Ελλάδα

Καιρός: Θερμή εισβολή με 39αρια – Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς σε Αττική και Εύβοια

Συγκεκριμένα η θερμοκρασία θα φθάσει στα ηπειρωτικά τους 36 με 38 βαθμούς και τοπικά στα βόρεια τους 39

Αποπνικτικός θα είναι ο καιρός σήμερα Σάββατο (04/07/2025) σε ολόκληρη τη χώρα καθώς οι υψηλές θερμοκρασίες θα συνδυαστούν με την εξασθένηση των ανέμων.

Ο θερμικός θόλος που έχει μετατρέψει σε «φούρνο» την Ευρώπη έρχεται και στην Ελλάδα και ο καιρός σήμερα θα είναι καυτός καθώς οι θερμοκρασίες θα φτάσουν τους 39 βαθμούς Κελσίου.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις στα βόρεια ορεινά τις μεσημβρινές – απογευματινές ώρες, οπότε ενδέχεται να εκδηλωθούν πρόσκαιροι όμβροι.

Οι άνεμοι στα δυτικά θα είναι μεταβλητοί ασθενείς και μόνο πρόσκαιρα τις μεσημβρινές – απογευματινές ώρες θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ.

Στα ανατολικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα φθάσει στα ηπειρωτικά τους 36 με 38 βαθμούς και τοπικά στα βόρεια τους 39, στα νησιά του Ιονίου και τα Δωδεκάνησα τους 35 με 36 βαθμούς ενώ στις Κυκλάδες δεν θα ξεπεράσει τους 29 βαθμούς Κελσίου.

Δείτε live την πορεία του καιρού 

Η πρόγνωση του meteo

Το Σάββατο 5 Ιουλίου σε ολόκληρη τη χώρα θα επικρατήσουν πολύ καλές καιρικές συνθήκες και τοπικά υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες. Τις θερμές ώρες της ημέρας στα ηπειρωτικά ορεινά θα αναπτυχθούν νεφώσεις και ενδέχεται να εκδηλωθούν λίγοι τοπικοί όμβροι.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 14 έως 34 βαθμούς, στην υπόλοιπη Μακεδονία και στη Θράκη από 18 έως 35-37, στη Θεσσαλία από 16 έως 37-39 βαθμούς, στη Δυτική Ελλάδα από 22 έως 37-39 και τοπικά 40 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 20 έως 36-38, στα Επτάνησα από 20 έως 34-36, στα νησιά του Αιγαίου και στην Κρήτη από 21 έως 31-33 βαθμούς, ενώ στα Δωδεκάνησα και στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου οι μέγιστες θα φτάσουν τοπικά στους 35-37 βαθμούς Κελσίου.
Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις με εντάσεις 4-5 μποφόρ. Στο Ιόνιο θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί άνεμοι με εντάσεις 3-4 μποφόρ.

Στην Αττική περιμένουμε ηλιοφάνεια και ζέστη. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί με εντάσεις 3-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 25 έως 36 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε λίγες νεφώσεις κατά τις θερμές κυρίως ώρες της ημέρας. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες κυρίως διευθύνσεις με εντάσεις 2-3 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 25 έως 34 βαθμούς.

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς σε Αττική και Εύβοια

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) προβλέπεται σε Αττική και Εύβοια, σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς, που εκδίδει η γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας (civilprotection.gov.gr).

Συγκεκριμένα, πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) προβλέπεται για το Σάββατο 05 Ιουλίου 2025 για τις εξής περιοχές:
-Περιφέρεια Αττικής
-Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (ΠΕ Εύβοιας)

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
«Τσακίσου πήγαινε φέρε 150 ευρώ» - Οι εξοργιστικοί διάλογοι με τους τελωνειακούς στη Θεσπρωτία που «ξεσκόνιζαν» όσους δεν τους πλήρωναν ταρίφα
Τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης στο τελωνείο Μαυροματίου χρησιμοποιούσαν ένα χάρτινο κουτί για να βάζουν τα χρήματα από τις μίζες που έπαιρναν
Χρήματα, όπλα, ναρκωτικά και «τιμοκατάλογος» μίζας για τους τελωνειακούς
Δίκη Φιλιππίδη: «Ο εισαγγελέας έβγαλε τρίτη εκδοχή δική του, είναι πρωτάκουστο» λέει ο δικηγόρος της δεύτερης καταγγέλλουσας
«Ο κατηγορούμενος έπεσε σε πολλές αντιφάσεις, έκανε λόγο για συναινετική επαφή του με την εντολέα μου, ο εισαγγελέας αρνείται ακόμη και αυτο» τονίζει ο δικηγόρος Ανδρέας Βαγγόπουλος
Πέτρος Φιλιππίδης
1
Συνελήφθη ο 50χρονος που είχε στείλει ακατάλληλη φωτογραφία σε 13χρονη και απειλούσε να αυτοκτονήσει στην Αρκαδία
Ο 50χρονος φέρεται να προσέγγισε την κοπέλα μέσω social media, να αντάλλαξαν μηνύματα και στη συνέχεια να προχώρησε σε βιντεοκλήση, κατά την οποία επέδειξε τα γεννητικά του όργανα
Χειροπέδες