Τετάρτη, 24 Ιουλ.
29oC Αθήνα

Καιρός – Σάκης Αρναούτογλου: Λασποβροχές σε Μακεδονία, Θράκη, Θεσσαλία – Προσοχή στους δρόμους

Καιρός – Σάκης Αρναούτογλου: Λασποβροχές σε Μακεδονία, Θράκη, Θεσσαλία – Προσοχή στους δρόμους

Λασποβροχές αναμένεται να εκδηλωθούν καθόλη τη διάρκεια της ημέρας σε μεγάλο μέρος της χώρας, σύμφωνα με ανάρτηση του μετεωρολόγου της ΕΡΤ3, Σάκη Αρναούτογλου.

Συγκεκριμένα, ο Σάκης Αρναούτογλου με ανάρτησή του στο Facebook έκανε λόγο για λασποβροχές που προκαλούν ολισθηρότητα στους δρόμους, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις μπορούν να προκαλέσουν και ομίχλη: «Υπό αυτές τις συνθήκες η οδήγηση μπορεί να γίνει επικίνδυνη, διότι η σκόνη που μεταφέρεται εκτός από το να κάνει το οδόστρωμα ιδιαίτερα ολισθηρό μπορεί να περιορίσει επίσης σημαντικά την ορατότητα σχηματίζοντας ομίχλες!!!».

Μάλιστα, στην ίδια ανάρτηση δίνει οδηγίες προς τους οδηγούς εφιστώντας την προσοχή τους.

Αναλυτικά η ανάρτηση του Σάκη Αρναούτογλου: 

«ΓΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ-ΘΡΑΚΗ-ΘΕΣΣΑΛΙΑ:

ΤΙΣ ΑΜΕΣΩΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΩΡΕΣ ΣΗΜΕΡΑ ΤΡΙΤΗ 28/2 ! Λασποβροχές=Ολισθηρότητα και κατά τόπους και περιορισμένη ορατότητα.

Φίλες και φίλοι:

Κατά τη διάρκεια εκδήλωσης λασποβροχών (χαρακτηριστικό του καιρού τις αμέσως επόμενες ώρες σήμερα Τρίτη 28/2 σε ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ (ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ)-ΘΡΑΚΗ-ΘΕΣΣΑΛΙΑ, παρατηρείται αυξημένη ολισθηρότητα σε δρόμους αλλά και πεζοδρόμια, κυρίως κατά τη διάρκεια έναρξης του φαινομένου, γεγονός που πρέπει να κάνει ιδιαίτερα προσεκτικούς τόσο τους οδηγούς όσο όμως και τους πεζούς.

Υπό αυτές τις συνθήκες η οδήγηση μπορεί να γίνει επικίνδυνη, διότι η σκόνη που μεταφέρεται εκτός απο το να κάνει το οδόστρωμα ιδιαίτερα ολισθηρό μπορεί να περιορίσει επίσης σημαντικά την ορατότητα σχηματίζοντας ομίχλες!!!
Ελέγχουμε την πίεση των ελαστικών. Τα φθαρμένα ή με λάθος πιέσεις ελαστικά είναι σίγουρο ότι δεν αποδίδουν σε τέτοιες καιρικές συνθήκες.

Επιβεβαιώνουμε ότι οι υαλοκαθαριστήρες μας λειτουργούν σωστά . Αντικαθιστούμε τα φθαρμένα μάκτρα και προσθέτουμε απιονισμένο νερό ή ειδικό καθαριστικό μίγμα στο ντεπόζιτο υγρού πλύσης.

ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ!!!

Διασταυρώνετε σας παρακαλώ πολυ τους τίτλους που διαβάζετε από κάποιες ιστοσελίδες στο διαδίκτυο με αυτά που λέγονται εδώ αλλά και στο δελτίο καιρού της ΕΡΤ3 (ΔΕΥ-ΠΑΡ 17:45 & 22:00). Πολυ συχνά παρατηρείται το φαινόμενο να μην έχουν καμία σχέση! Είναι και μια καλή ευκαιρία να δείτε ποιες ιστοσελίδες εργάζονται για την πραγματική πληροφόρηση σας σε σχέση με άλλες που ενδιαφέρονται μόνο για τα κλικς!

Με εκτίμηση και καλή εβδομάδα!

Σάκης Αρναούτογλου».

 

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις