Ελλάδα

Καιρός σήμερα: Βροχές με ισχυρούς νοτιάδες και λίγα χιόνια – Ανεβαίνει η θερμοκρασία

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Άστατος θα είναι ο καιρός σήμερα Δευτέρα 15 Ιανουαρίου. Η θερμοκρασία ανεβαίνει, ενώ οι άνεμοι θα είναι νότιοι μέχρι 8 μποφόρ. Τοπικά θα εκδηλωθούν βροχές.

Ο καιρός σήμερα σύμφωνα με την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ): Στα δυτικά, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα, τις Κυκλάδες και την Κρήτη αυξημένες νεφώσεις με ασθενείς τοπικές βροχές που από το απόγευμα θα ενταθούν. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές κυρίως στην ανατολική Πελοπόννησο και την ανατολική Στερεά. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν από το βράδυ στα δυτικά και τα νότια και από τη νύχτα στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα. Ασθενείς χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί 3 με 5 και στα νότια τοπικά 6 μποφόρ, βαθμιαία θα ενισχυθούν σε 4 με 6 και από το βράδυ στα νότια πελάγη και το Αιγαίο τοπικά 7 με 8 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο. Θα κυμανθεί στα βόρεια ηπειρωτικά από -04 (μείον 4) έως 12 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από -01 (μείον 1) έως 16 και στη νησιωτική χώρα από 08 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Παγετός θα σημειωθεί τις πρωινές ώρες στα ηπειρωτικά της κεντρικής και βόρειας Ελλάδας.

Ο καιρός σε Αττική, Θεσσαλονίκη

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και από το μεσημέρι θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Πιθανότητα πρόσκαιρης καταιγίδας το απόγευμα.
Ανεμοι: Από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 που βαθμιαία θα γίνουν νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 και από το βράδυ στα ανατολικά και νότια τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 06 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και το βράδυ είναι πιθανό να σημειωθούν τοπικές βροχές.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από -02 (μείον 2) έως 12 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός στην υπόλοιπη Ελλάδα

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις αρχικά αυξημένες στα δυτικά και γρήγορα και στις υπόλοιπες περιοχές. Τοπικές βροχές από το απόγευμα κυρίως στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη. Λίγα χιόνια στα ορεινά.
Ανεμοι: Δυτικοί 3 με 4 και βαθμιαία νοτιοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από -04 (μείον 4) έως 12 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές αρχικά στα βόρεια και από το μεσημέρι στις υπόλοιπες περιοχές. Από το απόγευμα θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα νότια. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά κυρίως της Ηπείρου.
Ανεμοι: Νοτιοδυτικοί 3 με 5 που γρήγορα θα ενισχυθούν σε 4 με 6 και από το απόγευμα στα νότια τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 05 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου θα είναι 5 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Τοπικές νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και από το μεσημέρι θα σημειωθούν τοπικές βροχές και στα νότια από το απόγευμα πιθανώς σποραδικές καταιγίδες. Ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά. Εξασθένηση των φαινομένων τη νύχτα.
Ανεμοι: Αρχικά δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 5 και στα νότια 6 μποφόρ, που γρήγορα θα γίνουν νοτιοδυτικοί και θα ενισχυθούν σε 5 με 6, από το απόγευμα τοπικά 7 και από το βράδυ στα νότια έως 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 01 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές οι οποίες από το μεσημέρι θα ενταθούν. Από το βράδυ θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες.
Ανεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 που γρήγορα θα γίνουν νοτιοδυτικοί 5 με 7 και από το βράδυ τοπικά 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 08 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές. Από το απόγευμα τα φαινόμενα θα ενταθούν και το βράδυ θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες .
Ανεμοι: Νοτιοδυτικοί 4 με 5 και στα νότια τοπικά 6 μποφόρ, που βαθμιαία θα ενισχυθούν σε 5 με 7 και αργά το βράδυ τοπικά 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια θα είναι 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες αρχικά στα δυτικά και γρήγορα και στις υπόλοιπες περιοχές. Από το απόγευμα θα σημειωθούν ασθενείς τοπικές βροχές. Λίγα χιόνια στα ορεινά.
Ανεμοι: Νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από -01 (μείον ένα) έως 13 βαθμούς Κελσίου.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Διπλή δολοφονία στο Αίγιο: Μαχαιριές στην καρδιά είχαν μητέρα και γιος – Τι έδειξε η ιατροδικαστική έκθεση των θυμάτων
Στη σορό της 54χρονης εντοπίστηκαν συνολικά 43 μαχαιριές, ενώ στο σώμα του 26χρονου διαπιστώθηκε τραύμα από όπλο τύπου φλόμπερ στον κρόταφο και πέντε μαχαιριές
Τα δυο θύματα της δολοφονίας στο Αίγιο
Η στιγμή που νεαρός εισβάλλει σε σπίτι ηλικιωμένης στο Μενίδι προσποιούμενος τεχνικό ρεύματος και ψάχνει για χρήματα
Ο νεαρός φαίνεται να κινείται από δωμάτιο σε δωμάτιο, ανοίγει πόρτες και εξερευνά τους χώρους του σπιτιού, ενώ η ηλικιωμένη τον καθοδηγεί χωρίς να γνωρίζει ότι ο τεχνικός «μαϊμού» ψάχνει χρήματα και τιμαλφή
Μενίδι
Διπλή δολοφονία στο Αίγιο: Την αποφυλάκισή του θα ζητήσει ο 65χρονος Ιταλός – «Η Μαρία σκότωσε τον Ολύμπιο και μετά αυτοτραυματίστηκε»
Στις επόμενες 10 μέρες, οι συνήγοροι υπεράσπισης του Ιταλού θα ζητήσουν αντικατάσταση των περιοριστικών όρων, και να αφεθεί ελεύθερος μέχρι να ανοίξουν οι ιατρικοί φάκελοι των θυμάτων
Ο 65χρονος Ιταλός σύντροφος της 54χρονης στο Αίγιο
6
Κύκλωμα αναβολικών: Ελεύθερος με εγγύηση 50.000 ευρώ ο ιδιοκτήτης του φαρμακείου και εργαστηρίου – Επιμένει ότι όλα ήταν νόμιμα
Ο 51χρονος αρνήθηκε τις σε βάρος του κατηγορίες υποστηρίζοντας ότι το εργαστήριο παρασκευής αναβολικών στο Χαλάνδρι είχε νόμιμη δραστηριότητα
Τα ευρήματα στο φαρμακείο στο Χαλάνδρι