Δευτέρα, 29 Απρ.
19oC Αθήνα

Καιρός: Σαββατιάτικο ξύπνημα με καταιγίδες σε πολλές περιοχές της χώρας – Στα λευκά Ελασσόνα και ορεινή Ξάνθη

Καιρός: Σαββατιάτικο ξύπνημα με καταιγίδες σε πολλές περιοχές της χώρας – Στα λευκά Ελασσόνα και ορεινή Ξάνθη
Όλα λευκά στο Λιβάδι Ελασσόνας - ΦΩΤΟ larissanet

Οι βροχές και οι καταιγίδες, που ήδη εκδηλώνονται στις περισσότερες περιοχές της χώρας, αναμένεται τις επόμενες ώρες να ενταθούν σύμφωνα με το επικαιροποιημένο δελτίο επιδείνωσης για τον καιρό από την ΕΜΥ.

Σύμφωνα με την ΕΜΥ, εκτός από τις καταιγίδες, κομμάτι της επιδείνωσης που παρουσιάζει ο καιρός είναι και η πτώση της θερμοκρασίας, κατά 6 με 8 βαθμούς.

Το επίκεντρο των καταιγίδων

Σύμφωνα με τους μετεωρολόγους, ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται στην ανατολική χώρα (κυρίως στις Σποράδες, τη Θεσσαλία, την Εύβοια, το βορειοανατολικό Αιγαίο και πιθανώς στη Χαλκιδική) έως και το απόγευμα, ενώ θα υπάρξει σταδιακή ύφεση των φαινομένων στα δυτικά. Μετά το απόγευμα τα ισχυρά φαινόμενα θα περιοριστούν στο ανατολικό Αιγαίο και τα νότια θαλάσσια – παραθαλάσσια τμήματα και σταδιακά θα εξασθενήσουν.

Χιόνια στα ορεινά – Αέρας στις θάλασσες

Χιονοπτώσεις, που κατά τόπους θα είναι πυκνές, θα συνεχιστούν στα ορεινά, καθώς και στα ημιορεινά της Κεντρικής και τη Βόρειας Ελλάδος, ενώ στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη θα χιονίσει και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο (περίπου από 200μ). Ύφεση των χιονοπτώσεων αναμένεται τις βραδινές ώρες.

Θυελλώδεις βορειοανατολικοί άνεμοι θα πνέουν:
α) Σήμερα Σάββατο (16/12/2023) αρχικά στο κεντρικό και το βόρειο Αιγαίο και από μεσημέρι σταδιακά σε όλο το Αιγαίο 8 και τοπικά 9 μποφόρ.
β) Tην Κυριακή (17/12/2023) οι θυελλώδεις βοριάδες θα διατηρηθούν στα 8 μποφόρ μέχρι το μεσημέρι στο βόρειο Αιγαίο και μέχρι τη νύχτα στο κεντρικό και το νότιο Αιγαίο.

Κατάλευκη η Ελασσόνα!

Εντυπωσιακές είναι οι εικόνες του larissanet από το Λιβάδι Ελασσόνας! Με το θερμόμετρο να δείχνει -1 βαθμό κελσίου, οι κάτοικοι ξύπνησαν σε ένα κατάλευκο σκηνικό.

Πάρτε μια «γεύση»: 

Στα λευκά και η ορεινή Ξάνθη

Όμως με χιόνι το «έστρωσε» από το βράδυ της Παρασκευής (16/12/23) και στην ορεινή Ξάνθη. Οι κάτοικοι έσπευσαν να απολαύσουν τη νυχτερινή χιονόπτωση, βλέποντας οικισμούς όπως ο Κένταυρος, η Γλαύκη, η Μύκη, η Πάχνη, το Διάσπαρτο, οι Σάτρες και ο Κύκνος να ντύνονται στα λευκά. 

Ιδιαίτερα αισθητή ήταν και η πτώση της θερμοκρασίας.

Στην πόλη καταγράφονται έντονες καταιγίδες και όχι χιονοπτώσεις, ενώ από την Αστυνομία έχει εκδοθεί απαγορευτικό κυκλοφορίας φορτηγών στην Εγνατία Οδό, στο τμήμα από Ξάνθη προς Κομοτηνή, λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή. 

Δείτε τις εικόνες του XanthiNea.gr, από την ορεινή ζώνη: 

Στο επικαιροποιημένο δελτίο επιδείνωσης του καιρού, τονίζεται ότι θα σημειωθεί παγετός το Σαββατοκύριακο στη Βόρεια Ελλάδα που τοπικά την Κυριακή στα βορειοδυτικά θα είναι ισχυρός.

Η κακοκαιρία άφησε χωρίς ρεύμα περιοχές της Εύβοιας…

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις