Σάββατο, 20 Απρ.
20oC Αθήνα

Καιρός ΤΩΡΑ: Που θα χιονίσει τις επόμενες ώρες [χάρτης]

Καιρός ΤΩΡΑ: Που θα χιονίσει τις επόμενες ώρες [χάρτης]

Με χιόνι ξύπνησαν σήμερα (Τρίτη) και οι κάτοικοι της Αθήνας, ενώ τα χιόνια έχουν σκεπάσει το μεγαλύτερο μέρος της χώρας τις τελευταίες ημέρες. Δείτε που χιονίζει τώρα και που θα χιονίσει τις επόμενες ώρες και ποιά σχο0λεία θα παραμείνουν κλειστά αύριο, Τετάρτη.

Και σήμερα, ο καιρός στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, μας θύμισε ότι έχουμε… χειμώνα. Κρύο, παγωνιά, και χιόνια σχεδόν σε ολόκληρη της χώρα. Δείτε που χιονίζει τώρα. Επί ποδός βρίσκεται ο κρατικός μηχανισμός για την άμεση αντιμετώπιση των προβλημάτων που προκαλούνται από το κύμα κακοκαιρίας που πλήττει τη χώρα τα τελευταία 24ωρα.

Συνεργεία της τοπικής αυτοδιοίκησης και έμψυχο δυναμικό της Ελληνικής Αστυνομίας, της Πυροσβεστικής και του Ελληνικού Στρατού με τον συντονισμό της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας και κάθε άλλου εμπλεκόμενου φορέα καταβάλλουν προσπάθειες για να αποκατασταθεί η ηλεκτροδότηση στην Αλόννησο και στην Εύβοια, να ανοίξουν οι οδικοί άξονες προς αποκλεισμένα χωριά και οικισμούς, να παραμείνουν ανοιχτοί κύριοι οδικοί άξονες, καθώς και να επανέλθει όσο το δυνατόν πιο σύντομα η κανονικότητα στις πληγείσες, από την κακοκαιρία, περιοχές.

Κλειστά και την Τετάρτη τα σχολεία σε πολλές περιοχές της χώρας λόγω της κακοκαιρίας. Δείτε σε ποιες περιοχές δεν θα χτυπήσει το κουδούνι για τους μαθητές. Αναλυτικά σύμφωνα με τις μέχρι τώρα ανακοινώσεις δεν θα λειτουργήσουν τα σχολεία σε:

Θεσσαλονίκη: Κλειστά θα παραμείνουν και αύριο, Τετάρτη, τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης σε αρκετούς Δήμους του Νομού Θεσσαλονίκης, λόγω της πυκνής χιονόπτωσης και της συνεχιζόμενης κακοκαιρίας. Ήδη έχουν ανακοινώσει πως για τρίτη ημέρα δεν θα λειτουργήσουν νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια στους Δήμους Καλαμαριάς, Πυλαίας – Χορτιάτη, Αμπελοκήπων – Μενεμένης, Κορδελιού – Ευόσμου, Ωραιοκάστρου, Λαγκαδά και Δέλτα, ενώ αναμένονται οι ανακοινώσεις των υπόλοιπων Δήμων.

Δείτε που θα χιονίσει τις επόμενες ώρες. Πηγή: Σύστημα Ποσειδών.

Αναλυτικότερα, δεν θα λειτουργήσουν ούτε την Τετάρτη τα σχολεία όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων στην Καλαμαριά, λόγω της επιδείνωσης των καιρικών συνθηκών και των συνεχιζόμενων προβλημάτων υδροδότησης που αντιμετωπίζουν οι σχολικές μονάδες. Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου Καλαμαριάς, οι διευθυντές των σχολείων οφείλουν να βρίσκονται στις θέσεις τους, να ενημερώνουν και να συνεργάζονται με τις υπηρεσίες, προκειμένου να επιλύονται τα προβλήματα που υπάρχουν ή ακόμη και αυτά που ενδεχομένως θα προκύψουν από την επιδείνωση του καιρού. Μετά από σύσκεψη αποφασίστηκε να παραμείνουν κλειστά την Τετάρτη όλα τα σχολεία του Δήμου Πυλαίας – Χορτιάτη, καθώς παραμένουν τα προβλήματα με την έλλειψη υδροδότησης λόγω του παγετού και οι θερμοκρασίες στις σχολικές αίθουσες -παρά τη λειτουργία των συστημάτων θέρμανσης – είναι χαμηλές.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ LIVE ΕΙΚΟΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΠΟΥ ΧΙΟΝΙΖΕΙ ΤΩΡΑ.

Κρήτη: Δήμος Μαλεβιζίου: Το Δημοτικό Σχολείο στο Μάραθος θα παραμείνει κλειστό την Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2017, ενώ όλες οι υπόλοιπες σχολικές μονάδες και οι δημοτικοί παιδικοί σταθμοί, θα λειτουργήσουν κανονικά. Ναύπλιο: Ύστερα από σύσκεψη, όλων των αρμόδιων φορέων, που πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί, ο δήμαρχος Ναυπλιέων, Δημήτριος Κωστούρος, εκτιμώντας την κατάσταση, αποφάσισε να μη λειτουργήσουν τα σχολεία, ούτε την Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2017, διότι λόγω του ισχυρού παγετού τίθεται ζήτημα για την ασφαλή πρόσβαση και παραμονή των μαθητών στις σχολικές μονάδες.

Λάρισα: Κλειστά θα παραμείνουν για Τετάρτη και Πέμπτη όλα τα σχολεία και οι βρεφονηπιακοί σταθμοί στη Λάρισα, λόγω της έντονης χιονόπτωσης που επικρατεί τις τελευταίες ώρες, αλλά και της κατάστασης των καιρικών φαινομένων που αναμένεται να ενταθούν. Κλειστό θα παραμείνει επίσης και το ΤΕΙ Θεσσαλίας και την Τετάρτη με απόφαση του προέδρου της σχολής.

Δείτε εδώ τα σχολεία σε όλη τη χώρα που θα παραμείνουν κλειστά αύριο, Τετάρτη 11/01/2017.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε