Τρίτη, 30 Απρ.
15oC Αθήνα

Καιρός: Στους -17°C η θερμοκρασία στη Φλώρινα, στους 13 στην Κάρπαθο – Επικαιροποιήθηκε το Έκτακτο Δελτίο

Καιρός: Στους -17°C η θερμοκρασία στη Φλώρινα, στους 13 στην Κάρπαθο –  Επικαιροποιήθηκε το Έκτακτο Δελτίο

Ο χιονιάς υποχώρησε, αλλά άφησε πίσω του τσουχτερό κρύο με χαμηλές θερμοκρασίες και θυελλώδεις ανέμους. Σε ισχύ παραμένει το απαγορευτικό απόπλου στα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου.

Οι ισχυροί άνεμοι αναμένεται να κοπάσουν εντός της ημέρας, ωστόσο ο καιρός εξακολουθεί να παρουσιάζει δύο πρόσωπα, καθώς στο Βορρά θα επικρατήσουν ιδιαίτερα χαμηλές θερμοκρασίες, ενώ αντίθετα στο Νότο ο καιρός θα είναι σχεδόν… ανοιξιάτικος.

Σύμφωνα με ανάρτηση του Θοδωρή Κολυδά, η θερμοκρασία σήμερα θα φτάσει στους -17 βαθμούς Κελσίου στη Φλώρινα, ενώ αντίθετα η ελάχιστη θερμοκρασία στην Κάρπαθο θα είναι 13 βαθμοί.

Μάλιστα, ο Θοδωρής Κολυδάς αναφέρει χαρακτηριστικά πως «η διαφορά μεταξύ βορρά και νότου φτάνει τους 30 βαθμούς Κελσίου!».

Δείτε την ανάρτηση του Θοδωρή Κολυδά: 

 

Την ίδια δυνατοί άνεμοι επικρατούν στην περιοχή και έτσι σε ισχύ παραμένει το απαγορευτικό απόπλου από τα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου.

Επικαιροποίηση του Έκτακτου Δελτίου

Το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού που εκδόθηκε στις 19-01-2024/1200 επικαιροποιείται σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία.

Σταδιακή ύφεση παρουσιάζει η κακοκαιρία.

Πιο αναλυτικά σήμερα Δευτέρα (22-01-24):

1. Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε χαμηλά επίπεδα κυρίως στα κεντρικά και τα βόρεια ηπειρωτικά, όπου θα σημειωθεί τοπικά ισχυρός παγετός τις πρωινές ώρες της Δευτέρας (22-01-24).

2. Θυελλώδεις βόρειοι βορειοανατολικοί άνεμοι 8 και τοπικά 9 μποφόρ θα πνέουν σε ολόκληρο το Αιγαίο. Σταδιακά από το μεσημέρι της Δευτέρας (22-01-24) θα εξασθενήσουν στα 8 μποφόρ, αρχικά στα βόρεια και από τις βραδινές ώρες και στο υπόλοιπο Αιγαίο.

3. Ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλώνονται μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας (22-01-24) στα νοτιότερα τμήματα των Δωδεκανήσων και πιθανώς στην Κρήτη.

4. Ασθενείς τοπικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της Στερεάς, της Εύβοιας, της Πελοποννήσου και της Κρήτης, οι οποίες από το μεσημέρι της Δευτέρας (22-01-24) σταδιακά θα περιοριστούν μόνο στα ορεινά της Κρήτης.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις