Σάββατο, 20 Απρ.
14oC Αθήνα

Καιρός: Χιονίζει σε όλη την Αττική – Κλειστή η Αθηνών – Λαμίας στην Καλυφτάκη

Καιρός: Χιονίζει σε όλη την Αττική – Κλειστή η Αθηνών – Λαμίας στην Καλυφτάκη

Η ισχυρή χιονόπτωση στην Αττική ξεκίνησε νωρίτερα απ’ ό,τι αναμενόταν και το λεκανοπέδιο δεν άργησε να ντυθεί στα λευκά. Η κακοκαιρία «Ελπίδα» σφυροκοπά και η εκτιμήσεις είναι πως τις επόμενες ώρες η κατάσταση θα χειροτερέψει.

Εξαιτίας της «βαριάς» χιονόπτωσης στην Αττική που προκαλεί η κακοκαιρία «Ελπίδα», από νωρίς το πρωί της Δευτέρας (24.01.2022), αποφασίστηκε ορθά από την τροχαία να κλείσει η Εθνική οδός στο ύψος της Καλυφτάκη, μόνο για τα φορτηγά. 

Με το χιόνι να έχει… στρωθεί στα βόρεια προάστια και να χιονίζει στο κέντρο της Αθήνας, την Κυψέλη, του Ζωγράφου, τη Γλυφάδα κι άλλες περιοχές, η κακοκαιρία «Ελπίδα» σαρώνει την Αττική.

Στείλτε μας κι εσείς φωτογραφίες από το χιονισμένο τοπίο, στο info@newsit.gr.

Κλειστή η Αθηνών – Λαμίας από την Καλυφτάκη μέχρι νεοτέρας

Με απόφαση της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής, όπως ανέφερε η ΓΑΔΑ, απαγορεύεται η κυκλοφορία παντός είδους βαρέως οχήματος μέγιστου επιτρεπομένου βάρους άνω των 3,5 τόνων, για ιδιαίτερους λόγους ασφαλείας προς τον σκοπό αποφυγής πρόκλησης κυκλοφοριακών προβλημάτων και λόγω εκδήλωσης δυσμενών καιρικών φαινομένων, από τις 08:00 σήμερα, 24 Ιανουαρίου, έως την ύφεση των φαινομένων και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας της νέας εθνικής οδού Αθηνών-Λαμίας, στο τμήμα της από το ύψος του ανισόπεδου κόμβου Καλυφτάκη (χ/θ 20,060) μέχρι τη χ/θ 58,520 (όρια Ν. Αττικής).

Σύμφωνα με τη ΓΑΔΑ, από την απαγόρευση εξαιρούνται τα παρακάτω οχήματα:

– Οχήματα οδικής βοήθειας

– Φορτηγά που μεταφέρουν αλάτι

– Οχήματα εκτάκτου ανάγκης

Τέλος, η ΓΑΔΑ επισημαίνει ότι η συγκεκριμένη κυκλοφοριακή ρύθμιση μπορεί να παραταθεί ή να μειωθεί, εφόσον οι κυκλοφοριακές συνθήκες το επιβάλλουν.

Παράλληλα, απαγορεύτηκε η κυκλοφορία των φορτηγών στην παλαιά εθνική οδό Αθηνών-Θήβας από το ύψος του πρατηρίου CYCLON στο ρεύμα προς Θήβα.

Επίσης, διεκόπη η κυκλοφορία των οχημάτων:

– Στη λεωφόρο Πάρνηθος, από το ύψος του τελεφερίκ και στα δύο ρεύματα.

– Στην οδό Διονύσου, από το ύψος του 414 ΣΝΕΝ προς τον Άγιο Πέτρο.

Στα λευκά το κέντρο, ο Διόνυσος, η Κυψέλη

Ήταν λίγο μετά τις 08:00 όταν ξεκίνησε η ισχυρή χιονόπτωση στην Αττική. Μέσα σε λίγα λεπτά τα βόρεια προάστια είχαν γίνει άσπρα, τα αυτοκίνητα ήταν πάνω τους χιόνι και όσο περνούσε η ώρα, η χιονόπτωση δυνάμωνε.

Εξαιτίας της σφοδρής χιονόπτωσης, σε Δροσιά, Διόνυσο, Ροδόπολη και Σταματά θυμούνται… μέρες «Μήδειας»! Στη Δροσιά, το ύψος του χιονιού ξεπερνά τα 15 εκατοστά!

Στο κέντρο της Αθήνας μπορεί τα πράγματα να μην είναι τόσο… λευκά, αλλά χιονίζει συνεχώς.

Παντού λευκά και σε Ζωγράφου, Κυψέλη κι άλλες περιοχές.

Λευκά τα πάντα και στη Γλυφάδα… 

Στο Μαρούσι η ισχυρή χιονόπτωση μετέτρεψε γρήγορα το τοπίο σε… λευκό και τα προβλήματα στην κίνηση στην Κηφισίας δεν έλειψαν, αφού οι περισσότεροι κινούνται με χαμηλές ταχύτητες.

Ρεπορτάζ: Θανάσης Γερασιμίδης, Αναστασία Σταματοπούλου

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις