Τρίτη, 30 Απρ.
16oC Αθήνα

Καιρός: «Πολικός αεροχείμαρρος» φέρνει σφοδρές βροχές και καταιγίδες, ακόμη και χιόνια – Η πρόβλεψη Τσατραφύλλια

Καιρός: «Πολικός αεροχείμαρρος» φέρνει σφοδρές βροχές και καταιγίδες, ακόμη και χιόνια – Η πρόβλεψη Τσατραφύλλια

«Καμπανάκι» για ραγδαία μεταβολή του καιρού από τις αμέσως επόμενες ημέρες χτυπά ο γνωστός μετεωρολόγος Γιώργος Τσατραφύλλιας, προβλέποντας ακόμη και… χιόνια.

Σφοδρές βροχές και καταιγίδες, πτώση της θερμοκρασίας έως και 10 βαθμούς Κελσίου, ακόμη και χιόνια, θα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού από αύριο, Πέμπτη (18.04.24) έως και την ερχόμενη Κυριακή, σύμφωνα με τον Γιώργο Τρατραφύλλια.

Ο ίδιος μάλιστα προειδοποιεί για έντονα καιρικά φαινόμενα, κυρίως το διήμερο Παρασκευής – Σαββάτου, κάνοντας λόγο για «πολικό αεροχείμαρρο» που θα φέρει ισχυρές καταιγίδες και χιόνια στα βουνά.

Ο γνωστός μετεωρολόγος τονίζει ότι σήμερα, Τετάρτη θα είναι η τελευταία ημέρα με αφρικανική σκόνη, ενώ χαρακτηρίζει την Πέμπτη ως «μεταβατική μέρα».

Πιο αναλυτικά, η ανάρτηση του Γιώργου Τσατραφύλλια έχει ως εξής:

«Καλημέρα!

Ο πολικός αεροχείμαρρος εκτοπίζει τη σκόνη και  ρίχνει τη θερμοκρασία 10 βαθμούς !Επίσης φέρνει χιόνια στα βουνά και μπόλικες βροχές  το διήμερο Παρασκευή -Σάββατο”.

Τελευταία ημέρα με σκόνη η σημερινή με τις λασποβροχές να μας απασχολούν μέχρι το βράδυ κυρίως στη δυτική και βόρεια χώρα. Η Πέμπτη  18/4 είναι μια μεταβατική ημέρα. Θα εκδηλωθούν τοπικές βροχοπτώσεις στα δυτικά, τα βόρεια και την ανατολική νησιωτική χώρα και θα πέσει η θερμοκρασία 4 με 5 βαθμούς.

Ωστόσο, την Παρασκευή και το Σάββατο  το “ατμοσφαιρικό ποτάμι” (αεροχείμαρρος)-εικόνα – που βρίσκεται ψηλά στην ατμόσφαιρα θα κατηφορίσει σε νοτιότερα  γεωγραφικά πλάτη και  θα μεταβάλλει τον καιρό στη χώρας με βροχές, καταιγίδες, περαιτέρω πτώση της θερμοκρασίας ακόμη και χιόνια!

 

Συγκεκριμένα:

Την Παρασκευή 19/4 αναμένονται μεγάλα ύψη βροχής στη δυτική και βόρεια Ελλάδα, λίγα χιόνια σε μεγάλα υψόμετρα (1400 m) και πτώση της θερμοκρασίας.

Το Σάββατο 20/4 οι πιο πολλές βροχές ( τοπικά ισχυρές) θα εκδηλωθούν τις πρωινές ώρες στη Θεσσαλία, τις Σποράδες, τη Μακεδονία, τη Θράκη , το ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάννησα. Επίσης θα πνέουν ισχυροί βοριάδες.

Την Κυριακή 21/4 μια δεύτερη διαταραχή θα δημιουργήσει πιο ήπια φαινόμενα στην κεντρική και βόρεια Ελλάδα».

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις