Ελλάδα

Καιρός σήμερα: Πτώση της θερμοκρασίας στα βόρεια της χώρας

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Διαβάστε πώς θα είναι ο καιρός σήμερα, Δευτέρα 16 Οκτωβρίου 2023, σύμφωνα με την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ).

Αρχικά στα βόρεια και βαθμιαία στα κεντρικά παροδικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες, κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, ενώ στις υπόλοιπες περιοχές ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα βόρεια από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ και πρόσκαιρα στο βορειοανατολικό Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ. Στα υπόλοιπα από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στα βόρεια, όπου θα φτάσει τους 24 βαθμούς Κελσίου. Στις υπόλοιπες περιοχές θα φτάσει τους 26 με 28 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός σήμερα: Η πρόγνωση της ΕΜΥ για όλη τη χώρα

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Αρχικά αίθριος, βαθμιαία θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και από τις μεσημβρινές ώρες βόρειοι έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 15 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Παροδικά αυξημένες νεφώσεις. Πιθανότητα βροχής στα ανατολικά του νομού.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 και τις πρωινές ώρες πρόσκαιρα τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 14 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Παροδικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως στην ανατολική Μακεδονία.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και τις πρωινές ώρες στην κεντρική Μακεδονία και από τις απογευματινές ώρες στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 24 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η ελάχιστη θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Στη δυτική Πελοπόννησο γενικά αίθριος. Στα υπόλοιπα παροδικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές αρχικά στο βόρειο Ιόνιο και βαθμιαία στην Ήπειρο και τη δυτική Στερεά όπου πιθανόν να εκδηλωθούν μεμονωμένες καταιγίδες.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 2 με 3, και βαθμιαία βορειοδυτικοί στο Ιόνιο έως 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 14 έως 28 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Αρχικά αίθριος, βαθμιαία θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και μετά το μεσημέρι θα σημειωθούν τοπικές βροχές.
Άνεμοι: Στα βόρεια από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ, στα υπόλοιπα αρχικά μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και βαθμιαία βόρειοι βορειοανατολικοί έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 12 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Άνεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ και από τις μεσημβρινές ώρες στις Κυκλάδες βόρειοι έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 15 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου παροδικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές. Στα Δωδεκάνησα γενικά αίθριος.
Άνεμοι: Στα Δωδεκάνησα δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ. Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου βορειοανατολικοί 5 με 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 20 έως 27 βαθμούς Κελσίου. Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Καιρός: Αρχικά αίθριος, γρήγορα θα αναπτυχθούν νεφώσεις και μετά το μεσημέρι θα σημειωθούν τοπικές βροχές.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και στις Σποράδες από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και πρόσκαιρα 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 11 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Τα 11 βίντεο που «ξεκλείδωσαν» το κολαστήριο της φρίκης στο Ηράκλειο – Χτυπούσε την 55χρονη, την βασάνιζε και το απολάμβανε
Δεν χωράει ο ανθρώπινος νους τα φρικτά βασανιστήρια που πέρασε μια 55χρονη γυναίκα στην περιοχή της Αγίας Τριάδας στο Ηράκλειο της Κρήτης. Επί...
Η 42χρονη στο Ηράκλειο
Κίνηση στους δρόμους: Μεγάλες καθυστερήσεις σε Κηφισό και Αττική Οδό – Προβλήματα στους δρόμους γύρω από το λιμάνι του Πειραιά
Με υπομονή θα πρέπει να οπλιστούν οι οδηγοί, που κινούνται στους κεντρικούς δρόμους του λεκανοπεδίου Αττικής - Καθυστερήσεις 20 λεπτών στην Αττική Οδό
(EUROKINISSI
Σοκαριστικό τροχαίο δυστύχημα στην Σπάρτη: Νεκροί δύο ηλικιωμένοι μετά από μετωπική σύγκρουση αυτοκινήτου με πυροσβεστικό
Το αυτοκίνητο βγήκε από την πορεία του λόγω της ολισθηρότητας του δρόμου, πέρασε στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας και συγκρούστηκε με πυροσβεστικό
Τροχαίο στη Σπάρτη