Ελλάδα

Καιρός: Παραμένει το σκηνικό με βροχές και καταιγίδες – Ενισχύονται οι άνεμοι στο Αιγαίο, κίνδυνος για πλημμύρες στην Κρήτη

Πού θα είναι έντονα τα φαινόμενα - Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Φθινοπωρινό γίνεται από σήμερα Τετάρτη (16.09.2026) το σκηνικό του καιρού, με αυξημένες νεφώσεις και κατά τόπους βροχές να κάνουν την εμφάνισή τους. Στα νότια αναμένονται πιο έντονα φαινόμενα, με πιθανότητα εκδήλωσης καταιγίδων. Η θερμοκρασία παρουσιάζει μεταβολές, σηματοδοτώντας την πρώτη αισθητή αλλαγή ενόψει του φθινοπώρου.

Ο καιρός στα δυτικά της Πελοποννήσου και στις περιοχές των Κυκλάδων περιμένουμε τοπικές βροχές ασθενούς έως το πολύ έως και μέτριας έντασης. Λίγες τοπικές βροχές και στα Δωδεκάνησα μέχρι και το βράδυ. Στις νότιες περιοχές της Πελοποννήσου, στα Κύθηρα. και στην Κρήτη ο καιρός θα είναι άστατος με βροχές, μπόρες και δυνατές καταιγίδες κατά περιόδους, όπου, λόγω και των βροχοπτώσεων που έχουν προηγηθεί, δεν αποκλείονται πλημμυρικά φαινόμενα.

Ήδη έχουν καταγραφεί περισσότερες από 24.000 ηλεκτρικές εκκενώσεις στον ευρύτερο θαλάσσιο χώρο της χώρας, ενώ ισχυρός πυρήνας καταιγίδων επηρεάζει την Κέρκυρα και αναμένεται να κινηθεί προς την Ήπειρο.

Η θερμοκρασία αργά το μεσημέρι θα φτάσει τους 24-27 βαθμούς Κελσίου στα βόρεια ηπειρωτικά τμήματα, στους 30-31 βαθμούς Κελσίου στα δυτικά ηπειρωτικά και στα Επτάνησα, στους 27-28 βαθμούς Κελσίου στις ανατολικές ηπειρωτικές περιοχές.

Δείτε σε ποιες περιοχές θα βρέξει:

Στην Αττική περιμένουμε λίγες αραιές νεφώσεις, οι οποίες κατά διαστήματα θα πυκνώνουν κυρίως τις πρώτες πρωινές ώρες λίγο παραπάνω στα κεντροανατολικά του νομού. Η θερμοκρασία από 20-28 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε μικρή πιθανότητα για λίγες τοπικές βροχές σε πεδινές περιοχές κοντά στην πόλη και μέσα στην πόλη. Μικρή όμως πιθανότητα και βεβαίως στις υπόλοιπες περιοχές της ευρύτερης κεντρικής Μακεδονίας λίγες αραιές νεφώσεις, πρόσκαιρα λίγο πιο πυκνές. Η θερμοκρασία από 17-25 βαθμούς Κελσίου και βεβαίως οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί.

Παράλληλα, η θερμοκρασία έχει υποχωρήσει κάτω από τους 30 βαθμούς και αναμένεται να παραμείνει σε αυτά τα επίπεδα και αύριο. Από την Πέμπτη, τα φαινόμενα θα περιοριστούν σταδιακά στα Δωδεκάνησα και ο καιρός θα βελτιωθεί, ενώ από την Παρασκευή η θερμοκρασία θα σημειώσει νέα άνοδο, ξεπερνώντας και πάλι τους 30 βαθμούς, με επιστροφή της καλοκαιρίας σε όλη τη χώρα.

Η πρόγνωση του meteo.gr για σήμερα

Bροχές και καταιγίδες αναμένονται κυρίως στα νότια και στα δυτικά τμήματα της χώρας. Ισχυροί τοπικά άνεμοι αναμένονται στο Αιγαίο, ενώ μικρή αύξηση θα σημειώσει η θερμοκρασία σε κανονικά για την εποχή επίπεδα.

Πιο αναλυτικά, την Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 2026, βροχές και καταιγίδες κατά τόπους θα εκδηλωθούν από τις πρώτες πρωινές ώρες στα νότια και στα δυτικά τμήματα της χώρας και συγκεκριμένα στα Επτάνησα, στην Ήπειρο, στη Δυτική Ελλάδα, στη Νότια Πελοπόννησο και στην Κρήτη, Στη συνέχεια τα φαινόμενα γρήγορα θα επεκταθούν στις Κυκλάδες και στα Δωδεκάνησα.

Σημαντική πιθανότητα για τοπικές βροχές υπάρχει και σε τμήματα της Θεσσαλίας και της Στερεάς Ελλάδας.
Πιθανότητα χαλαζοπτώσεων εμφανίζεται στην Κρήτη κυρίως κατά τις πρωινές ώρες. Τα φαινόμενα αναμένεται να εξασθενήσουν κατά τις βραδινές ώρες.

Μεταφορά ερημικής σκόνης στην ατμόσφαιρας αναμένεται στη Δυτική Ελλάδα, στην Κρήτη, στις Κυκλάδες και στα Δωδεκάνησα.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 11 έως 24 βαθμούς, στην υπόλοιπη Μακεδονία και στη Θράκη από 12 έως 29, στην Ήπειρο από 11 έως 30 βαθμούς, στη Θεσσαλία από 12 έως 28 βαθμούς, στα κεντρικά ηπειρωτικά από 11 έως 29, στην Πελοπόννησο από 12 έως 29 βαθμούς, στην Κρήτη από 14 έως 31, στα Επτάνησα από 16 έως 27, στα νησιά του Βόρειου και Βορειοανατολικού Αιγαίου από 17 έως 26 βαθμούς και στα υπόλοιπα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου από 19 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες- βορειοανατολικές διευθύνσεις 4-5 μποφόρ. Ασθενείς 2-3 μποφόρ και τοπικά έως 4 μποφόρ από βόρειες- βορειοδυτικές διευθύνσεις θα πνέουν στα Δωδεκάνησα. Στο Ιόνιο θα πνέουν ασθενείς κυρίως από ανατολικές διευθύνσεις τις πρωινές ώρες ενώ στη συνέχεια θα στραφούν σε βόρειους-βορειοδυτικούς.

Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις κατά τη διάρκεια της ημέρας. Οι άνεμοι θα πνέουν με εντάσεις 3-4 μποφόρ κυρίως από βόρειες διευθύνσεις. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 28 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις από τις πρωινές ώρες, ενώ υπάρχει η πιθανότητα ασθενής βροχόπτωσης κατά τις μεσημεριανές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς 2-3 μποφόρ κυρίως από νότιες διευθύνσεις. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 28 βαθμούς.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Χαλκιδική: Βρέθηκε η 59χρονη που εξαφανίστηκε στις 12 Σεπτεμβρίου – Χαμόγελα για την οικογένειά της
Η Αναστασία Γιαγκοπούλου, 59 ετών, εκπαιδευτικός, που είχε εξαφανιστεί από το σπίτι της στον Πολύγυρο Χαλκιδικής όπου διέμενε μόνη της, μεταφέρθηκε για προληπτικούς λόγους στο νοσοκομείο της περιοχής
Περιπολικό της ελληνικής αστυνομίας
Χαμόγελο του Παιδιού για τη 18χρονη στα Χανιά: Θύμα κακοποίησης από 4 ετών η μητέρα που προκάλεσε κακώσεις στο βρέφος της
Το 2013, είχε λάβει ανώνυμη αναφορά, σύμφωνα με την οποία ένα 4χρονο κοριτσάκι, η σημερινή 18χρονη μητέρα, υφίστατο σωματική κακοποίηση από τους γονείς του
Cute Little Caucasian Newborn Baby Lying in Bassinet in a Maternity Hospital. Portrait of a Tiny Playful and Energetic Child with a Name ID Tag on the Leg. Healthcare, Pregnancy and Motherhood Concept