Κυριακή, 28 Απρ.
21oC Αθήνα

Καιρός: Πτώση της θερμοκρασίας μέχρι και 6 βαθμών Κελσίου – Οι περιοχές με βροχές και καταιγίδες

Καιρός: Πτώση της θερμοκρασίας μέχρι και 6 βαθμών Κελσίου – Οι περιοχές με βροχές και καταιγίδες
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Μπορεί να φτάσαμε αρχές Δεκεμβρίου για να νιώσουμε χειμώνα ωστόσο όπως φαίνεται, η στιγμή που ο καιρός θα συμβαδίζει με την εποχή, ήρθε. Σύμφωνα με τους μετεωρολόγους, τη νέα εβδομάδα θα την υποδεχθούμε με κρύο ενώ σε κάποιες περιοχές της χώρας, θα καταγραφούν βροχές αλλά και καταιγίδες.

Συγκεκριμένα, μεταβολή του καιρού με πτώση θερμοκρασίας και με πρόσκαιρες βροχές και καταιγίδες έρχεται από το βράδυ της Κυριακής (3/12/2023), βάζοντάς μας για το καλά στο κλίμα του χειμώνα.

Το κύριο χαρακτηριστικό της αλλαγής του καιρού θα είναι η αισθητή μείωση της θερμοκρασίας (4 με 6 βαθμούς κελσίου) ενώ θα σημειωθούν λίγες βροχές και καταιγίδες σε πολλά τμήματα της Ελλάδας.

Πιο συγκεκριμένα ο μετεωρολόγος Παναγιώτης Γιαννόπουλος αναφέρει, μιλώντας στο newsit.gr ότι «το βράδυ της Κυριακής θα βρέξει στην Θράκη, το Βόρειο Αιγαίο. Θα μπει Βαρδάρης στη Θεσσαλονίκη ήδη από το απόγευμα και θα ρίξει τη θερμοκρασία. Δηλαδή την Κυριακή (3/12/2023) στην Θεσσαλονίκη θα φτάσει τους 17-18 βαθμούς κελσίου και την Δευτέρα (4/12/2023) θα έχει 13 βαθμούς κελσίου. Είναι μια αισθητή αλλαγή».

Πτώση της θερμοκρασίας

Όπως περιγράφει ο μετεωρολόγος «την Δευτέρα (4/12/2023) θα βρέξει και θα έχει καταιγίδες σε πολλές περιοχές σε ένα νοητό τόξο από την Θράκη μέχρι και την Καλαμάτα, Σποράδες, Θεσσαλία. Θα έχει πρόσκαιρη βροχόπτωση και καταιγίδα και στην Αθήνα, το πρωί προς το μεσημέρι της Δευτέρας για λίγες ώρες. Το απόγευμα της Δευτέρας σύστημα -με κάποιες βροχές και καταιγίδες- θα κινηθεί προς το Νότιο Αιγαίο, Κυκλάδες, Κρήτη. Θα έρθουν βοριάδες στα 7 μποφόρ στο βόρειο Αιγαίο».

Δείτε στο παρακάτω γραφικό του Windy, LIVE την πορεία του καιρού:

«Η θερμοκρασία θα πέσει. Σήμερα είχαμε π.χ. 24 βαθμούς κελσίου στα Χανιά. Δεν ήταν φυσιολογικές οι τιμές αυτές. Στην Αθήνα την Κυριακή με 21 βαθμούς κελσίου και την Δευτέρα θα έχουμε 17 βαθμούς κελσίου» σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Παναγιώτη Γιαννόπουλο.

Σύμφωνα με τον ίδιο μάλιστα, το κρύο έρχεται για να μείνει. «Μετά την Δευτέρα η θερμοκρασία θα παραμείνει στα ίδια επίπεδα»…

 

 

 

 

 

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις