπτη 30-05-2024

Γενικά αίθριος καιρός με λίγες νεφώσεις που τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αυξηθούν στα ηπειρωτικά και θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή ομβροι και κυρίως στα βόρεια ορεινά θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες.

Η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη στα ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο κυρίως στα νότια.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις