Κυριακή, 28 Απρ.
17oC Αθήνα

Καιρός – Παναγιώτης Γιαννόπουλος: Αφρικανική σκόνη και υψηλές θερμοκρασίες το Σαββατοκύριακο

Καιρός – Παναγιώτης Γιαννόπουλος: Αφρικανική σκόνη και υψηλές θερμοκρασίες το Σαββατοκύριακο
Eurokinissi

Υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες αναμένεται να επικρατήσουν το Σαββατοκύριακο, παρά το γεγονός ότι ημερολογιακά έχουμε πλέον μπει στον χειμώνα.

Σύμφωνα με την πρόβλεψη του Παναγιώτη Γιαννόπουλου, σήμερα θα εκδηλωθούν λίγες βροχές κυρίως στα βορειοδυτικά και αραιές νεφώσεις στις υπόλοιπες περιοχές, με πολύ ισχυρούς νοτιάδες στα πελάγη, χωρίς ο καιρός να θυμίζει χειμώνα.

Στα δυτικά θα έρθει σκόνη από την Αφρική, ενώ την Κυριακή θα υπάρξουν περισσότερες βροχές στη δυτική Ελλάδα.

Την Δευτέρα θα βρέξει πρόσκαιρα στα κεντρικά και νότια τμήματα της χώρας, με τη θερμοκρασία να σημειώνει πτώση. Περαιτέρω πτώση της θερμοκρασίας θα υπάρξει και μέσα στην εβδομάδα, στο τέλος της, με τη θερμοκρασία θα επιστρέφει πλέον στα κανονικά για την εποχή επίπεδα.

Όπως αναφέρει ο Παναγιώτης Γιαννόπουλος, ο μετεωρολόγος της ΕΡΤ, για σήμερα Παρασκευή στο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα αναμένονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με λίγες ασθενείς βροχές. Στις υπόλοιπες περιοχές θα υπάρξουν αραιές νεφώσεις που βαθμιαία από τα βόρεια θα πυκνώσουν.

Η ορατότητα τις πρωινές και τις βραδινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη, ενώ στα βορειοδυτικά ηπειρωτικά θα σχηματιστούν και ομίχλες. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 και βαθμιαία στο βόρειο Ιόνιο και το βόρειο Αιγαίο τοπικά έως 7 μποφόρ.

 

Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο και θα φτάσει στα βόρεια τους 18 με 20 βαθμούς Κελσίου και στην υπόλοιπη χώρα τους 21 με 22 βαθμούς Κελσίου. Στην Αττική θα υπάρξουν αραιές νεφώσεις κυρίως από το μεσημέρι. Οι άνεμοι δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα φτάσει έως 22 βαθμούς Κελσίου. Στη Θεσσαλονίκη θα υπάρξουν αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα πιο πυκνές. Οι άνεμοι ασθενείς. Η θερμοκρασία έως 19 βαθμούς Κελσίου.

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις