Τρίτη, 16 Απρ.
21oC Αθήνα

Καιρός – Τάσος Αρνιακός στο newsit.gr: Βαρυχειμωνιά έως την 25η Μαρτίου

Καιρός – Τάσος Αρνιακός στο newsit.gr: Βαρυχειμωνιά έως την 25η Μαρτίου

Άνοιξη είπατε; Ο καιρός έχει άλλη άποψη και ο Μάρτης, μέχρι τώρα, επιβεβαιώνει απόλυτα το προσωνύμιο «γδάρτης». Η νέα ψυχρή εισβολή είναι εδώ και θα μας κρατήσει στο «ψυγείο» έως την 25η Μαρτίου!

Η ψυχρή εισβολή που είναι σε πλήρη εξέλιξη τις τελευταίες μέρες, με δυνατούς βοριάδες και τσουχτερό κρύο, θα συνεχιστεί όλη την επόμενη εβδομάδα, αφού καιρός δεν αναμένεται να αλλάξει. Ο μετεωρολόγος, Τάσος Αρνιακός, τόνισε στο newsit.gr ότι η βαρυχειμωνιά θα μας «συντροφεύει» μέχρι την 25η Μαρτίου.

Μπορεί αύριο (20.03.2022) να είναι έρχεται η εαρινή ισημερία και η επίσημη είσοδος της Άνοιξης, ωστόσο «η βαρυχειμωνιά θα κρατήσει μέχρι και την 25η Μαρτίου, κυρίως στις νοτιότερες, ανατολικές και κεντρικές περιοχές της χώρας, με βροχές, χιονόνερο και χιόνια ακόμα και σε χαμηλά επίπεδα κυρίως, στη Θεσσαλία και στην Ανατολική Στερεά», λέει ο Τάσος Αρνιακός.

Σύμφωνα με τον γνωστό μετεωρολόγο «οι άνεμοι θα διατηρηθούν βοριάδες, με ισχυρές εντάσεις 7 και στο Αιγαίο ακόμα και 8 μποφόρ».

Όσο για τη θερμοκρασία; Μάρτης «γδάρτης» κι εδώ! Ο υδράργυρος θα κυμανθεί σε θερμοκρασίες Ιανουαρίου, με παγετό ισχυρό στη Βόρεια Ελλάδα, θερμοκρασίες κοντά στους – 10 και – 11 βαθμούς Κελσίου και, όπως λέει ο Τάσος Αρνιακός, δεν πρόκειται να ξεπεράσει αύριο Κυριακή τους 10 βαθμούς, τη Δευτέρα, την Τρίτη και την Τετάρτη τους 12 βαθμούς.

«Στα κεντρικά θα φτάσουμε τους 12 με 13 βαθμούς Κελσίου μέγιστη θερμοκρασία, ενώ στα νησιά και την Κρήτη επίσης τους 13 και τοπικά τους 14 βαθμούς Κελσίου», σημειώνει.

Στην Αττική τις επόμενες μέρες, συνεχίζει ο Τάσος Αρνιακός, «περιμένουμε λίγες συννεφιές με βροχές ή χιονόνερο, αλλά και χιόνια στις ορεινές και ημιορεινές περιοχές του νομού, κατά διαστήματα και χωρίς μεγάλες εντάσεις. Παρόμοιες καιρικές συνθήκες θα έχουμε και στην Θεσσαλονίκη με τον υδράργυρο στις ίδιες περίπου τιμές».

Την 25η Μαρτίου, απ’ ότι φαίνεται «θα έχουμε λιακάδα με τον υδράργυρο στους 17-18 βαθμούς Κελσίου», σημείωσε ο Τάσος Αρνιακός αλλά πρόσθεσε πως είναι ακόμη νωρίς να γίνει πρόβλεψη.

Ρεπορτάζ: Αναστασία Σταματοπούλου

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις