Κυριακή, 16 Ιουν.
27oC Αθήνα

Καιρός: Στους 32 βαθμούς Κελσίου σήμερα η θερμοκρασία – Σε ποιες περιοχές θα βρέξει

Καιρός: Στους 32 βαθμούς Κελσίου σήμερα η θερμοκρασία – Σε ποιες περιοχές θα βρέξει

Στους 32 βαθμούς Κελσίου θα φτάσει η θερμοκρασία σήμερα Πέμπτη (23.5.2024), ωστόσο το σκηνικό του καιρού θα είναι διαφορετικό σε Μακεδονία και Θράκη καθώς θα σημειωθούν βροχές και καταιγίδες.

Σύμφωνα με την πρόγνωση του καιρού από την μετεωρολόγο του Mega, Χριστίνα Ρήγου, ο καιρός θα είναι αίθριος και οι άνεμοι, που θα πνέουν βορειοδυτικοί από 2 – 6 μποφόρ, θα καθαρίσουν την ατμόσφαιρά από την αφρικανική σκόνη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί περίπου στους 30 βαθμούς Κελσίου.

Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 32 βαθμούς Κελσίου και οι άνεμοι, που θα πνέουν βορειοδυτικοί από 2 – 6 μποφόρ, θα καθαρίσουν την ατμόσφαιρά από την αφρικανική σκόνη.

Στην Αττική ο καιρός θα είναι αίθριος, με τη θερμοκρασία από 19 – 31 βαθμούς και τους ανέμους στα 3 – 5 μποφόρ.

Πιο συννεφιασμένος ο καιρός στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία από 18 – 28 βαθμούς και οι άνεμοι στα 2 – 4 μποφόρ.

Απομακρύνεται η αφρικανική σκόνη σήμερα

Οι βοριάδες θα καθαρίσουν την ατμόσφαιρα (μέχρι το Σάββατο 6-7bf), ενώ σταδιακά θα υποχωρήσει η έντονη ζέστη και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 27 μέχρι 30 βαθμούς Κελσίου.

Αστάθεια θα επικρατήσει το σαββατοκύριακο με βροχές το μεσημέρι και το απόγευμα στα δυτικά και βόρεια. 

Την Κυριακή θα έχουμε πτώση της θερμοκρασίας με τα θερμόμετρα να ανεβαίνουν στους 25 έως 28°C.

 

Ο καιρός από την εφαρμογή Windy:

 

Η πρόγνωση των επόμενων ημερών

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 24-05-2024
Γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες κυρίως στα βόρεια ηπειρωτικά, όπου και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και στα βορειοανατολικά ορεινά πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες.
Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5, στα πελάγη τοπικά 6 και στην περιοχή των Δωδεκανήσων τοπικά 7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Στα δυτικά και τα βόρεια ηπειρωτικά καθώς και τη νησιωτική χώρα θα φτάσει τους 25 με 28 και στα ανατολικά ηπειρωτικά τους 29 με 30 βαθμούς Κελσίου.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 25-05-2024
Αρχικά σχεδόν αίθριος καιρός σε όλη τη χώρα. Νεφώσεις θα αναπτυχθούν από τις μεσημβρινές ώρες στη Μακεδονία και τα κεντρικά ηπειρωτικά και από το απόγευμα στο Ιόνιο και την υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα όπου θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι και στα βόρεια, κυρίως ορεινά, μεμονωμένες καταιγίδες. Το βράδυ θα αναπτυχθούν νεφώσεις και στο Αιγαίο.
Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά μεταβλητοί 3 με 4 και στο Ιόνιο δυτικοί βορειοδυτικοί έως 5 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στο Αιγαίο 5 με 6, στα νότια τοπικά 7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 26-05-2024
Στη Θράκη και τη βορειοανατολική νησιωτική χώρα αραιές νεφώσεις.
Στην υπόλοιπη Ελλάδα αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως στο Ιόνιο, τα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά, την Πελοπόννησο, την Κρήτη και μετά το μεσημέρι στις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα. Μεμονωμένες καταιγίδες θα εκδηλωθούν από τις πρώτες πρωινές ώρες κυρίως στα δυτικά – βορειοδυτικά με βαθμιαία βελτίωση από τις απογευματινές ώρες. Τα φαινόμενα το βράδυ θα σταματήσουν στις περισσότερες περιοχές.
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5, στο Αιγαίο 6 και τοπικά στα βόρεια 7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω πτώση.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 27-05-2024
Αρχικά άστατος καιρός στη Στερεά, την Εύβοια, την Πελοπόννησο, το Αιγαίο (πλην του βόρειου) και την Κρήτη με την εκδήλωση τοπικών βροχών και μεμονωμένων καταιγίδων στην ανατολική Στερεά, τη νότια Εύβοια, το Αιγαίο και την Κρήτη. Βελτίωση του καιρού αναμένεται από τις απογευματινές – βραδινές ώρες. Στις υπόλοιπες περιοχές ο καιρός θα είναι σχεδόν αίθριος.
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5, στο Αιγαίο 5 με 6 και τοπικά 7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις