Ελλάδα

Καιρός σήμερα: Η αφρικανική σκόνη φέρνει λασποβροχές

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ο καιρός χαλάει σήμερα Πέμπτη (09/05) και η αφρικανική σκόνη θα κάνει και πάλι αποπνικτική την ατμόσφαιρα κυρίως στα νότια, σύμφωνα με το meteo.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με το δελτίο της ΕΜΥ ο καιρός μεταβάλλεται από αύριο Πέμπτη (09/05) και θα έχουμε νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες αρχικά στα δυτικά και βαθμιαία στην υπόλοιπη χώρα, ενώ επανεμφανίζεται η αφρικανική σκόνη.

Και αυτό γιατί μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά Αφρικανικής σκόνης κυρίως στα νότια. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Το βράδυ στο βόρειο Αιγαίο θα επικρατήσουν βορειοανατολικοί άνεμοι έως 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση ως προς τις μέγιστες τιμές και θα φτάσει τους 22 με 24 και κατά τόπους τους 25 βαθμούς Κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Αυξημένες νεφώσεις και μετά το μεσημέρι τοπικές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες.
Ανεμοι: Ανατολικοί νοτιοανατολικοί 2 με 4 μποφόρ και το βράδυ βορειοανατολικοί ενισχυόμενοι κατά τη διάρκεια της νύχτας.
Θερμοκρασία: Από 14 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Αραιές νεφώσεις που γρήγορα θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και από το μεσημέρι σποραδικές καταιγίδες.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ και το βράδυ βόρειοι με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 13 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Αραιές νεφώσεις που γρήγορα θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και καταιγίδες αρχικά στη δυτική Μακεδονία, από το μεσημέρι στην κεντρική Μακεδονία και από νωρίς το απόγευμα στην ανατολική Μακεδονία και Θράκη. Το βράδυ τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν σε όλες τις περιοχές πλην της κεντρικής Μακεδονίας, όπου τη νύχτα θα ενταθούν.
Ανεμοι: Ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 5 και το βράδυ στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 11 έως 24 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες αρχικά στο Ιόνιο, την Ήπειρο και τη δυτική Πελοπόννησο και από τις μεσημβρινές ώρες και στη δυτική Στερεά. Το βράδυ τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και θα περιοριστούν στα νότια τμήματα του Ιονίου και της Πελοποννήσου.
Ανεμοι: Από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 13 έως 23 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές αρχικά στην Πελοπόννησο και βαθμιαία στις υπόλοιπες περιοχές, ενώ από το μεσημέρι θα εκδηλώνονται και μεμονωμένες καταιγίδες. Τη νύχτα τα φαινόμενα στη βόρεια Εύβοια και την βορειοανατολική Στερεά θα ενταθούν.
Ανεμοι: Από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ και το βράδυ βορειοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 11 έως 23 Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στην Κρήτη μέχρι νωρίς το απόγευμα.
Ανεμοι: Ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 5 και από το βράδυ βορειοανατολικοί ενισχυόμενοι κατά τη διάρκεια της νύχτας.
Θερμοκρασία: Από 14 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Αυξημένες νεφώσεις με λίγες τοπικές βροχές, αλλά το βράδυ στην περιοχή της Λήμνου θα εκδηλωθούν και καταιγίδες.
Ανεμοι: Νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ και στα βόρεια ανατολικοί βορειοανατολικοί 5 και τη νύχτα 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 14 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Καιρός: Νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και από τις προμεσημβρινές ώρες θα εκδηλώνονται βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Πρόσκαιρη εξασθένηση των φαινομένων αναμένεται το απόγευμα, ωστόσο κατά τη διάρκεια της νύχτας τα φαινόμενα θα ενταθούν.
Ανεμοι: Από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 4, στα ανατολικά τμήματα τοπικά 5 και τη νύχτα στις Σποράδες βορειοανατολικοί 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 12 έως 24 Κελσίου.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Όταν ο Σκοπιανός μιλούσε στην κάμερα του Live News για τη Σταυρούλα Λεβεντάκη και προκαλούσε πριν ομολογήσει τη δολοφονία - «Όλοι γνωρίζουν ότι είναι τρελή»
Ο Σκοπιανός πλέον έχει ομολογήσει τη δολοφονία της και οι αστυνομικοί «βλέπουν» προσωπικά ή σεξουαλικά κίνητρα πίσω από το έγκλημα
σκοπιανός Χανιά
Βρέθηκε η σορός της Σταυρούλας Λεβεντάκη σε χωράφι - Ομολόγησε το έγκλημα ο ενοικιαστής της
«Εγώ την σκότωσα, τσακωθήκαμε για το σπίτι, την έριξα κάτω και την τραυμάτισα με μαχαίρι», ήταν τα πρώτα του λόγια - Η σορός της βρέθηκε θαμμένη 5 χλμ μακριά από το σπίτι της
Το σημείο όπου βρέθηκε  η Σταυρούλα Λεβεντάκη
Ανανεώθηκε πριν 50 λεπτά
37
Πανελλήνιες 2026: Την Πέμπτη η ανακοίνωση των βαθμολογιών – Όσα πρέπει να ξέρετε για το Μηχανογραφικό
Τελευταία εβδομάδα εξετάσεων για ειδικά μαθήματα και αγωνίσματα - Μέχρι τις 23 Ιουνίου η καταχώρηση των τηλεφωνικών αριθμών για τα αποτελέσματα με SMS - Μέχρι τις 30 Ιουνίου η απόκτηση του μοναδικού αριθμού για το Μηχανογραφικό
ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ