Τρίτη, 23 Απρ.
22oC Αθήνα

Καιρός – Τάσος Αρνιακός: Ανοιξιάτικο διάλειμμα την Τετάρτη, νέα κακοκαιρία από Πέμπτη

Καιρός – Τάσος Αρνιακός: Ανοιξιάτικο διάλειμμα την Τετάρτη, νέα κακοκαιρία από Πέμπτη

Μίνι-διάλειμμα καλοκαιρίας θα αποτελέσει η αυριανή μέρα (5.4.2023) για τα φαινόμενα που εκδηλώνονται από χθες στη χώρα μας, ενώ από την Πέμπτη αρχίζει νέος γύρος βροχοπτώσεων σχεδόν σε ολόκληρη την Ελλάδα. Ο μετεωρολόγος, Τάσος Αρνιακός, μιλώντας στο newsit.gr περιγράφει πώς θα αλλάξει το σκηνικό του καιρού έως και το Πάσχα.

«Από τη Δευτέρα βρίσκεται σε εξέλιξη η τελευταία κακοκαιρία με βροχές και καταιγίδες – κατά τόπους ισχυρές -, με μεγάλα ύψη βροχής κυρίως να έχουν σημειωθεί στα ανατολικά νησιά του Αιγαίου, την Θράκη και την Μακεδονία» σημειώνει ο γνωστός μετεωρολόγος Τάσος Αρνιακός για την εξέλιξη του καιρού.

Επισημαίνει, δε, πως «η βελτίωση του καιρού θα ξεκινήσει σήμερα από τα δυτικά και αύριο Τετάρτη θα είναι βελτιωμένος στις περισσότερες περιοχές της χώρας εκτός από τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα, τις Κυκλάδες και την Κρήτη, όπου εκεί θα υπάρχουν ακόμα βροχές και καταιγίδες».

Την Πέμπτη όμως αλλάζει και πάλι το σκηνικό του καιρού σύμφωνα με τον κ. Αρνιακό: «Νέα κακοκαιρία έρχεται από τα δυτικά και θα περνάει σιγά-σιγά σε ολόκληρη τη χώρα. Πέρα από τις βροχές και τις καταιγίδες έχουμε χιόνια στα βουνά πάνω από τα 1.500 μέτρα υψόμετρο, και όχι πιο χαμηλά, λόγω των νοτιάδων».

Όσον αφορά στους ανέμους «θα πνέουν νοτιάδες με ένταση 7 με 8 μποφόρ. Ωστόσο τοπικά στο Αιγαίο δεν αποκλείεται να φτάσουν ακόμα και τα 9 μποφόρ».

Υπάρχει μία πτώση του υδραργύρου, καθώς «η θερμοκρασία βρίσκεται σε υποχώρηση στη βόρεια Ελλάδα μέχρι 13-14°C, αύριο το πολύ να φτάσεις στους 15 βαθμούς Κελσίου. Στις νοτιότερες περιοχές θα φτάσει στους 17°C με 18°C, ενώ στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα στους 19 βαθμούς Κελσίου» σημειώνει ο κ. Αρνιακός.

Καλύτερος ο καιρός τις ημέρες του Πάσχα

«Αυτό το “πάρε-δώσε” του καιρού θα συνεχιστεί έως και το Σάββατο του Λαζάρου και την Κυριακή των Βαΐων και λίγο-πολύ μέχρι τη Μεγάλη Τετάρτη. Από κει και πέρα, ο καιρός δείχνει – τουλάχιστον προς το παρόν – ότι την Μεγάλη Παρασκευή και το Μεγάλο Σάββατο και την Κυριακή του Πάσχα θα βελτιωθεί αλλά είναι πολύ νωρίς ακόμα για βεβαιότητες».

Άννα Τριανταφυλλιά Τσούτσα

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις