Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

Καιρός: Που χιονίζει τώρα – Ποιοι δρόμοι είναι κλειστοί

Καιρός: Που χιονίζει τώρα – Ποιοι δρόμοι είναι κλειστοί

ΚΑΙΡΟΣ – Άλλαξε το σκηνικό του καιρού και από τις επόμενες ώρες η κακοκαιρία θα πλήξει το μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Θα χιονίσει σε Πάρνηθα και Κιθαιρώνα. Που χιονίζει τώρα.

Ιδιαίτερη προσοχή θα πρέπει να επιδείξουν όσοι πρόκειται να μετακινηθούν σήμερα, Πέμπτη, και αύριο Παρασκευή, καθώς ο καιρός τις επόμενες ώρες θα μας δείξει ξανά τις… άγριες διαθέσεις του. Ο Σάκης Αρναούτογλου, από την πλευρά του, στην προσωπική του σελίδα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, επισημαίνει ότι θα πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί τις επόμενες ώρες.

Πυκνές χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν στα ορεινά της Κρήτης. Στην υπόλοιπη χώρα αναμένονται λίγες νεφώσεις, πυκνότερες στα ανατολικά και νότια ηπειρωτικά, όπου θα εκδηλωθούν λίγες βροχές τοπικού χαρακτήρα στα πεδινά και πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα ορεινά. Ισχυρές βροχές και καταιγίδες στις Νότιες Κυκλάδες, στα Δωδεκάνησα και ιδιαίτερα στην Κρήτη, φαινόμενα τα οποία τοπικά δεν αποκλείεται να συνοδευτούν από χαλαζόπτωση, καθώς και σφοδροί άνεμοι εντάσεως έως δέκα μποφόρ στα ανατολικά ηπειρωτικά και στο Αιγαίο, αναμένονται την Παρασκευή, σύμφωνα με την μετεωρολογική υπηρεσία meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ LIVE ΕΙΚΟΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΠΟΥ ΧΙΟΝΙΖΕΙ ΤΩΡΑ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από μείον 2 έως 14 βαθμούς, στα υπόλοιπα βόρεια ηπειρωτικά από 2 έως 16, στην Ήπειρο από 7 έως 17, στα κεντρικά ηπειρωτικά από 5 έως 15, στα δυτικά και νότια από 8 έως 16, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 6 έως 13 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 8 έως 16, στα νησιά του Βορείου Αιγαίου και στην Κρήτη από 7 έως 14 βαθμούς, ενώ στα Δωδεκάνησα οι μέγιστες θα φτάσουν στους 16 με 17 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Αιγαίο και στις ακτές της ανατολικής ηπειρωτικής χώρας θα πνέουν βόρειοι-βορειοανατολικοί σχεδόν θυελλώδεις έως θυελλώδεις, εντάσεως 7 με 8 μποφόρ, και σε πολλές περιοχές πολύ θυελλώδεις με εντάσεις 9 έως 10 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί βορειοανατολικοί διευθύνσεις με εντάσεις 6 έως 7 μποφόρ, και τοπικά 8 έως 9 μποφόρ, με σταδιακή μικρή εξασθένηση μετά το μεσημέρι.

Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις, πυκνότερες στα βόρεια και ανατολικά, όπου ενδέχεται να εκδηλωθούν ασθενείς βροχές τοπικού χαρακτήρα, ενώ είναι πιθανό να χιονίσει πρόσκαιρα στην Πάρνηθα και στον Κιθαιρώνα. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί με εντάσεις που θα φτάνουν τα 8 με 9 μποφόρ και ενδεχομένως κατά περιόδους τοπικά και τα 10 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 8 έως 12 βαθμούς, αλλά στα βόρεια και ανατολικά θα διατηρηθεί 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερα. Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται αραιές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις με εντάσεις έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 7 έως 16 βαθμούς. Δείτε εδώ σε πραγματικό χρόνο τις πραγματικές συνθήκες του οδικούς δικτύου. Δείτε που βρέχει και που χιονίζει τώρα.

Δείτε την επίσημη ενημέρωση από την Αστυνομία σχετικά με καιρικά φαινόμενα, διακοπές κυκλοφορίας λόγω χιονοπτώσεων, βροχόπτωσης, συσσώρευσης υδάτων και κατολισθήσεων σε όλη την επικράτεια (τελευταία ενημέρωση: Ώρα 18.30)

[pdf-embedder url=”https://www.newsit.gr/wp-content/uploads/2019/03/pou-xionizei-22.pdf”]

Που χιονίζει τώρα

Ο καιρός τώρα live, μέσα από κάμερες στο διαδίκτυο που προσφέρουν μοναδικές εικόνες. Ο καιρός live σε περιοχές όπως το Μέτσοβο, το Νυμφαίο, το Πισοδέρι, το Νεραϊδοχώρι και η ορεινή Ναυπακτία.

http://metsovocam1.forecastweather.gr

http://metsovocam2.forecastweather.gr

http://nymfaiocam2.forecastweather.gr

https://neraidochoricam.forecastweather.gr

http://oreininafpaktia.forecastweather.gr

“Προσοχή την Παρασκευή 29/03 στους ανέμους σε αρκετές περιοχές της χώρας (συμπεριλαμβανομένης και της Αττικής) και στις ισχυρές κατά τόπους βροχές και καταιγίδες στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα”, αναφέρει ο Σάκης Αρναούτογλου. Δείτε την ανάρτησή του και τους σχετικούς χάρτες.

ΠΡΟΣΟΧΗ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29/3 ΣΤΟΥΣ ΑΝΕΜΟΥΣ ΣΕ ΑΡΚΕΤΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ (ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ) ΚΑΙ ΣΤΙΣ…

Gepostet von Σάκης Αρναούτογλου Sakis Arnaoutoglou am Donnerstag, 28. März 2019

Επίσης, σε ανακοίνωσή της η Αστυνομία επισημαίνει για τους πεζούς: Να περπατούν με μεγάλη προσοχή ιδιαίτερα τις πρώτες πρωινές και νυκτερινές ώρες, καθώς υπάρχει μεγάλη πιθανότητα οι δρόμοι να είναι παγωμένοι. Να φροντίσουν να φορούν τα κατάλληλα υποδήματα όταν πρόκειται να μετακινηθούν. Να προτιμούν για τις μετακινήσεις τους τα μέσα μαζικής μεταφοράς. Να αποφεύγουν να περπατούν στα τμήματα των δρόμων και των πεζοδρομίων όπου υπάρχει παγετός.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις