Ελλάδα

Καιρός: Θερμή εισβολή με 39αρια – Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς σε Αττική και Εύβοια

Συγκεκριμένα η θερμοκρασία θα φθάσει στα ηπειρωτικά τους 36 με 38 βαθμούς και τοπικά στα βόρεια τους 39

Αποπνικτικός θα είναι ο καιρός σήμερα Σάββατο (04/07/2025) σε ολόκληρη τη χώρα καθώς οι υψηλές θερμοκρασίες θα συνδυαστούν με την εξασθένηση των ανέμων.

Ο θερμικός θόλος που έχει μετατρέψει σε «φούρνο» την Ευρώπη έρχεται και στην Ελλάδα και ο καιρός σήμερα θα είναι καυτός καθώς οι θερμοκρασίες θα φτάσουν τους 39 βαθμούς Κελσίου.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις στα βόρεια ορεινά τις μεσημβρινές – απογευματινές ώρες, οπότε ενδέχεται να εκδηλωθούν πρόσκαιροι όμβροι.

Οι άνεμοι στα δυτικά θα είναι μεταβλητοί ασθενείς και μόνο πρόσκαιρα τις μεσημβρινές – απογευματινές ώρες θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ.

Στα ανατολικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα φθάσει στα ηπειρωτικά τους 36 με 38 βαθμούς και τοπικά στα βόρεια τους 39, στα νησιά του Ιονίου και τα Δωδεκάνησα τους 35 με 36 βαθμούς ενώ στις Κυκλάδες δεν θα ξεπεράσει τους 29 βαθμούς Κελσίου.

Δείτε live την πορεία του καιρού 

Η πρόγνωση του meteo

Το Σάββατο 5 Ιουλίου σε ολόκληρη τη χώρα θα επικρατήσουν πολύ καλές καιρικές συνθήκες και τοπικά υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες. Τις θερμές ώρες της ημέρας στα ηπειρωτικά ορεινά θα αναπτυχθούν νεφώσεις και ενδέχεται να εκδηλωθούν λίγοι τοπικοί όμβροι.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 14 έως 34 βαθμούς, στην υπόλοιπη Μακεδονία και στη Θράκη από 18 έως 35-37, στη Θεσσαλία από 16 έως 37-39 βαθμούς, στη Δυτική Ελλάδα από 22 έως 37-39 και τοπικά 40 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 20 έως 36-38, στα Επτάνησα από 20 έως 34-36, στα νησιά του Αιγαίου και στην Κρήτη από 21 έως 31-33 βαθμούς, ενώ στα Δωδεκάνησα και στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου οι μέγιστες θα φτάσουν τοπικά στους 35-37 βαθμούς Κελσίου.
Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις με εντάσεις 4-5 μποφόρ. Στο Ιόνιο θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί άνεμοι με εντάσεις 3-4 μποφόρ.

Στην Αττική περιμένουμε ηλιοφάνεια και ζέστη. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί με εντάσεις 3-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 25 έως 36 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε λίγες νεφώσεις κατά τις θερμές κυρίως ώρες της ημέρας. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες κυρίως διευθύνσεις με εντάσεις 2-3 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 25 έως 34 βαθμούς.

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς σε Αττική και Εύβοια

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) προβλέπεται σε Αττική και Εύβοια, σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς, που εκδίδει η γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας (civilprotection.gov.gr).

Συγκεκριμένα, πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) προβλέπεται για το Σάββατο 05 Ιουλίου 2025 για τις εξής περιοχές:
-Περιφέρεια Αττικής
-Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (ΠΕ Εύβοιας)

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Στον εισαγγελέα ο 52χρονος για τη μεγάλη φωτιά στα Μεσοχώρια Ευβοίας - Είχε εξαφανιστεί και κρυβόταν στην Αθήνα
Στην πρωτεύουσα διανυκτέρευσε στο σπίτι του γιου του, ωστόσο, η Διεύθυνση Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού κινητοποιήθηκε άμεσα, τον εντόπισε και τον συνέλαβε
Ο 52χρονος οδηγείται στην εισαγγελία Χαλκίδας για τη μεγάλη φωτιά στα Μεσοχώρια Καρύστου
Η Ελληνίδα πρώην σύζυγός του αναγνώρισε τον 43χρονο Πολωνό καθηγητή που δολοφονήθηκε στην Αγία Παρασκευή - Τα δικαστήρια, ο παιδοψυχολόγος και η εκτέλεση
Τη μοιραία Παρασκευή, ο 43χρονος και η πρώην σύζυγός του, πήγαν μαζί τα δίδυμα παιδιά τους στον παιδοψυχολόγο στην Αγία Παρασκευή και είχαν συνεννοηθεί να τα παραλάβει εκείνος στις 16:00 το απόγευμα. Τον πρόλαβε όμως ο εκτελεστής με τη μάσκα
Ο 43χρονος Πολωνός καθηγητής που δολοφονήθηκε στην Αγία Παρασκευή 17
«Ο Θανασάκης πήγαινε την κόρη μου στο νοσοκομείο» λέει ο πατέρας της 17χρονης συνοδηγού του 21χρονου που σκοτώθηκε στο τροχαίο στο Αγρίνιο
Η Αστυνομία ερευνά πληροφορίες και για εμπλοκή τρίτου αυτοκινήτου στο τροχαίο δυστύχημα όπου βρήκε τραγικό θάνατο ο 21χρονος
Ο 21χρονος που βρήκε τραγικό θάνατο στο τροχαίο στο Αγρίνιο 12