Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

Καιρός: Προσοχή τις επόμενες ώρες σε αυτές τις περιοχές – Που θα χιονίσει

Καιρός: Προσοχή τις επόμενες ώρες σε αυτές τις περιοχές – Που θα χιονίσει

ΚΑΙΡΟΣ – ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ: Μετά από μερικές μέρες ηλιοφάνειας, επιστρέφουν βροχές και καταιγίδες σε πολλές περιοχές της χώρας για να μας υπενθυμήσουν ότι βρισκόμαστε λίγες μέρες πριν την Πρωτοχρονιά, ενώ δεν αποκλείεται και να χιονίσει.

ΚΑΙΡΟΣ: Σύμφωνα με την πρόγνωση της ομάδας το meteo.gr, τα κυριότερα χαρακτηριστικά της κακοκαιρίας θα είναι οι ισχυρές κατά τόπους βροχές, καθώς το βαρομετρικό χαμηλό με κέντρο στη Νότια Ιταλία θα επηρεάσει τον καιρό της χώρας από το βράδυ του Σαββάτου 26/12 προς Κυριακή 27/12 έως το μεσημέρι της Δευτέρας 28/12. Σύμφωνα με την πρόγνωση της ομάδας του meteo.gr, οι σποραδικές καταιγίδες σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές, οι χιονοπτώσεις στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας και οι θυελλώδεις νότιοι άνεμοι στα πελάγη.

Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr, ισχυρές κατά τόπους βροχές θα σημειωθούν κατά τη διάρκεια της νύχτας του Σαββάτου 26/12 προς Κυριακή 27/12 στα δυτικά ηπειρωτικά και στο Ιόνιο, όπου θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες. Από το μεσημέρι η κακοκαιρία θα επηρεάσει το σύνολο σχεδόν της χώρας με ισχυρές κατά τόπους βροχές, σποραδικές καταιγίδες στις θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές και χιονοπτώσεις στα ορεινά ηπειρωτικά. 

Τα φαινόμενα από το βράδυ της Κυριακής 27/12 θα περιοριστούν κυρίως στα δυτικά, στη Θράκη και στο Ανατολικό και Νότιο Αιγαίο. Στο βίντεο που ακολουθεί παρουσιάζεται η βροχόπτωση που αναμένεται έως το μεσημέρι της Δευτέρας 28/12.

Δείτε στον χάρτη σε ποιες περιοχές θα βρέξει την Κυριακή στις 09.00 (σύμφωνα με το σύστημα πρόγνωσης Ποσειδών, Ελληνικό Κέντρο Θαλασσίων Ερευνών).

Σύμφωνα με την πρόγνωση του καιρού από την ΕΜΥ, χιόνια θα πέσουν στα βορειοδυτικά ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 6 με 7 και στα πελάγη πρόσκαιρα 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα πέσει λίγο…

Ο καιρός την Κυριακή στην Αττική: Νεφώσεις με βροχές και βαθμιαία σποραδικές καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές τις μεσημβρινές ώρες. Βαθμιαία βελτίωση του καιρού αργά το απόγευμα. Ανεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 6 με 7 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 12 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός στη Θεσσαλονίκη: Νεφώσεις με βροχές κατά τόπους ισχυρές τις μεσημβρινές ώρες, οπότε θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες. Από τις βραδινές ώρες ο καιρός βαθμιαία θα βελτιωθεί. Ανεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και στα θαλάσσια έως 7 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 8 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις