Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

Καιρός: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης Κύμη, Αλόννησος, Σκόπελος – Στο 1,5 μέτρο το χιόνι, χωρίς νερό, ρεύμα και τηλέφωνο

Εικόνα από τη Σκόπελο - Φωτογραφία Eurokinissi
Εικόνα από τη Σκόπελο - Φωτογραφία Eurokinissi

– Στον πάγο πολλές περιοχές της χώρας καθώς ο χιονιάς συνεχίζεται και σήμερα
– Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ο δήμος Κύμης – Αλιβερίου καθώς και Σκόπελος – Αλόννησος
– Ξεπέρασε το 1,5 μέτρα το χιόνι, σε κάποιες περιοχές έφτασε ακόμη και τα δυο μέτρα!
– Πάνω από 10 χωριά αποκλεισμένα στο δήμο της Κύμης!
– Όχημα του στρατού θα μπει μπροστά για να ανοίξει το δρόμο στα εκχιονιστικά!
– Που θα είναι σήμερα κλειστά τα σχολεία

Τα πάντα καλυμμένα από ένα λευκό “πέπλο”. Μπορεί οι εικόνες να είναι εντυπωσιακές αλλά για τους κατοίκους των περιοχών που πλήττονται από το κύμα του χιονιά που σαρώνει τη δυτική Ελλάδα, τις Σποράδες και την Εύβοια, εκεί όπου εντοπίζονται τα μεγαλύτερα προβλήματα, τα πράγματα είναι δύσκολα. Πολύ δύσκολα.

Η Αλόννησος, η Σκόπελος και ο δήμος Κύμης – Αλιβερίου έχουν κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Στην Κύμη, όπως δήλωσε στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΙ ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κώστας Μπακογιάννης, τουλάχιστον 10 χωριά παραμένουν αποκλεισμένα. Στην Αλόννησο και στη Σκόπελο υπάρχουν προβλήματα ηλεκτροδότησης και υδροδότησης, ενώ σε κάποιες περιοχές έχει «κοπεί» και το τηλέφωνο!

Όλα αυτά ενώ δυο άνθρωποι έχασαν τις τελευταίες μέρες τη ζωή τους λόγω του ψύχους. Ένας ηλικιωμένος άνδρας στη Ναυπακτία, χάθηκε περιπλανώνμενος στην περιοχή Πιτσιναίικα, εντοπίστηκε μεν ζωντανός το Σάββατο (07.01.2017) αλλά πιθανότατα λόγω υποθερμίας πέθανε στο Κέντρο Υγείας Ναυπάκτου. Στην Κομοτηνή, μια ηλικιωμένη γυναίκα, άναψε το μαγκάλι για να ζεσταθεί αλλά την πήρε ο ύπνος και τη βρήκαν νεκρή λόγω των αναθυμιάσεων που εισέπνευσε.

Τα προβλήματα μεγάλα σε πολλές περιοχές, αλλά περισσότερο στις Σποράδες και την Εύβοια, όπου χωριά παραμένουν αποκλεισμένα ακόμα και σε πολλές περιοχές δεν υπάρχει ούτε ρεύμα, ούτε νερό ούτε καν τηλέφωνο!

Σήμερα Δευτέρα (09.01.2017) κλιμάκιο από υπαλλήλους της ΔΕΗ αλλά και από την Πυροσβεστική Μαγνησίας θα μεταβεί στην Αλόννησο για να προσπαθήσει να αποκαταστήσει τα προβλήματα. Ήδη, έχει αποκατασταθεί το 40% του δικτύου ηλεκτροδότησης αλλά οι ενισχύσεις είναι αναγκαίες.

Το χιόνι σε κάποια σημεία της Αλοννήσου έχει φτάσει ακόμη και τα δύο μέτρα! Από την κακοκαιρία, πολλά δέντρα έπεσαν πάνω στα καλώδια της ΔΕΗ και γι’ αυτό σε πολλές περιοχές παρατηρούνται προβλήματα ηλεκτροδότησης.

Παρόμοιο το σκηνικό και στη Σκόπελο, όπου μεταφέρεται γκρέιντερ για να ανοίξουν οι δρόμοι!

Φωτογραφία Eurokinissi

Στο Βόλο, με τον υδράργυρο στην κορυφή του Πηλίου να αγγίζει τους -12 βαθμούς, στο Βελεστίνο ακόμα και τους -9 και στο Βόλο τους -4 ακόμα και -5 βαθμούς Κελσίου, τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά σήμερα Δευτέρα.

Μεγάλα τα προβλήματα και στην Κύμη, όπου επίσης το χιόνι έφτασε τα δυο μέτρα. Ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κώστας Μπακογιάννης κήρυξε το δήμο Κύμης – Αλιβερίου σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και όπως δήλωσε στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΙ τουλάχιστον 10 χωριά παραμένουν αποκλεισμένα.

Στην περιοχή ζητήθηκε η συνδρομή του στρατού για ανοίξουν οι δρόμοι και μάλιστα ειδικό όχημα του στρατού θα κινηθεί σε δρόμους που έχουν κλείσει για να ανοίγει το… δρόμο στα εκχιονιστικά!

Που θα είναι κλειστά τα σχολεία

Εξαιτίας του χιονιά και του ψύχους, κλειστά θα μείνουν σήμερα Δευτέρα (09.01.2017) όλα τα σχολεία Καπανδρίτι, Πολυδένδρι, Αφίδνες, Κάλαμο, Μαρκόπουλο Ωρωπού, Μαλακάσα, Αυλώνα, Συκάμινο, Χαλκούτσι, Ωρωπό, Σκάλα Ωρωπού, Νέα Παλάτια.

Κλειστά θα είναι και τα σχολεία στις δημοτικές κοινότητες Γραμματικού και Βαρνάβα, στον κυρίως οικισμό του Μαραθώνα και στο Κάτω Σούλι, όπως επίσης στις περιοχές Άνοιξη, Άγιος Στέφανος, Διόνυσος, Δροσιά, Κρυονέρι, Ροδόπολη και Σταμάτα. Εκτός λειτουργίας θα μείνουν και οι δημοτικοί παιδικοί σταθμοί. Κλειστά θα παραμείνουν τα δημοτικά, τα νηπιαγωγεία και οι δημοτικοί παιδικοί σταθμοί σε Κηφισιά, Νέα Ερυθραία και Εκάλη, σύμφωνα με απόφαση του Δήμου Κηφισιάς.

Στην περιοχή της Θεσσαλονίκης, κλειστά θα είναι όλα τα σχολεία (βρεφονηπιακοί και παιδικοί σταθμοί, νηπιαγωγεία και δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια) στους δήμους Λαγκαδά, Παύλου Μελά, Αμπελοκήπων- Μενεμένης και Δέλτα.

Στον δήμο Κορδελιού – Ευόσμου κλειστά θα παραμείνουν όλα τα νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια, ενώ οι δημοτικοί παιδικοί σταθμοί θα λειτουργούν κανονικά.

Τα σχολεία, δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια, δεν θα λειτουργήσουν στις 9 και 10 Ιανουαρίου, ενώ κανονικά θα ανοίξουν οι παιδικοί σταθμοί, στους Δήμους, Φλώρινας, Κατερίνης, Χαλκιδικής (εξαιρούνται τα σχολεία της παραλιακής ζώνης ), Κοζάνης, Άργους Ορεστικού, Έβρου, και Έδεσσας.

Με πληροφορίες και από e-volos.gr

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε