Ελλάδα

Καιρός: Πεσμένα δέντρα λόγω θυελλωδών ανέμων στην Αττική

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Σημαντικά προβλήματα έχουν προκαλέσει οι θυελλώδεις άνεμοι που πνέουν τη Δευτέρα (28/04/2025) σε πολλές περιοχές της χώρας, αλλά και στην Αττική.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, υπάρχουν πολλές αναφορές για πεσμένα δέντρα στην Αθήνα και σε άλλες περιοχές στην Αττική, πολλά εκ των οποίων προκάλεσαν φθορές σε οχήματα και άλλες υποδομές καθώς οι άνεμοι φτάσουν ακόμη και τα 8 μποφόρ.

Ένα από αυτά τα συμβάντα καταγράφηκε στη λεωφόρο Ειρήνης στην Ηλιούπολη, με ένα δέντρο να πέφτει και να προκαλεί φθορές σε ένα όχημα (ταξί) αλλά και σε καλώδια της ΔΕΗ.

Γι’ αυτόν τον λόγο στο σημείο κλήθηκε -πέραν της Τροχαίας και της Πυροσβεστικής- και ο ΔΕΔΔΗΕ.

Οι ισχυροί άνεμοι θα συνεχιστούν και την Τρίτη (29/04/2025) σύμφωνα με την πρόγνωση του Meteo το οποίο αναφέρει πως θα έχουμε ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις αυξημένες στα ανατολικά και νότια με τοπικές βροχές ή μεμονωμένες καταιγίδες στα νησιά του Κεντρικού και Νοτίου Αιγαίου, σχεδόν θυελλώδεις βόρειοι άνεμοι στο Αιγαίο, θερμοκρασία σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα στα ανατολικά και νότια.

Αναλυτικά ο καιρός την Τρίτη

Για την Τρίτη 29 Απριλίου 2025 προβλέπονται λίγες νεφώσεις αυξημένες στα ανατολικά και νότια τμήματα, με τοπικές βροχές ή μεμονωμένες καταιγίδες στις Κυκλάδες, στην Κρήτη και στο Νοτιοανατολικό Αιγαίο, ενώ υπάρχει πιθανότητα τοπικών ασθενών βροχών στα ανατολικά τμήματα της Στερεάς Ελλάδας και της Πελοπόννησου.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 22 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα (στη Δυτική Μακεδονία από 4 έως 18 βαθμούς), 9 έως 16 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 11 έως 23 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα (στην Ήπειρο από 7 έως 18 βαθμούς), 11 έως 19 βαθμούς στις Κυκλάδες και από 12 έως 18 βαθμούς στην Κρήτη, 10 έως 22 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και από 16 έως 22 βαθμούς στα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις 6-7 μποφόρ, με εξαίρεση το Νοτιοανατολικό Αιγαίο που θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι 3-5 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο από βορειοανατολικές διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3-4 μποφόρ και στο Κεντρικό Ιόνιο μέτριοι 4-5 μποφόρ.

Λίγες νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες, με πιθανότητα τοπικών ασθενών βροχών περιμένουμε την Τρίτη στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 16 βαθμούς Κελσίου, αλλά στα βόρεια και ανατολικά θα είναι 2-3 βαθμούς χαμηλότερη. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί 5-6 μποφόρ και στα ανατολικά σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ.

Ηλιοφάνεια με αραιές νεφώσεις περιμένουμε την Τρίτη στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 21 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Η Φυσική ανεβάζει τις Ιατρικές και τις Πολυτεχνικές σχολές - Οι πρώτες εκτιμήσεις για τις βάσεις των πανεπιστημίων
Στο 1ο και το 4ο επιστημονικό πεδίο θα υπάρξουν πτωτικές τάσεις, καθώς οι επιδόσεις των υποψηφίων κινήθηκαν σε γενικές γραμμές σε χαμηλότερα επίπεδα σε σχέση με πέρυσι.
Ανάρτηση βαθμολογιών Πανελληνίων
Πορτοκαλί συναγερμός για πυρκαγιές σήμερα – Αττική, Πελοπόννησος και Εύβοια στο επίκεντρο
Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις περιφέρειες και τους δήμους
Άτομο εντοπίστηκε νεκρό σε πυρκαγιά σε μονοκατοικία στην διασταύρωση των οδών Αγίας Μαγδαληνής και Φιλικής Εταιρείας στη περιοχή της Ραφήνας. Σάββατο 3 Ιανουαρίου 2026 (ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
Το πλοίο Κίσσαμος με 1.246 επιβάτες προσάραξε κοντά στη Μήλο μετά από μπλακ άουτ
Στο σημείο της προσάραξης έσπευσαν ένα πλωτό σκάφος του Λιμενικού Σώματος, ένα αλιευτικό σκάφος, καθώς και ένα επιβατηγό-οχηματαγωγό πλοίο, προκειμένου να συνδράμουν εφόσον απαιτούνταν
Το πλοίο Κίσσαμος
11
Μητέρα επιτέθηκε στο ανήλικο παιδί της στους Αμπελόκηπους: Το χαστούκισε και το έριξε κάτω στον δρόμο - Δείτε βίντεο
Όταν αυτοκίνητο κόρναρε γιατί παρεμπόδιζαν την κυκλοφορία, η μητέρα χαστούκισε το παιδί, το έσπρωξε, με αποτέλεσμα να πέσει στο οδόστρωμα, και στη συνέχεια το σήκωσε, κρατώντας ένα τσιγάρο
Αμπελόκηποι