Ελλάδα

Καιρός – Τσατραφύλλιας: Από Άνοιξη στα χιόνια και μετά σε Αλκυονίδες ημέρες

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ως «διπολικό» χαρακτηρίζει τον καιρό των επόμενων ημερών ο μετεωρολόγος, Γιώργος Τσατραφύλλιας, εξηγώντας ότι από τις ανοιξιάτικες θερμοκρασίες των επόμενων 24ωρων, θα πέσουν χιόνια το Σαββατοκύριακο και από την ερχόμενη Τρίτη (23.1.2024) θα έρθουν Αλκυονίδες ημέρες.

Ο καιρός θα θυμίζει Άνοιξη αύριο Πέμπτη (18.1.2023) και μεθαύριο Παρασκευή, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο, ενώ στη Θεσσαλία, στη Βοιωτία, στην Κρήτη και στα Δωδεκάνησα η θερμοκρασία ίσως ξεπεράσει τους 21 – 22 βαθμούς, όπως αναφέρει ο κ. Τσατραφύλλιας στην ανάρτησή του.

Το Σαββατοκύριακο, εξηγεί ο μετεωρολόγος, η θερμοκρασία θα πέσει 10 – 12 βαθμούς και οι άνεμοι θα είναι ισχυροί, φτάνοντας μέχρι και τα 10 μποφόρ στα πελάγη.

«Τα χιόνια από τη Λαμία και βορειότερα και στο βόρειο Αιγαίο θα πέσουν και σε χαμηλότερα υψόμετρα. Θα χιονίσει στις πόλεις της δυτικής Μακεδονίας, στα πεδινά της Θράκης και μεγάλη υποψηφιότητα για χιονοπτώσεις έχει η πόλη της Θεσσαλονίκης (Σάββατο βράδυ). Την Κυριακή το πρωί θα χιονίσει και στα βουνά της Αττικής», αναφέρει μεταξύ άλλων ο κ. Τσατραφύλλιας.

Η ανάρτηση του Γιώργου Τσατραφύλλια για τον καιρό:

«Διπολικός ο καιρός τις επόμενες ημέρες! Από τα 22άρια στα χιόνια…

Καλησπέρα! Ο υδράργυρος αύριο και μεθαύριο στη Θεσσαλία ,στη Βοιωτία, στην Κρήτη και στα Δωδεκάνησα ίσως ξεπεράσει τους 21 με 22 βαθμούς. Ωστόσο το Σαββατοκύριακο θα πέσει η θερμοκρασία 10 με 12 βαθμούς και οι βοριάδες θα αγγίξουν τα 10 μποφόρ στα πελάγη. Τα χιόνια από τη Λαμία και βορειότερα και στο βόρειο Αιγαίο θα πέσουν και σε χαμηλότερα υψόμετρα. Θα χιονίσει στις πόλεις της δυτικής Μακεδονίας, στα πεδινά της Θράκης και μεγάλη υποψηφιότητα για χιονοπτώσεις έχει η πόλη της Θεσσαλονίκης (Σάββατο βράδυ). Την Κυριακή το πρωί θα χιονίσει και στα βουνά της Αττικής.

Υ.Γ: Από την Τρίτη πηγαίνουμε για Αλκυονίδες ημέρες…».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
«Καμίνι» η Σκάλα Μεσσηνίας την Δευτέρα - Σημείωσε την υψηλότερη θερμοκρασία και έφτασε στους 41,5°C
Έντονη ήταν η ζέστη στην Πελοπόννησο, με τη Λακωνία και τη Μεσσηνία να βρίσκονται στο επίκεντρο των υψηλότερων θερμοκρασιών, συνολικά, 10 σταθμοί κατέγραψαν θερμοκρασία πάνω από 40°C
Υψηλές θερμοκρασίες στην Αθήνα
Θρίλερ στο Ιόνιο: «Η σύζυγός του ήταν σοκαρισμένη» λέει ο άνδρας που εντόπισε το σκάφος του αγνοούμενου Ισπανού επιχειρηματία
«Είδα μια γυναίκα αγχωμένη, χαμένη και σε σοκ. Έκανα 6 ώρες να τραβήξω το καταμαράν στο λιμάνι της Πύλου» λέει ο καπετάνιος που ρυμούλκησε το σκάφος του αγνοούμενου Ισπανού, Χουάν Χοσέ Μουτίλμπα
Ο Χουάν Χοσέ Μουτίλμπα Ομπρεγκόν
8