Παρασκευή, 29 Μαρ.
24oC Αθήνα

Καιρός: Πλημμύρες και προβλήματα από την κακοκαιρία – Ισχυρές καταιγίδες μέχρι την Τρίτη

Καιρός: Πλημμύρες και προβλήματα από την κακοκαιρία – Ισχυρές καταιγίδες μέχρι την Τρίτη

Σημαντικά προβλήματα δημιουργεί η νέα κακοκαιρία και η έντονη βροχόπτωση που πλήττει εδώ και λίγες ώρες τη χώρα. Τα σημαντικότερα προβλήματα εντοπίζονται στην δυτική Ελλάδα, ενώ για μια ακόμη μέρα η εθνική οδός Πατρών – Πύργου πλημμύρισε με αποτέλεσμα η κυκλοφορία να διεξάγεται με δυσκολία στο ύψος του Βουπρασίου. Ο καιρός αναμένεται να επιδεινωθεί, ενώ η κακοκαιρία θα υποχωρήσει την Τρίτη (30.11.2021).

Το απόγευμα του Σαββάτου η ισχυρή βροχόπτωση είχε ως αποτέλεσμα να πλημμυρίσει ρέμα στην Πατρών – Πύργου. Μόλις ένα 24ωρο πριν η Εθνική Οδός είχε κλείσει και πάλι, καθώς ο κάμπος της Ηλείας πλημμύρισε για μια ακόμη φορά. Προβλήματα εντοπίζονται και στο Αλεποχώρι Κορινθίας. 

Δείτε την πορεία της κακοκαιρίας από Windy:

 

Τις επόμενες ώρες ο καιρός θα παρουσιάσει σημαντική επιδείνωση. Ισχυρές βροχές και καταιγίδες αναμένεται να πλήξουν τη χώρα, καθώς ένα νέο βαρομετρικό χαμηλό από την κεντρική Μεσόγειο θα επηρεάσει τη χώρα μας. 

Οι βροχές που ξεκίνησαν ήδη να πλήττουν τη χώρα από τα δυτικά, θα επεκταθούν στο μεγαλύτερο μέρος της Ελλάδας. Ωστόσο τα φαινόμενα θα είναι πιο ήπια για την νότια και νοτιοανατολικά νησιωτικά τμήματα.

Η κακοκαιρία θα διατηρηθεί μέχρι και την Τρίτη. Το πρωί της Κυριακής τα φαινόμενα θα είναι πιο ήπια, ωστόσο από το μεσημέρι θα ενταθούν και πάλι από τα δυτικά και θα επεκταθούν ανατολικότερα κυρίως στα κεντρικά και βόρεια τμήματα.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο στα νότια νησιωτικά τμήματα και θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 2 έως 13-14 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από 0 έως 15-16, στην Ήπειρο από 2 έως 14, στη Θεσσαλία από 1 έως 17, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 2 έως 19-20 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 10 έως 16-17 και στα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου και στην Κρήτη από 9 έως 22-24 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα πελάγη από νότιες γενικά διευθύνσεις με εντάσεις έως 7 Μποφόρ.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις