Ελλάδα

Καιρός: Σε ρυθμούς καύσωνα από την Κυριακή – Στους 42°C θα σκαρφαλώσει ο υδράργυρος την επόμενη εβδομάδα

Η πιο δύσκολη μέρα θα είναι η Τετάρτη με τη θερμοκρασία να σκαρφαλώνει πάνω από τους 40 βαθμούς Κελσίου, ενώ σε κάποιες περιοχές όπως στη Χαλκίδα θα αγγίξει τους 42 βαθμούς Κελσίου

Μετά το δροσερό διάλειμμα με θερμοκρασίες ακόμα και κάτω από τα φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα, ο υδράργυρος θα σκαρφαλώσει και πάλι, καθώς αναμένεται ένας πενθήμερος καύσωνας με θερμοκρασίες που θα ξεπεράσουν τους 40 βαθμούς Κελσίου. Μάλιστα, οι υψηλές θερμοκρασίες θα διατηρηθούν για μέρες.

Σύμφωνα με την πρόγνωση, ο καιρός θα αρχίσει να γίνεται πιο ζεστός από την Κυριακή και οι θερμοκρασίες θα κινηθούν σε επίπεδα καύσωνα μέχρι και την Τετάρτη, ενώ από την Πέμπτη θα μειωθούν αισθητά. 

Η πιο δύσκολη μέρα θα είναι η Τετάρτη με τη θερμοκρασία να σκαρφαλώνει πάνω από τους 40 βαθμούς Κελσίου, ενώ σε κάποιες περιοχές όπως στη Χαλκίδα θα αγγίξει τους 42 βαθμούς Κελσίου

Για σήμερα Πέμπτη (3.7.2025) ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος καιρός. Τοπικές νεφώσεις στα δυτικά και βόρεια ορεινά τις μεσημβρινές – απογευματινές ώρες.

Οι άνεμοι στα δυτικά θα είναι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ, στο Ιόνιο και τα δυτικά παράκτια πρόσκαιρα τις μεσημβρινές – απογευματινές ώρες θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί με την ίδια ένταση. Στα ανατολικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στο κεντρικό και νότιο Αιγαίο 7 πρόσκαιρα τοπικά έως 8 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Θα φθάσει στις Κυκλάδες, τις Σποράδες και την Κρήτη τους 29 με 30, στα ηπειρωτικά, την υπόλοιπη νησιωτική χώρα και τη νότια Κρήτη τους 33 με 35 και τοπικά στα ηπειρωτικά και τα Δωδεκάνησα τους 36 με 37 βαθμούς Κελσίου.

Η πορεία του καιρού μέσα από την εφαρμογή Windy

 

Η πρόγνωση των επόμενων ημερών

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΑΥΡΙΟ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 04-07-2025

Γενικά αίθριος καιρός. Τοπικές νεφώσεις στα βορειοδυτικά ορεινά τις μεσημβρινές – απογευματινές ώρες.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4, στο Ιόνιο πρόσκαιρα τοπικά 5, στα ανατολικά 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο. Θα φθάσει στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά και τη νότια Κρήτη τους 33 με 35, τοπικά στα ηπειρωτικά τους 37 με 38, στις Κυκλάδες τους 27 με 29 βαθμούς, ενώ στην υπόλοιπη νησιωτική χώρα δεν θα ξεπεράσει τους 31 με 33 βαθμούς Κελσίου.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 05-07-2025

Γενικά αίθριος καιρός. Τοπικές νεφώσεις στα βόρεια ορεινά τις μεσημβρινές – απογευματινές ώρες, οπότε ενδέχεται να εκδηλωθούν πρόσκαιροι όμβροι.

Οι άνεμοι στα δυτικά θα είναι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ, ενώ πρόσκαιρα τις μεσημβρινές – απογευματινές ώρες θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί με την ίδια ένταση. Στα ανατολικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 06-07-2025

Γενικά αίθριος καιρός. Τοπικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά ορεινά τις μεσημβρινές – απογευματινές ώρες οπότε στα βορειοδυτικά ορεινά θα εκδηλωθούν πρόσκαιροι όμβροι και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες.

Οι άνεμοι στα δυτικά θα είναι δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ και στα ανατολικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά έως 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 07-07-2025

Γενικά αίθριος καιρός. Τοπικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά ορεινά τις μεσημβρινές – απογευματινές ώρες με πιθανότητα εκδήλωσης τοπικών όμβρων στα ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 4 και στα πελάγη έως 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Περισσότερα από 800 κιλά κοκαΐνης αξίας 50 εκατ. ευρώ μέσα στα ακατέργαστα δέματα στο Πικέρμι - Η μυστήρια εταιρεία από τη Λατινική Αμερική
Ο ρόλος των μελών του κυκλώματος - Ο «εγκέφαλος» με καταγωγή από την Ισπανία είχε επισκεφθεί την αποθήκη πριν από λίγο διάστημα για να δώσει το τελικό ΟΚ και να προχωρήσει η δουλειά
Συλλήψεις στο εργαστήριο εξαγωγής κοκαΐνης
«Εξαγόραζε» την σιωπή των γονιών ο 63χρονος γυμνασιάρχης στο Ηράκλειο που προφυλακίστηκε για τον βιασμό μαθήτριας
Μητέρα μαθήτριας «έσπασε» τη σιωπή της και κατήγγειλε πως ο γυμνασιάρχης έταζε να διαγράψει τις απουσίες των παιδιών για να μην τον καταγγείλουν οι γονείς των μαθητών
Άνδρας
5