Δευτέρα, 29 Απρ.
19oC Αθήνα

Καιρός το Πάσχα: “Πόλεμος” μετεωρολόγων για τις ακραίες προβλέψεις

Καιρός το Πάσχα: “Πόλεμος” μετεωρολόγων για τις ακραίες προβλέψεις

Μάχη γίνεται στα social media τον τελευταίο καιρό αναφορικά με τον καιρό που θα επικρατήσει το Πάσχα στην Ελλάδα.

Πολλοί μιλούν για ένα τεράστιο κύμα χιονιά που θα πλήξει τη χώρα, αλλά όπως αποδεικνύεται αυτό είναι μόνο και μόνο για να τρομοκρατήσει τον κόσμο και να προκαλέσει εντυπώσεις.

Απάντησε σε αυτές τις τρομολαγνικές προβλέψεις τον τελευταίο καιρό δίνουν δύο καταξιωμένοι μετεωρολόγοι μιλώντας στο NewsIt.

Όπως επισημαίνει ο μετεωρολόγος, Τάσος Αρνιακός όσοι υπόσχονται απο τώρα ασφαλή και αναλυτική πρόγνωση του καιρού του Πάσχα έχουν ως μοναδικό τους σκοπό να κερδίσουν τις εντυπώσεις μέσα απο τρομολαγνικές και υπερβολικές δημοσιεύσεις και εξηγεί πως μια πρόγνωση για να είναι σοβαρή πρεπει να περιλαμβάνει χρονικούς και τοπικούς προσδιορισμούς.

Αιχμές για τα τρομολαγνικά σενάρια που διακινούνται στο διαδίκτυο και κάνουν λογο για “μετεωρολογική βόμβα” τις ημέρες του Πάσχα αφήνει και ο μετεωρολόγος του Εθνικού Αστεροσκοπειου Αθηνών, Κωστας Λαγουβάρδος.

“Πρόκειται για αλητεία. Ειναι απαράδεκτα όσα γράφονται από τώρα για τον καιρό του Πάσχα”, σημειώνει και διευκρινίζει ότι ασφαλής πρόβλεψη μπορεί να γίνει 15 ημέρες πριν και αυτή με πιθανότητα λάθους. Παράλληλα, προσθέτει πως οι συγκεκριμένες προβλέψεις δεν φέρουν υπογραφή απο κανέναν επιστημονικό φορέα και αποτελούν ξεκάθαρα ψέματα στον βωμό των κλικς.

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε