Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Καιρός: Που θα χιονίσει και πότε – Η πρόγνωση καιρού από Χριστίνα Σούζη και Τάσο Αρνιακό

Καιρός: Που θα χιονίσει και πότε – Η πρόγνωση καιρού από Χριστίνα Σούζη και Τάσο Αρνιακό

Μετά την καλοκαιρία, ο καιρός θα μας βάλει τα… δύσκολα τις επόμενες μέρες. Που και πότε θα χιονίσει. Η πρόγνωση καιρού για τις επόμενες μέρες από την Χριστίνα Σούζη και τον Τάσο Αρνιακό.

Ο καιρός μας… έκανε τη χάρη τις τελευταίες μέρες, και η καλοκαιρία θα συνεχιστεί και το Σαββατοκύριακο. Από τη Δευτέρα, όμως, ο καιρός σταδιακά θα μας θυμίζει ότι βρισκόμαστε στο χειμώνα. Στα μέσα της εβδομάδας, σύμφωνα με την πρόγνωση καιρού από την ΕΜΥ, ο καιρός θα… επιστρέψει στο χειμώνα, και σε αρκετές περιοχές της χώρας αναμένονται έντονα καιρικά φαινόμενα με καταιγίδες και χιονοπτώσεις.

Πρόγνωση καιρού από την ΕΜΥ για το Σάββατο

Γενικά αίθριος καιρός στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Παροδικές νεφώσεις στα δυτικά και τα νότια. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα ή ομίχλες στα ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 και στα νότια πελάγη πρόσκαιρα έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω άνοδο.

Ο καιρός σε Αθήνα και Αττική. Καιρός: Γενικά αίθριος. Aνεμοι: Από δυτικές διευθύνσεις 3 με 4 και πρόσκαιρα τις πρωινές ώρες έως 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 05 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός τώρα στην Αθήνα και η πρόγνωση καιρού για τις επόμενες μέρες.

Ο καιρός στη Θεσσαλονίκη. Καιρός: Γενικά αίθριος. Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 02 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός τώρα στη Θεσσαλονίκη και η πρόγνωση καιρού για τις επόμενες μέρες.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ. Καιρός: Γενικά αίθριος. Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 2 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ. Καιρός: Γενικά αίθριος με λίγες τοπικές νεφώσεις. Κατά τόπους περιορισμένη ορατότητα ή ομίχλες στα ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες. Ανεμοι: Από δυτικές διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 04 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ. Καιρός: Γενικά αίθριος. Κατά τόπους περιορισμένη ορατότητα ή ομίχλες τις βραδινές ώρες. Ανεμοι: Από δυτικές διευθύνσεις 3 με 4 και στα ανατολικά το πρωί τοπικά 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 02 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ. Καιρός: Γενικά αίθριος με λίγες παροδικές νεφώσεις στην Κρήτη. Ανεμοι: Δυτικοί 3 με 5 και πρόσκαιρα το πρωί τοπικά 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 09 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ. Καιρός: Γενικά αίθριος με τοπικές νεφώσεις στα νότια τις πρωινές ώρες. Ανεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα νότια το πρωί έως 6 μποφόρ. Από το απόγευμα στα βόρεια θα στραφούν σε νότιους νοτιοδυτικούς 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 09 έως 19 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΚΥΡΙΑΚΗ 02-02-2020: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στα δυτικά, τα νότια και την ανατολική νησιωτική χώρα, με πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα τις βραδινές ώρες. Κατά τόπους περιορισμένη ορατότητα ή ομίχλες τις πρωινές και βραδινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5 και στα νότια πελάγη τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε υψηλά για την εποχή επίπεδα.

Ο καιρός το Σαββατοκύριακο από την Χριστίνα Σούζη

Η πρόγνωση του καιρού για τις επόμενες μέρες από τον Τάσο Αρνιακό

Ο καιρός τώρα στην Πάτρα και η πρόγνωση καιρού για τις επόμενες μέρες.

Ο καιρός τώρα στη Λάρισα και η πρόγνωση καιρού για τις επόμενες μέρες.

Ο καιρός τώρα στη Ηράκλειο και η πρόγνωση καιρού για τις επόμενες μέρες.

Η πρόγνωση καιρού από την ΕΜΥ για τις επόμενες μέρες

ΔΕΥΤΕΡΑ 03-02-2020: Αραιές νεφώσεις παροδικά πιο πυκνές, κυρίως στα δυτικά, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και την Κρήτη, όπου θα σημειωθούν λίγες ασθενείς βροχές. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες. Οι άνεμοι, δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5 και στα νότια τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα.

Δείτε εδώ αναλυτικά την πρόγνωση καιρού για σήμερα από το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών – meteo.gr

ΤΡΙΤΗ 04-02-2020: Στα δυτικά, τα νότια και το ανατολικό Αιγαίο νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές που κατά τη διάρκεια της νύχτας στα βορειοδυτικά θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις, που βαθμιαία στα βόρεια θα αυξηθούν. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι, δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 και βαθμιαία νότιοι νοτιοδυτικοί στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα.

ΤΕΤΑΡΤΗ 05-02-2020: Στα βορειοδυτικά νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα νεφώσεις με τοπικές βροχές που βαθμιαία θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα θαλάσσια και παραθαλάσσια. Χιονοπτώσεις κατά τόπους πυκνές θα εκδηλωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά και βαθμιαία κατά τόπους στα κεντρικά ημιορεινά και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο στα βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ, βαθμιαία στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια θα στραφούν σε βορείων διευθύνσεων τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση από τα βόρεια.

ΠΕΜΠΤΗ 06-02-2020: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και κυρίως στα θαλάσσια και παραθαλάσσια σποραδικές καταιγίδες, πιθανώς κατά τόπους ισχυρές στα ανατολικά και νότια. Χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν στα ορεινά – ημιορεινά και σε περιοχές στα κεντρικά και βόρεια με χαμηλότερο υψόμετρο, οι οποίες θα είναι κατά τόπους πυκνές στα ανατολικά ηπειρωτικά. Από το απόγευμα στα βόρεια τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι στα νοτιοανατολικά θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ, βαθμιαία θα στραφούν σε βορείων διευθύνσεων 5 με 7 μποφόρ. Στην υπόλοιπη χώρα θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 7 και στα πελάγη τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω πτώση.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις